Primăria se împrumută în bănci ca să-şi plătească datoria la o firmă de asfaltări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările au durat trei luni
Lucrările au durat trei luni

Municipalitatea a decis să se împrumute la o bancă pentru a face rost de banii pe care îi datorează firmei Strabag, pentru lucrările de asfaltare realizate anul trecut în oraş.

În 2008, pe durata a numai trei luni, firma Strabag a reabilitat toate străzile din cartierul Poştă. Lucrările au constat în asfaltarea a zece străzi principale şi secundare, cu o lungime totală de 3,72 kilometri, refacerea întregului terasament, a trotuarelor şi a gurilor de canalizare. Infrastructura rutieră a fost modificată radical, în apropierea pasarelei CFR fiind amenajat chiar şi un sens giratoriu.

Din 2008 şi până astăzi, firma care a modernizat drumurile din cartierul buzoian nu s-a ales decât cu mulţumirile localnicilor. „Eu am 64 de ani şi până acum nu am văzut asfalt în faţa casei mele”, ne-a declarat Nicu Stoica, localnic de pe strada Poştei. Recesiunea a dat peste cap calculele primăriei, care plănuise să se achite de datoriile către constructor  cel târziu la sfârşitul anului trecut. 

Datori pentru doi ani

„Ca urmare a nerealizării bugetului de venituri şi cheltuieli, nu am reuşit să facem plăţile către societatea comercială Strabag, care a realizat străzile din cartierul Poştă şi pentru rezolvarea acestei chestiuni am hotărât să facem un împrumut de şase milioane de lei pe care urmează să îl returnăm în 24 de luni”, a declarat Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Consiliul Local a hotărât  zilele trecute contractarea şi garantarea de către municipiul Buzău, în calitatea acestuia de persoană juridică, a unei finanţări bancare, în sumă de 6.000.000 lei, în vederea plăţii lucrărilor aferente obiectivului de investiţii publice "Reabilitare străzi în cartierul Poştă din municipiul Buzău".

Potrivit viceprimarului Marcel Ciolacu, contractul de finanţare se va perfecta cu Banca Română de Dezvoltare, sucursala Buzău, desemnată în urma licitaţiei publice deschise, după autorizarea contractării şi garantării finanţării de către Comisia de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

„Deja se lucrează la documentaţie şi sperăm ca la finele anului  sau începutul anului viitor să obţinem banii pentru a ne plăti datoria la firma Strabag”, ne-a spus viceprimarul Ciolacu.

La sfârşitul anului 2007, filiala locală a grupului austriac Strabag a fuzionat prin absorbţie cu firma de construcţii Drumuri şi Poduri din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite