De ce au fost arestaţi mituitorii de la „Interne“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Chelu (stânga) ar fi încercat să-i dea mită lui Dan Fătuloiu şi două limizine de lux
Cătălin Chelu (stânga) ar fi încercat să-i dea mită lui Dan Fătuloiu şi două limizine de lux

Curtea de Apel Bucureşti va decide miercuri dacă omul de afaceri Cătălin  Chelu şi presupuşii săi complici vor rămâne în arest. Magistraţii au motivat, ieri, decizia de arestare preventivă a omului de afaceri Cătălin Chelu şi a presupuşilor săi complici în dosarul „Mită la nivel înalt în  Ministerul de Interne“.

CITEŞTE ŞI:

Reportaj/ Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlope
Prima tranşă din şpaga de un milion de euro: 50.000 euro daţi de Chelu lui Fătuloiu în parcarea MAI, într-o pungă de plastic

Cătălin Chelu şi asociaţii săi Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, duminică dimineaţă, fiind acuzaţi de dare de mită şi cumpărare de influenţă, respectiv complicitate la aceaste infracţiuni. Ei sunt acuzaţi că ar fi încercat mituirea secretarului de stat în Ministerul de Interne, chestorul-şef Dan Fătuloiu.

Suma aruncată în joc, conform anchetatorilor, ajungea la un milion de euro, iar scopul mituirii secretarului de stat era "blătuirea" zecilor de dosare pe care omul de afaceri le avea deschise la mai multe Inspectorate de poliţie din ţară. În ziua flagrantului, Chelu şi asociaţii săi au mers personal la Ministerul de Interne - la insistenţele lui Dan Fătuloiu - şi i-au lăsat acestuia o pungă cu peste 212.000 de lei (echivalentul a 50.000 de euro).

Cine sunt lacheii lui Chelu în afacerea „Mita"

Vezi aici stenogramele unor discuţii care arată cum batjocorea miliardarul Chelu legile din România

Vezi aici ce acuzaţii i se aduc miliardarului Chelu şi ce probe au procurorii DNA

Cătălin Chelu şi complicii lui au fost arestaţi pentru 29 de zile la solicitarea DNA



Chelu zice că a fost provocat

De asemenea, oamenii de afaceri aduseseră în parcarea Ministerului de Interne două limuzine de lux - BMW X5, în care ar fi fost şi actele unui teren pe care urma să fie construită o vilă pentru secretarul de stat. Locul ales de Dan Fătuloiu pentru realizarea flagrantului, respectiv parcarea Ministerului de Interne, a ridicat multe semne de întrebare. Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost de părere că procurorii DNA şi Dan Fătuloiu puteau găsi un alt loc pentru realizarea flagrantului decât în birourile şi în parcarea Ministerului de Interne.

Presupuşii mituitori ai lui Dan Fătuloiu au atacat decizia de arestare preventivă, iar joi Curtea de Apel Bucureşti va hotărî dacă se impune menţinerea lor în stare de detenţie. De altfel, Cătălin Chelu nu recunoaşte săvârşirea faptelor, iar avocaţii săi susţin varianta că omul de afaceri a acceptat să-i dea lui Dan Fătuloiu bani, maşini şi case întrucât secretarul de stat i-ar fi solicitat insistent acest lucru. Instanţa a mai reţinut şi faptul că presupuşii mituitori ar fi apelat şi la fiul lui Dan Fătuloiu, Alexandru Fătuloiu, pentru ca acesta să intervină pe lângă tatăl său în vederea rezolvării favorabile a dosarelor deschise pe numele lui Cătălin Chelu.

Fătuloiu dă vina pe „trădători"

Scandalul de corupţie de la Ministerul de Interne a izbucnit în perioada în care un asasinat mafiot petrecut în judeţul Neamţ ameninţa funcţiile mai multor şefi din poliţie, printre care era vehiculat şi numele lui Dan Fătuloiu, în ale cărui sarcini intrau liniştea şi ordinea publică la nivelul întregii ţări.

De altfel, Fătuloiu a aruncat ipoteza „trădării" lui de către unii poliţişti de la departamentele Economic ale mai multor inspectorate de poliţie, după ce le-ar fi cerut acestora harta clanurilor din ţară. Declaraţiile lui Dan Fătuloiu l-au determinat pe ministrul de Interne, Traian Igaş, să-i recomande secretarului de stat să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului intern al Corpului de Control al MAI cu privire la clanurile interlope care există în România şi care merg până la executări armate în plină stradă.

Igaş nu a dorit să comenteze o posibilă demitere a secretarului de stat Dan Fătuloiu, precizând că va lua toate măsurile care se impun, după finalizarea cercetărilor declanşate de reacţiile părtinitoare faţă de interlopul ucis la Piatra Neamţ ale lui Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ.

"Dacă Dan Fătuloiu are impresia că a fost trădat de colegii din minister, să spună cine sunt aceştia.Îi recomand să se abţină de la alte declaraţii până la finalizarea raportului. "
Traian Igaş, ministru de Interne

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite