VIDEO Claxoanele, strigătul de durere al Craiovei: "Nu te vom uita niciodată!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au vărsat râuri de lacrimi în urma lui Andrei Goreci, copilul de 17 ani înjunghiat în faţa liceului din Bănie. Colegii şi prietenii l-au condus pe adolescent pe ultimul drum, printre mii de flori, în ropote de aplauze, în semn de omagiu pentru elevul remarcabil de 17 ani.

UPDATE 12.00 Sediile poliţiei şi cele ale instanţelor de judecată vor fi pichetate de copii, împotriva huliganilor şi criminalilor

După o slujbă religioasă oficiată acasă, trupul neînsufleţit a fost dus la biserică, unde preoţii s-au rugat pentru liniştea lui Andrei. La înmormântare au venit şi craioveni care nu-l cunoşteau, dar pe care i-a impresionat sfârşitul său tragic şi nedrept.

Elevii care s-au înjunghiat au distrus o şcoală din Timişoara: "Am pierdut zeci de copii"

Povestea elevului de nota 10 care şi-a înjunghiat colegii de clasă

Mai citeşte şi:

Mărturia ucigaşului elevului din Craiova: „Ei, asta e, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!“ - UPDATE

FOTO/VIDEO Ucigaşul elevului model din Craiova, un cocalar cu tupeu de golan

Pe drumul spre biserică, şoferii au oprit maşinile în plină stradă şi au claxonat minute în şir, ca un strigăt de durere al întregului oraş, în semn de respect faţă de drama familiei Goreci.

Dorea să moară ca un erou

Înmormântare Andrei Goreci

„Îmi povestea că vrea să moară ca un erou. Şi exact asta s-a întâmplat", şi-a amintit tânărul Alexandru Gheorghe, care, împreună cu Andrei, a participat pe 15 august, la Câmpulung, la un proiect despre cetăţenia participativă. Colegii şi profesorii au promis să nu îl uite niciodată pe tânărul înmormântat în localitatea Şimnicu de Sus, la câţiva kilometri de Craiova.



„Era frumos din toate punctele de vedere. Mă întreb cum e posibil să fie ucis un copil în drum spre şcoală, unde venea să primească educaţie? Toţi colegii lui sunt în stare de şoc. Niciunul nu realizează că este mort", spune Alina Vâlceanu, diriginta lui Andrei.

Înmormântare Andrei Goreci
Înmormântare Andrei Goreci

Elevul şi-a dat ultima suflare joi, la câţiva paşi de poarta Liceului „Tudor Arghezi". A fost atacat de Romel Voicu (19 ani), furios că un coleg de-al victimei avusese un conflict cu fratele lui. Două lovituri de cuţit în inimă au pus capăt vieţii lui Andrei. Criminalul este în arest şi aşteaptă să fie judecat.

Înmormântare Andrei Goreci

"Cum e posibil să fie ucis un copil în drum spre şcoală? Toţi colegii lui sunt în stare de şoc. Niciunul nu realizează că este mort."
Alina Vâlceanu
dirigintă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite