Povestea elevului de nota 10 care şi-a înjunghiat colegii de clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri de 18 ani de la Liceul Auto din Timişoara au fost înjunghiaţi în coapse de un coleg de clasă. Aceştia au pozat în victime, dar declaraţiile ulterioare ale martorilor arată că de fapt ei erau agresorii.

UPDATE: Elevul agresor de nota 10 va fi exmatriculat, iar victimele sale vor munci în folosul şcolii

Incidentul a avut loc ieri, în timpul unei pauze dintre ore. În părculeţul din faţa liceului a pornit un conflict între trei colegi de clasă care s-a sfârşit cu un atac cu cuţitul. Primele informaţii şi declaraţii ale victimelor au arătat că atacatorul, Alexandru Şchiopescu, de 18 ani, elev în clasa a XI-a cu rezultate foarte bune la învăţătură, i-a înjunghiat pe Costel Pantea (foto jos), de 18 ani şi pe Daniel Florin Albu, de 17 ani pentru că aceştia au ripostat batjocorii pe care ar fi suportat-o din partea premiantului clasei.



Pe parcursul derulării anchetei informaţii noi au arătat că, de fapt, elevul premiant a fost cel batjocorit şi bătut de către cei doi colegi ai lui şi acesta a ripostat. „În permanenţă mi-a spus că e batjocorit şi că nu se simte bine la şcoală printre colegii lui. I-am spus să reziste pentru că aşa o să se călească",  a declarat Arisiţa Popescu, mătuşa la care Alexandru locuia. Tânărul era din judeţul Mehedinţi şi a venit la Timişoara pentru a studia la liceul pentru care avea abilităţi.

image



Terorizat de ani întregi

Băiatul era coleg cu ceilalţi doi tineri din clasa a noua şi, conform declaraţiilor mătuşii sale, acesta ar fi fost terorizat de colegii lui care îl obligau să fumeze, iar dacă refuza, îl agresau fizic. Mai mult, femeia spune că Alexandru ar fi rugat-o să nu îi mai pună sandwich-uri la pachet pentru că, în pauze, colegii îi scuipau în ele. Băiatul era mai retras din fire şi nu avea prieteni printre colegii lui. Ieri dimineaţă, cei doi tineri l-au agresat din nou pe Alexandru. Unul dintre cei doi i-a dat câteva palme şi Alexandru l-a lovit cu pumnul, moment în care colegul său şi un alt coleg l-au luat la bătaie. Tânărul premiant a scos din ghiozdan un briceag cu care i-a lovit pe cei doi. Cei doi au fost duşi pentru îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean din Timişoara de unde au fost externaţi în aceeaşi zi. „Plăgile au fost uşoare. Rana are trei, patru centimetri adâncime", a spus Mihai Grecu, şeful Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Pisici blânde

image

După ce i-a tăiat pe cei doi colegi ai săi, elevul de 18 ani, a fugit cu un taxi. Poliţia l-a reţinut pe drumul către Secţia 3, unde se pare că băiatul a vrut să meargă. În primă instanţă, Costel Pantea de 18 ani şi Daniel Florin Albu de 17 ani au declarat că ei erau cei care suportau jignirile din partea băiatului, care i-ar fi avertizat că o să îşi cumpere un cuţit. „Dimineaţa a început să-şi bată joc de noi, în pauză ne-am înjurat, dar nimic mai mult. După ce am ieşit afară în pauză, pur şi simplu ne-a înjunghiat. Nu ne-a venit să credem. El a mai zis în clasă că o să-şi cumpere un cuţit, dar nu l-a crezut nimeni", a spus Costel Pantea, de 18 ani, unul dintre elevii agresaţi. Cei doi au fost audiaţi de anchetatori la spital, iar rezultatele anchetei vor fi cunoscute peste câteva zile.

Reputaţie proastă

Profesorii de la Liceul Auto nu au o explicaţie pentru cele întâmplate şi spun că vor fface o anchetă internă pentru a stabili care sunt măsurile ce vor fi luate. „Ei au fost în pauză în părculeţul de vizavi de liceu. Conform regulamentului intern al şcolii nu aveau ce să caute acolo. Nu aş putea să vă spun ce s-a întâmplat între ei, nu au mai fost astfel de situaţii la noi în liceu", a spus Cristina Purdea, director adjunct în cadrul Liceului Auto din Timişoara. Cu toate acestea, alţi elevi care învaţă la liceul unde a avut loc altercaţia spun că nu este nimic surprinzător că acesta a purtat cuţitul la el. „Toată lumea ştie că Liceul Auto înseamnă bătaie. Sunt unii care vin şi cu săbiile la şcoală", a spus Ionuţ Crîşmaruc, de 19 ani, elev în clasa a XII-a la liceul auto.


Dezinteresul, cauza conflictului

image

Psihologii spun că astfel de conflicte apar şi din cauza faptului că nu au fost gestionate la timp de către cadrele didactice şi chiar de către părinţi. „Dacă se ştia că are relaţii tensionate cu ceilalţi colegi, ar fi trebuit şi părinţii, dirigintele şi consilierul din şcoală să îi ia la interviu şi pe el şi pe ceilalţi", a spus Ştefan Buzărnescu, psiholog. Mai mult, reacţia elevului premiant la situaţia în care s-a aflat nu este una neapărat surprinzătoare.  „Între performanţa profesională a cuiva şi comportarea civică nu este întotdeauna o corelaţie pozitivă", a mai spus psihologul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite