Codruţ Marta a fost arestat în Republica Dominicană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost arestat în Republica Dominicană. El este acuzat de evaziune fiscală şi a dispărut din ţară în luna mai a acestui an.

UPDATE 07.17 "În vederea localizării urmăritului internaţional Marta Codruţ, Poliţia Româna a avut schimb de date şi informaţii cu mai multe ţări membre Interpol, inclusiv cu Poliţia Dominicană, dar până în acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenţa acestuia pe teritoriul acestor state", precizează IGPR într-un comunicat emis miercuri dimineața.

UPDATE 07.13 Potrivit site-ului Poliției Naționale din Republica Dominicană, Codruț Alexandru Marta ar fi intrat în țară cu ajutorul unui pașaport fals, numărul 20687555, sub identitatea unui lituanian pe nume Arei Argead.

image

Marta a fost transportat imediat la sediul OCN Interpol și au fost începute procedurile de repatriere a acestuia.

UPDATE 07.00
Până în acest moment, nicio instituție din România nu a confirmat informația conform căreia Codruț Marta ar fi fost arestat. Potrivit România TV, la această oră se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate dacă cel luat în custodie în Republica Dominicană este Codruț Marta sau e un cetățean lituanian.

Potrivit Associated Press, poliţia din Republica Dominicană a anunţat, marţi, că Marta a pătruns în ţară cu ajutorul unui paşaport fals lituanian. El a fost arestat luni în staţiunea turistică Sosua.

Codruţ Marta şi Sorin Blejnar sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Blejnar a fost audiat săptămâna trecută de procurorii DIICOT Braşov în acest dosar.

Membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă. Anchetatorii susţin că gruparea infracţională ar fi prejudiciat statul cu aproape 22 de milioane lei.

Citește și:

Dispărutul Codruţ Marta vrea să scape de mandatul de arestare

Codruţ Marta, persoana de legătură între firmele acuzate de evaziune şi conducerea Fiscului

Blejnar, dezarmat de DNA şi blocat în România

Blejnar, pus sub urmărire penală de DIICOT Braşov într-un dosar de evaziune fiscală

Blejnar: Voi sesiza Parchetul pentru ameninţările repetate din partea lui Ponta

Blejnar este cercetat de DIICOT Braşov într-un dosar de evaziune de 21 de milioane de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite