Blejnar, pus sub urmărire penală de DIICOT Braşov într-un dosar de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Blejnar a fost audiat de DIICOT
Sorin Blejnar a fost audiat de DIICOT

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost pus sub urmărire penală de către DIICOT Braşov sub acuzaţiile de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, Sorin Blejnar împreună cu fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, au prejudiciat statul cu 22 milioane de lei.

UPDATE 14.39 Sorin Blejnar este la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, unde procurorii îi prezintă acuzaţiile din acest dosar, scrie Mediafax.

Sorin Blejnar şi Codruţ Marta au fost puşi sub urmărire penală miercuri. Blejnar este audiat de către procurorii DIICOT Braşov.

Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu aproximativ 22 milioane de lei prin neplata TVA-ului şi a accizelor aferente comercializării pe piaţa internă a 5.000 de tone de motorină. Motorina era revândută prin staţiile de distribuţie de carburanţi sau direct utilizatorilor finali.

În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului stabilită până în prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Marta şi Blejnar au importat din Polonia această cantitate, însă au declarat că este vorba de 5.000 de tone de benzină, pentru a evita plata taxelor, informează România TV.

În acest caz mai sunt audiate alte 22 de persoane.

Blejnar are deja interdicţie de a părăsi ţara, fiind anchetat de DNA într-un caz de corupţie, prejudiciul în acel dosar ridicându-se la 15 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite