Dispărutul Codruţ Marta vrea să scape de mandatul de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar la ANAF, considerat de procurori omul de legătură cu mafia petrolului, a făcut recurs împotriva mandatului emis de judecători în dosarul evaziunilor de 15 milioane de euro. Alte patru persoane contest mandatele de arestare.

Avocatul lui Codruţ Marta a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recurs împotriva mandatului de arestare emis în lipsă pe numele lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet şi prietenul lui Sorin Blejnar. În acelaşi timp, Ovidiu Ioan Moldovan, Diana Marina Nemeş, Mihai Gulea şi Ştefan Puşcaşu au declarat şi ei recurs împotriva măsurii luate de Curtea de Apel Bucureşti. Recursul celor cinci se va judeca mâine, începând cu ora 9.

Sorin Blejnar, împreună cu Codruţ Marta sunt învinuţi că au favorizat diferite persoane să obţină profituri uriaşe din contrabanda cu petrol. Alături de aceştia mai figurează în acelaşi dosar mai multe persoane, printre care şi şeful vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu dar şi omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere.

Prejudiciul adus statului a fost estimat la 15 milioane de euro

Citeşte şi:

Sorin Blejnar, cu DNA-ul în faţa casei

Se strânge laţul în jurul cuplului Blejnar - Marta

Blejnar, Comăniţă şi Secăreanu, cercetaţi de DNA pentru complicitate la evaziune cu petrol

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite