Cine sunt judecătorii care l-au condamnat pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare, cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un complet de judecată format din trei judecători a decis luni condamnarea lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi în dosarul „Trofeul Calităţii”, în care  este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Adrian Nastase este condamnat la plata în solidar cu alţi inculpaţi la plata unor despăgubiri civile, de aproximativ trei milioane de lei,  către Inspectoratul de Stat in Construcţii. În acelaşi dosar, Irina Jianu a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi. Bogdan Popovici (presedinte Forum Invest) a fost condamnat la 7 ani de inchisoare in acelasi dosar. Vezi aici detalii!

Completul de judecată din acest dosar este format din magistraţii Ionut  Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan.

Judecătorul Ionuţ Matei este unul dintre magistraţii „supremi” care  a soluţionat mai multe dosare catalogate de mare corupţie. El a decis achitarea lui Paul Păcuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sireţeanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond),  condamnarea (fond) a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond).


Citeşte aici apărarea lui Năstase:
Năstase, note scrise în "Trofeul calităţii" de pe blogul personal: Acuzaţia nu este doar absurdă ci şi lipsită de orice suport probator


Cristina Rotaru este magistratul care a decis (fond) achitarea lui Paul Păcuraru, condamnarea (recurs) Dan- Ilie Morega, condamnarea (fond) a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond). Cristina Rotaru s-a pronunţat, în octombrie 2010, pe când lucra la Curtea de Apel Bucureşti pentru menţinerea în arest a lui Sorin Ovidiu Vîntu, acuzat de favorizarea „ţeparului” FNI, Nicolae Popa.

Ioana Bogdan a decis achitarea (recurs) a lui Paul Păcuraru, condamnarea (recurs) lui Dan-Ilie-Morega, şi condamnarea (fond) lui Eugen Bădălan. Ioana Bogdan a promovat la Curtea Supremă de Justiţie, după ce a lucrat consilier la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Citeşte şi:

Dragnea despre condamnarea lui Năstase: Sunt foarte afectat, foarte dezamăgit. Rămâne acelaşi lider politic

Preşedintele PSD, Victor Ponta, despre condamnarea lui Năstase: Sunt dezamăgit de acest verdict

Adrian Năstase, după pronunţarea condamnării: "Este o încercare de a mă ţine în afara vieţii politice"

Radiografia dosarului „Trofeul Calităţii”. Cine sunt complicii lui Adrian Năstase din acest dosar şi cum s-au spălat banii pentru campania electorală din 2004

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite