Revoltă împotriva „teroristului“ din comuna Glina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Glina spun că sunt gata să iasă din nou în stradă dacă poliţiştii nu prind criminalul Foto: Marian Iliescu
Locuitorii din Glina spun că sunt gata să iasă din nou în stradă dacă poliţiştii nu prind criminalul Foto: Marian Iliescu

Sute de persoane, nemulţumite de desfăşurarea unei anchete, s-au luptat cu forţele de ordine în noaptea de sâmbătă spre duminică. Oamenii sunt revoltaţi pentru că cel pe care ei îl consideră autorul unei crime, individ care îi terorizează pe toţi locuitorii comunei de câţiva ani, n-a fost reţinut de poliţişti.

VIDEO Violenţe la Glina -Audieri în cazul tânărului ucis

Sute de persoane au blocat strada Libertăţii din localitatea ilfoveană Glina timp de două nopţi la rând fiind nemulţumiţi de felul în care decurge ancheta poliţiei într-un caz de crimă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, oamenii au fost potoliţi destul de uşor de forţele de ordine, însă în noaptea următoare lucrurile au degenerat.„Oamenii, adunaţi în număr mare, au devenit violenţi. Forţele de ordine care au intervenit au fost atacate cu pietre şi cu sticle", a declarat purtătoarea de cuvânt de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov. Pentru a se apăra, jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene şi cu gloanţe de cauciuc, reuşind să-i împrăştie pe manifestanţi.

CITEŞTE ŞI: Revolta din Glina, îndreptată împotriva unei beizadele

Două persoane rănite la Timişoara în urma unui conflict în care s-a făcut uz de armă

Beizadeaua Costi Bălaşa

Scandalul a izbucnit vineri seară după ce Petre Ghiţă (19 ani), zis Jackie Chan, care a fost bătut, lovit cu toporul şi înjunghiat, a murit la Spitalul Bagdasar Arseni.Toţi localnicii sunt convinşi că făptaşul este Costi Bălaşa (22 de ani), o beizadea locală, despre care spun că este un protejat al autorităţilor. „Tatăl său e cel mai bogat din comună, fratele său e poliţai şi soră-sa avocată, aşa că face ce vrea cu noi. A violat cel puţin 15 fete de aici din comună. Când se îmbată taie pe oricine îi iese în cale. Ne terorizează pur şi simplu şi n-a făcut nicio zi de puşcărie niciodată", a susţinut Costache Ghiţă, tatăl victimei. Omul a mai spus că fiul lui era prieten cu cel pe care îl consideră ucigaşul său şi că de multe ori Bălaşa venea să-l ia de acasă cu maşina.

„Asasinat la comandă"

Constantin Ionuţ, zis „Ţapu'", tânărul în casa căruia s-a petrecut crima, spune că cei doi umblau împreună pentru că se drogau amândoi. Ţapu', la fel ca alţi câţiva localnici, cred că este vorba despre un omor la comandă. Ei susţin că tatăl lui Costi Bălaşa ar fi orchestrat asasinatul ca să-şi scape fiul de anturajul prost. „Eu nu eram acasă, dar soţia mea mi-a spus că au venit la uşă nişte oameni mascaţi şi i-au zis să plece. Ei au intrat înăuntru, l-au ţinut pe Costi şi l-au linşat pe Petre", a spus Ţapu'.

Rudele victimei sunt convinse că vinovatul este Costi Bălaşa. Ei spun că tânărul este consumator de droguri şi are dosar de bolnav psihic, dar deţine permis de port-armă şi carnet de conducere de profesionist. „Chinuie şi omoară câini, pisici, cai. Toată lumea ştie că are dungă roşie pe buletin şi se fereşte de el. Are un teanc de dosare la poliţie şi n-a stat o zi la arest. Oricum, a zis că, dacă îl bagă la închisoare, vine peste noi şi mai împuşcă cinci oameni, să ştie pentru ce se duce", a spus Marian, cumnatul lui Petre Ghiţă.
„A avut mai multe dosare, dar în marea majoritate a cazurilor au fost retrase plângerile. În toate cauzele este vorba de loviri şi de violenţe. În prezent mai sunt vreo trei dosare în lucru", au declarat surse apropiate anchetei.

„Vrem dreptate, nu altceva"

Rudele victimei sunt nemulţumite că poliţiştii îi audiază pe ei, şi nu pe făptaş. „De ce nu-l iau pe el şi ne ţin pe noi cu orele pe la secţie? În loc să-l bage la puşcărie pe el, ne iau pe noi la întrebări de ce am ieşit în stradă. Vrem dreptate, nu altceva", a spus Mândra Ghiţă, mama victimei.

Cercetări

Anchetatorii aşteaptă raportul preliminar al medicilor legişti prin care să se stabilească exact cauza morţii tânărului. Dosarul este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar oamenii legii spun că în momentul în care se vor finaliza cercetările vor face reţineri.

"Când se îmbată, Costi taie pe oricine îi iese în cale. Ne terorizează pur şi simplu şi n-a făcut nicio zi de puşcărie."
Costache Ghiţă, tatăl victimei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite