Revolta din Glina, îndreptată împotriva unei beizadele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane, nemulţumite de desfăşurarea unei anchete, s-au luptat cu forţele de ordine în noaptea de sâmbătă spre duminică. Localnicii care au blocat strada principală din Glina vor ca cel pe care ei îl consideră autorul unei crime, individ care îi terorizează de câţiva ani, să fie reţinut de poliţişti.

CITEŞTE ŞI: Revoltă împotriva „teroristului“ din comuna Glina

Un caz de crimă a creat haos pe străzile din comuna ilfoveană Glina. Sute de persoane au blocat strada Libertăţii din localitate timp de două nopţi la rând, cerând dreptate.

Scandalul a izbucnit vineri-seara după ce Petre Ghiţă, zis Jackie Chan (19 ani), care a fost bătut, lovit cu toporul şi înjunghiat, a murit la spitalul Bagdasar Arseni.

Toţi localnicii sunt convinşi că făptaşul este Costi Bălaşa, o beizadea locală, despre care spun că este un protejat al autorităţilor. „Ta-su e cel mai bogat din comună, fra-su e poliţai şi soră-sa avocată, aşa că face ce vrea cu noi. A violat cel puţin 15 fete de aici din comună. Când se îmbată taie pe oricine îi iese în cale. Ne terorizează pur şi simplu şi n-a făcut nicio zi de puşcărie niciodată“, a susţinut Costache Ghiţă, tatăl victimei.

Victima are un fiu de un an şi jumătate
Omul a mai spus că fiul lui era prieten cu cel pe care îl consideră ucigaşul său şi că de multe ori Bălaşa venea să îl ia de acasă cu maşina. Cu toate că tinerii din anturajul celor doi susţin că ambii se drogau, mama victimei nu crede aşa ceva.

„Băiatul meu nu se droga şi era cuminte, n-are nici măcar o amendă pe numele lui. Avea o familie de întreţinut“, a explicat mama victimei, Mândra Ghiţă. Petre Ghiţă a lăsat în urmă un copil în vârstă de un an şi jumătate care, de acum înainte, va fi crescut doar de mamă, Ionela. Atât ea, cât şi celelalte femei din Glina susţin că nu îşi vor mai lăsa copiii să se ducă la şcoală „de frica lui Costi a lu’ Bălaşa“.

Presupusul agresor are trei dosare pe rol
Temerile locanicilor sunt de înţeles, mai ales că oamenii legii confirmă faptul că Bălaşa este o persoană violentă. „A avut mai multe dosare, dar în marea majoritate a cazurilor au fost retrase plângerile.

În toate dosarele este vorba de loviri şi violenţe. În prezent mai sunt vreo trei dosare în lucru“, au declarat surse apropiate anchetei. 
Oamenii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care decurge ancheta poliţiei în acest caz, ieşind pe străzile din Glina vineri şi sâmbătă.

„Oamenii, adunaţi în număr mare în noaptea de sâmbătă spre duminică, au devenit violenţi. Forţele de ordine care au intervenit au fost atacate cu pietre şi cu sticle“, a declarat purtătoarea de cuvânt de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov (IPJ), Alina Gavrilă.

Pentru a se apăra, jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene şi cu gloanţe de cauciuc, reuşind să-i împrăştie pe manifestanţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite