VIDEO Violenţe la Glina -Audieri în cazul tânărului ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane sunt audiate astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Ilfov, în legătură cu împrejurările în care şi-a pierdut viaţa tânărul de 19 ani, fapt care a degenerat în revolte de stradă la Glina.

UPDATE, ora 14.00

Sunt audiate rudele celui agresat, cunoştinţele acestuia, pentru ca oamenii legii să poată stabili cum s-a produs nenorocirea.

De asemenea, anchetatorii aşteaptă raportul preliminar al medicilor legişti prin care să se stabilească exact cauza morţii tânărului.
Poliţiştii din Ilfov au deschis şi un dosar penal în legătură cu incidentele petrecute, azi-noapte, la Glina, când familia și apropiații tânărului au blocat mai multe străzi din localitatea ilfoveană cerând găsirea ucigașului.

Poliţiştii au declarat că victima a fost agresată cu o săptămână în urmă, de o persoană mascată. Rudele victimei au aruncat cu pietre şi sticle în forţele de ordine.

UPDATE 00.00 Aproximativ 300 de localnici din comuna Glina, judeţul Ilfov, protestează pentru faptul că oamenii legii nu au reţinut nicio persoană, la o săptămână de la  o agresiune în urma căreia un tânăr de 19 ani şi-a pierdut viaţa.

Localnicii sunt hotărâţi să reia protestele şi mâine seară, până când autorităţile îl vor aresta pe agresorul vinovat de moartea tânărului de 19 ani. În zonă vor rămâne câteva echipaje ale poliţiei pentru a preveni izbucnirea altui conflict.

UPDATE 23.00 Violenţele s-au mai calmat, dar oamenii se află, în continuare, în stradă.

La faţa locului se află deja mai multe echipaje ale poliţiei, care au intervenit destul de violent pentru restabilirea liniştii şi deblocarea drumului. S-a intervenit şi cu gaze lacrimogene pentru a potoli localnicii care au început să arunce cu pietre şi sticle spre forţele de ordine.

Două autoturisme au fost incendiate de localnici, la locul incidentului sosind şi trei echipaje ale pompierilor, potrivit subinspectorului Alina Gavrilă, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Conflictul a izbucnit după ce un tânăr a murit în noaptea de joi spre vineri, el fiind victima unei agresiuni petrecute în data de 8 octombrie. Alina Gavrilă a declarat că dosarul este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar cercetările se află în desfăşurare pentru stabilirea vinovatului.

"Oamenii sunt nemulţumiţi pe fondul comiterii unei crime. Localnicii se aşteptau să fie deja arestat suspectul, din moment ce tânărul a murit ieri", a declarat, la Realitatea TV, Vili Oaie, reprezentantul Partida Romilor Ilfov.

Sătenii dau vina pe un localnic considerat protejat al autorităţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite