Profa de mate rezolvă socotelile online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Tătaru, o olteancă de 35 de ani, stabilită în Capitală de aproape zece ani, meditează online la matematică elevi din clasele V-VIII. Şi-a făcut firmă cu acte în regulă la sfârşitul anului trecut, iar luna aceasta a avut primii 60 de clienţi.

În timp ce 15.000 de profesori sunt ameninţaţi cu disponibilizarea, o profesoară de matematică din Bucureşti şi-a încropit o afacere din profesia de dascăl


Citiţi şi:

Şcoală pe Internet

Dispariţie misterioasă a unei profesoare de istorie

Din spatele laptopului, dintr-o garsonieră micuţă din cartierul Titan, Diana Tătaru dă lecţii de matematică elevilor din şcoala generală, prin email. Copiii îi trimit exerciţiile şi dovada achitării costurilor, care pot varia de la 10 la 60 de lei, în funcţie de numărul de exerciţii sau probleme.

„Eu nu le dau copiilor doar rezolvările, ci le dau toate explicaţiile, ca la şcoală. Aşa economisesc şi ei timp şi bani, pentru că eu pot să le dau în 24 de ore explicaţiile pe care un profesor la meditaţiile clasice i le dă în mai multe ore pe bani de trei ori mai mulţi“, explică Diana.

Profesor virtual

Ideea de a transforma dăscălia într-o afacere i-a venit acum nu mai puţin de o lună jumătate. „O perioadă am meditat clasic pe copilul unei cunoştinţe de-ale mele din provincie. Copilul s-a obişnuit şi mă tot suna să-l ajut. Apoi i-am sugerat să îmi trimită prin email problemele. Aşa mi-a venit ideea că aş putea face asta pe bani“, povesteşte Diana Tătaru.

Nu a stat mult pe gânduri şi a dat fuga pe la porţile birocraţiei şi şi-a pus pe picioare o afacere online. A avut nevoie doar de un site care să îi asigure un suport pe internet. La 22 decembrie 2009 avea la mână patalamaua, adică certificatul de înregistrare a firmei, iar în ultimele zece zile a adunat 60 de clienţi. „Investiţia mea a însumat aproape 300 de lei cât am plătit să-mi înregistrez firma şi o sumă foarte mică pe care o plătesc pentru domeniul site-ului“, spune ea.

A dat catedra pe vânzări

După de a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii din Bucureşti, Diana Tătaru a predat şase ani la câteva şcoli din Capitală. Acum trei ani a abandonat catedra pentru o carieră în vânzări, pentru că salariul de profesor debutant nu-i ajungea. Acum, spune ea, câştigă de două-trei ori mai mult decât ar fi câştigat dacă ar fi continuat să lucreze în învăţământ. „Am renunţat la predat după ce mi-am dat definitivatul şi am constatat că mi se mărise salariul doar cu 50 de mii de lei vechi“. Nu se gândeşte să se întoarcă înapoi în clasă decât dacă „se vor îmbunătăţi condiţiile“.

„O să-mi ridic cancelariile în cap“

În fiecare zi, când se întoarce de la serviciu îşi verifică emailul, să vadă ce probleme are de rezolvat. Printează exerciţiile şi se apucă de treabă. Vreo trei-patru ore zilnic, de aproape zece zile.

Mai mult chiar, Diana speră să-şi extindă afacerea şi să coopteze şi alţi dascăli. Următorul pas va fi implementarea meditaţiilor online prin intermediul aplicaţiei online Skype, astfel încât elevii şi profesorii virtuali să se poată şi vedea. Până să-şi pună în aplicare şi această idee, profesoara de matematică aşteaptă un „business angel”, adică un sponsor, care să-i finanţeze ideile.

citiţi şi: Galaţi: Evaziunea este o modă printre profesorii gălăţeni

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite