Braşov:Dispariţie misterioasă a unei profesoare de istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Tănase a dispărut fara urmă din 18 decembrie 2009
Georgeta Tănase a dispărut fara urmă din 18 decembrie 2009

Soţul femeii este medic militar şi a acceptat mediatizarea dispariţiei abia la o lună după ce femeia a fost văzută pentru ultima dată. Georgeta Tănase are 54 de ani şi în dimineaţa dispariţiei a fost observată plimbânduse agitată, ore în şir, pe aleea din faţa blocului.

CITIŢI ŞI:

Elodia este căutată, mai nou, de clarvăzători

Dispariţia unui soldat din Banat, care a luptat în Irak, este rezolvată de poliţie cu ajutorul fenomenelor meteorologice

Dimineaţa zilei de 18 decembrie nu părea a fi cu nimic diferită de celelalte dimineţi. Pentru familia Tănase acelea aveau să fie însă ultimele ore liniştite. Profesoara Georgeta Tănase s-a îmbrăcat şi sub un motiv oarecare a plecat de acasă la ora 8.00 dimineaţa. Nu s-a mai întors în acea după-amiază, nici seara mai târziu şi nici măcar a doua zi dimineaţa, când soţul său i-a anunţat dispariţia la poliţie.

De atunci nimeni nu mai ştie nimic de ea. În acea zi nu trebuia să meargă nici la şcoală şi încă de la începutul lunii decembrie femeia se afla în concediu medical pentru o afecţiune mai veche la coloană.

S-a plimbat ore în şir

Chiar în dimineaţa zilei în care a dispărut, femeia a fost văzută de un copil al vecinilor în timp ce se plimba pe aleea de lângă bloc.

„Mi-a povestit fiul meu că a văzut-o vreo 3-4 ore plimbânduse într-o parte şi în alta pe străduţa asta. Zicea el că părea foarte neliniştită. Sper să fie în viaţă şi să o revăd pentru că este un om deosebit, blând, bun şi foarte iubită de toată lumea şi de elevii ei care o colindau în fiecare an", povesteşte Mihaela Voicescu, una dintre vecine.

image

Tristă şi slăbită

Profesoara, titulară la Colegiul de Informatică, preda cu jumătate de normă şi la Colegiul Naţional Unirea.

„Era un profesor conştiincios, pasionat de meserie şi nu lipsea decât atunci când avea concediu medical", spune despre ea directoarea Colegiului Naţional Unirea, Gabriela Hurghiş.

image

„Suntem colegi de peste 30 de ani şi o cunosc foarte bine. E o femeie şi un caracter puternic, nu se pierde cu firea uşor. Cu toatea astea în ultimele două luni trebuie să recunosc că am văzut-o cam abătută şi slăbită fizic. Avea o anumită tristeţe pe faţă şi nu ştiu de ce. E surprinzătoare dispariţia ei", povesteşte profesorul Ioan Halmaghi.

image

Semnalmente

La momentul dispariţiei Georgeta Tănase era îmbrăcată cu pantalon, palton de blană maro închis, geantă neagră şi pe cap avea o tocă maro.

Înălţime: 1,55

Greutate: 45 kg

Constituţie astenică, par şaten, tuns scurt, ochi căprui-verzi.

Oricine poate da relaţii este rugat să sune la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Pentru ultimele noutaţi din Braşov, click pe poza de mai jos

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite