Şcoală pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O învăţătoare de la Liceul Pedagogic a decis să ţină legătura cu elevii ei şi prin intermediul unui site. Învăţătoarea Rodica Ştefănescu publică în fiecare zi temele pe Internet, iar părinţii sunt mulţumiţi că pot vedea notele reale ale copiilor

Atunci când pasiunea pentru actul didactic este maxim, unii profesori reuşesc să facă lucruri pe cât de inedite, pe-atât de utile. O învăţătoare de la Colegiul Naţional „Costache Negri" din Galaţi a ajuns la concluzia că nu este suficientă comunicarea de la şcoală cu elevii ei şi a decis să o continue şi de acasă, dar într-un mod ieşit din comun.

Citiţi şi: Galaţi: Evaziunea este o modă printre profesorii gălăţeni

A deschis un site -  www.rodicastefanica.dap.ro - prin intermediul căruia a creat o relaţie între cei trei poli ai învăţământului primar: cadrul didactic, elevul şi părinţii acestuia.

Site-ul este accesat des de părinţi

Site-ul conţine o mulţime de chestii. De la informaţii legate de activitatea la clasă până la fotografii.

„Practic, site-ul este un blog adaptat comunităţii căreia ne adresăm, părinţii şi elevii clasei. Am adăugat blogului pagini specifice, de Catalog, Orar, Elevi, şi widget-uri (casetele de pe coloana din dreapta) de interes pentru noi, dar şi topuri. Toate acestea pot fi adăugate destul de uşor unui blog", spune învăţătoarea Rodica Ştefănică.

Cum ajunge acasă ea se pune în faţa calculatorului şi începe să posteze pe site. La rubrica „Ultimele ştiri", copiii pot vedea în timp real ultimele cerinţe ale învăţătoarei. Este vorba despre temele de a doua zi, dar şi despre sugestii de soluţionare a acestora. Ar mai fi şi rubrica „Nu uitaţi", unde copiii îşi pot arunca ochii atunci când au sentimentul că au uitat ceva pentru următoarea zi de şcoală.

Tot de pe site copiii pot vedea orarul săptămânii, regulamentele unor concursuri sau chiar modele de compuneri.

Site-ul este foarte util şi pentru părinţi. Cu o parolă pe care o primesc de la administratorul paginii, ei pot foarte simplu să vadă notele odraslelor lor, fără a risca să fie minţiţi, aşa cum se întâmplă uneori atunci când află despre note direct de la copii.

Vizitatorii sunt încântaţi de idee

Aprecierile nu au întârziat să apară, chiar pe portalul cu pricina, la secţiunea „Carte de Oaspeţi".

„E super site-ul. Am cules şi ceva idei, m-aţi ajutat şi cu ceva modele de compuneri şi, pot să recunosc, mă cam încearcă invidia. Aţi făcut un lucru mare, sunteţi foarte bine organizaţi de Doamna şi vă felicit. În sfârşit, munca Doamnei şi a voastră se vede ca un cozonac copt, pufos şi bine asezonat. Vă felicit şi promit că o să vă mai vizitez", spune o vizitatoare care s-a semnat Dana Bobu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite