Băsescu despre Blejnar: "A fost reclamat de oameni care nu au putut să îi dea bani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Băsescu a fost invitat miercuri seară, la Realitatea TV, într-o emisiune în care jurnalistul Cătălin Striblea l-a intervievat la Palatul Cotroceni. Băsescu a discutat, printre altele, despre cazul şefului ANAF, Sorin Blejnar.

Citeşte şi:

Băsescu: România s-a supus deciziei NATO, chiar dacă are alt punct de vedere

Băsescu: Mandatul ambasadorulului era ca operaţiunile să se desfăşoare sub steagul NATO

Băsescu: România nu pleacă la război. Este o misiune de restricţionare

Traian Băsescu: România nu este ameninţată nuclear

Băsescu: "Nu cred că un politician are neapărat legătură cu transferul de informaţie"

Băsescu: Riscurile privind securitatea alimentară sunt legate în primul rând de preţ, nu de lipsa de alimente

Băsescu: Cazul Severin, confirmarea că avem corupţie la nivel politic

Băsescu crede că la sfârşitul anului bugetarii şi-ar putea recupera diferenţele de salarii tăiate

Declaraţiile lui Traian Băsescu:

- "Nu m-aş baga în ceea ce are de făcut un parlamentar. Este un rău făcut României. Este o confirmare că avem corupţie la nivel politic. Dacă instanţele noastre nu pot dovedi coruptia, iată ca o fac ziariştii britanici."

- "Am o singură problemă în ceea ce îl priveşte pe Blejnar: nu pot să am o observaţie, în condiţiile în care eu l-am cunoscut pe Blejnar acum câteva săptămâni, când am avut cu el o discuţie legată de evaziunea cu legume şi fructe. Nu pot să nu constat un lucru: a fost reclamat de oameni care nu au putut să îi dea bani. Am văzut la domnul Negoiţă, cel cu blocurile - dânsul are un dosar de mare evaziune, a vândut sute de apartamente construite ca şi cum ar fi fost în tranzacţie unică - e un om care spune că i-a dat după ce i s-a pus sechestru pe apartamente construite. Aş aprecia dacă s-ar duce să spuna la Parchet nu la televizor. Nu pot judeca pe nimeni, nici nu îl apăr pe Blejnar. Sunt reacţii care vin după ce ANAF-ul şi-a făcut treaba."

- "Nu ştiu dacă va rămane în funcţie sau ce va decide premierul sau ministrul Finanţelor. Nu ştiu ce decizie se va lua, e de aşteptat una în privinţa oricărui fură."

- "Nu am nicio legătură cu el şi înţeleg că a fost propus nefiind membru de partid. Categoric că PDL-ul l-a asumat. Dar va trebui să răspundă dacă a încălcat legea."

- "Am cerut SRI ca, în parteneriat cu Ministerul de Interne, să distrugă aceste clanuri nocive. În 2010 a mers mai bine decât în 2009, sper ca în 2011 să meargă mai bine decât în 2010. Constat progresul, nu înseamnă că a ajuns la perfecţie. Şi atunci când apreciez pozitiv activitatea unei instituţii apreciez progresul. Oamenii ăştia, oricât am spune că sunt reci şi fără inimă, au nevoie să fie încurajaţi, să le fie recunoscut efortul. Am făcut-o şi legat de DNA, DIICOT, SRI şi chiar DGA. Sunt instituţii care au progresat."

Traian Băsescu: România va participa la operaţiunile din Libia, vom trimite o fregată cu 207 de militari

CUM A AJUNS FREGATA REGELE FERDINAND ÎN DOTAREA MARINEI ROMÂNE

VEZI AICI GALERIE FOTO CU NAVELE MILITARE

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite