Băsescu: România s-a supus deciziei NATO, chiar dacă are alt punct de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Băsescu a fost invitat miercuri seară, la Realitatea TV, într-o emisiune în care jurnalistul Cătălin Striblea l-a intervievat la Palatul Cotroceni. Preşedintele a dat lămuriri despre misiunea României în Libia.

Citeşte şi:

Băsescu despre Blejnar: "A fost reclamat de oameni care nu au putut să îi dea bani"

Băsescu: Mandatul ambasadorulului era ca operaţiunile să se desfăşoare sub steagul NATO

Băsescu: România nu pleacă la război. Este o misiune de restricţionare

Traian Băsescu: România nu este ameninţată nuclear

Băsescu: "Nu cred că un politician are neapărat legătură cu transferul de informaţie"

Băsescu: Riscurile privind securitatea alimentară sunt legate în primul rând de preţ, nu de lipsa de alimente

Băsescu: Cazul Severin, confirmarea că avem corupţie la nivel politic

Băsescu crede că la sfârşitul anului bugetarii şi-ar putea recupera diferenţele de salarii tăiate


Declaraţiile lui Traian Băsescu despre războiul din Libia:

- "Aţi făcut o afirmaţie şi cred că este timpul ca şi postul dumneavoastră să devină un post corect, faceţi-mi proba citind declaraţia mea din 11 martie. Veţi găsi afirmaţia mea că România nu este de acord cu intervenţie militară în Libia. Subliniam că trebuie acoperire legală, trebuie să fie sub comandă NATO, trebuie să fie împreună cu state arabe şi să fie probată necesitatea. România şi-a exprimat punctul de vedere înainte de decizia Consiliului de Securitate. Acest lucru îl exprimam pe 11 martie. pe 17 martie a apărut decizia de no fly zone." a spus preşedintele la începutul interviului, adresându-se jurnalistul Cătălin Striblea.

- "Nu credeam la 11 martie în soluţiile militare. Dar NATO a analizat altfel, ei au altă viziune. Nouă ni s-a părut la acea oră, fiind conflict in Tunisia, Yemen, Bahrein, că nu ar fi fost cel mai potrivit lucru sa avem o interventie si in Libia. Dar, pe 11 martie, armata lui Gaddafi nu trecuse inca la o represiune atat de grava".

- "România şi-a exprimat punctul de vedere înainte de decizia consiliului de securitate. Acest punct de vedere îl exprimam din convingere, pe 11 martie. Pe data de 17 martie a apărut hotărârea consiliului de securitate de instituire a interdicţiei aeriane. Din acest moment, România nu a mai comentat nimic."

- "Atunci nu credeam în soluţiile militare. Nouă ni s-a părut ca fiind conflict în Tunsia, Yemen, Bharein n-ar fi fost potrivită o intervenţie în Libia. E adevărat că pe 11 martie Gaddafi nu trecuse la o represiune aşa sângeroasă."

- "Aici nu mai contează dacă ne-am supus deciziei ONU cu toată inima sau nu. Deciziile consiliului de securitate au devenit obligatorii. Din momentul în care consiliul şi-a exprimat punctul de vedere, România nu a mai comentat nimic, chiar dacă avem alt punct de vedere."

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite