Băsescu a promis FMI că nu promulgă reducerea TVA şi neimpozitarea pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a promis oficialilor FMI că nu va promulga Legea privind reducerea TVA la alimentele de bază şi Legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Cei de la FMI au primit asigurări de la preşedintele ţării că ambele legi nu vor fi promulgate şi vor fi retrimise Parlamentului", au spus sursele citate.

"Mă voi pronunţa cu celeritate asupra acestor două legi  Puteţi să mizaţi pe o atitudine în concordanţă cu interesul naţional, nu pe o atitudine demagogică sau care de natură să-i păcălească pe români. Mizaţi pe o atitudine şi o acţiune a preşedintelui României în acord cu interesul naţional", a spus Băsescu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat la începutul săptămânii trecute un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

"Acolo nu a fost o suficientă colaborare şi comunicare între secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul pe problemele respective sau ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, astfel încât să atragă atenţia din timp că acolo este o problemă", a spus premierul Emil Boc joi seara.

Mai citeşte pe acest subiect:

Băsescu justifică "greşeala" PDL: Mulţi parlamentari sunt în situaţia de a vota după deget. Şi la Parlamentul European se face la fel

Băsescu scuză PDL şi o pune la zid pe „dictatoarea“ Anastase

UDMR nu renunţă la reducerea TVA

Analişti economici: TVA de 5% la alimente va încuraja frauda financiară

Înainte să voteze „greşit“, parlamentarii PDL au petrecut cu sarmale, friptură şi ghebe

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite