Băsescu scuză PDL şi o pune la zid pe „dictatoarea“ Anastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut ieri că, „din respect pentru români”, procedura parlamentară de adoptare a legilor trebuie modificată pentru a înlătura „dictatura a doi şefi de Camere care trimit legi la promulgat, ştiind foarte bine cum au fost votate”.

Pe un ton acuzator la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL), şi a liderului senatorilor, Mircea Geoană (PSD), şeful statului a ţinut să le găsească însă „scuze" parlamentarilor Puterii care au adoptat săptămâna trecută „din greşeală" legea privind reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. „Este clar că din punct de vedere al procedurilor parlamentare foarte mulţi parlamentari sunt în situaţia de a vota după deget, în necunoştinţă de cauză.

Nu e o noutate, la fel se întâmplă şi în Parlamentul European, pentru a se evita erorile de vot individuale", a explicat Traian Băsescu. „Procedura de adoptare a legilor trebuie schimbată. Nu putem ajunge la dictatura a doi şefi de Camere care îmi trimit legi la promulgat ştiind foarte bine cum au fost votate", a continuat preşedintele. Arătată cu degetul de preşedinte, Roberta Anastase a refuzat să comenteze, arătându-se totodată foarte surprinsă.

„Un om liber"

Referindu-se la cele două legi adoptate, preşedintele a susţinut că încă nu le-a primit şi a dat asigurări că se va pronunţa asupra lor „în conformitate cu interesul naţional".

Băsescu a mai declarat că a primit raportul de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) privind protestele de la Cotroceni de la 24 septembrie, dar că nu vrea să accepte din nou escorta poliţiei pentru că „se simte un om liber". „Vreau să fiu un om liber. De ce să fiu cu poliţia după mine? Pur şi simplu mă simt mai bine şi vreau să mă simt liber. Îmi place să ies cu soţia la restaurant, să o duc în parc, să conduc maşina", a mai comentat Băsescu. Acesta a adăugat că va discuta raportul primit cu reprezentanţii Ministerului de Interne până la sfârşitul lunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite