FOTO/ VIDEO 1 mai în România şi în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în România singura neplăcere care ar putea umbri 1 mai, "Ziua internatională a muncii", este ploaia anunţată de meteorologi, în lume şi în acest an se înregistrează mitinguri şi ciocniri violente. În Grecia s-au anunţat încă de săptămâna trecută ample proteste, în Germania confruntările dintre militanţii extremişti şi poliţie au început de aseară, iar la Istambul zeci de mii de manifestanţi s-au reunit în piaţ

EXCLUSIV Pionierii din Timişoara au sărbătorit nostalgic 1 mai muncitoresc GALERIE FOTO

Iaşi: Au „muncit“ la pedale de 1 Mai (GALERIE FOTO)

Grecia. Ministerul de Externe al Greciei a avertizat că de 1 mai vor avea loc mitinguri de amploare. Sindicaliştii eleni au anunţat că vor protesta pe străzile din Athena, dar şi în pieţele centrale ale marilor oraşe.

image

Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi cere drepturile şi pentru a potesta în legătură cu măsurile de austeritate impuse de autorităţi.

image


Germania. De aproape 20 de ani, 1 mai este pentru nemţi ocazia de a manifesta paşnic, dar şi de a-şi reclama drepturile. Aseară, la Hamburg au protestat 4.000 de manifestanţi de extremă stângă, iar zece poliţişti au fost răniţi uşor. Pentru manifestările de 1 mai au fost mobilizaţi 2.500 de reprezentanţi ai forţelor de ordine, informează AFP.



"Un vehicul şi mai multe coşuri de gunoi au fost incendiate. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi recipiente pline cu vopsea în poliţişti, care au folosit tunuri cu apă", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din Hamburg. Anul trecut cinci poliţişti şi un pompier au fost victimele confruntărilor.

image



La Berlin, peste 3.000 de reprezentanţi ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi un număr dublu va fi mobilizat în noaptea de duminică spre luni. Anul trecut, opt poliţişti şi un pompier au fost răniţi la Berlin în cursul unor confruntări deosebit de violente în cartierul Kreuzberg.

image
image

Turcia. Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat în piaţa Taksim din Istanbul, pentru a celebra ziua de 1 Mai. În Piaţa Taksim zeci de  muncitori au fost ucişi în urmă cu 34 de ani când rămase neidentificate au deschis focul împotriva mulţimii.



Piaţa Taksim este înconjurată în întregime de garduri metalice, iar sindicaştii nu pot ajunge în zonă decât după ce trec de un cordon de securitate şi sunt atent percheziţionaţi.

image
image


Rusia. Zeci de mii de oameni au defilat de 1 Mai, majoritatea în semn de susţinere faţă de actualii lideri de la Kremlin. Ziua de 1 Mai a fost rebotezată "Sărbătoarea Muncii şi a Primăverii", dar mulţi ruşi au rămas fideli fostului slogan "Pace. Muncă Mai".



La Moscova, partidele pro-Kremlin au profitat de ocazie pentru a organiza o demonstraţie în forţă, cu sloganuri ca "Medvedev! Putin! Hai Rusia!". Ultranaţionaliştii ruşi au ieşit în stradă purtând steaguri imense.

image



La Vladivostok, unde nemuţumirea faţă de actualii lideri de la Kremlin atinge un nivel record, peste 50.000 de oameni au ieşit în stradă.
 

România. Mititei şi grătare la iarbă verde sau la mare. Cam aşa sărbătoreşte românul 1 mai muncitoresc. Dacă pentru unii, în acest an singura grijă de Ziua Internaţională a muncii este să nu fie prinşi de ploaie când petrec, alţii aleg să dreagă mahmureala cu încă un pahar sau chiar cu o sticlă. Sigurele proteste din ţară au fost la Vaslui.

Vaslui: 1 Mai sărbătorit cu un protest împotriva Guvernului (FOTO, VIDEO)

Nemulțumiți de intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii, vasluienii au profitat de Ziua Internațională a Muncii și au protestat împotriva Guvernului condus de Partidul Democrat Liberal. Protestul a început la ora 11:00 și a durat aproximativ o oră.



S-au culcat în milocul unui squar de flori, în urma petrecerii de 1 Mai

Distracţia de 1 Mai s-a dovedit prea istovitoare pentru hunedorenii amatori de băutură. Doi dintre petrecăreţii înverşunaţi ai "Sărbătorii Muncii" au transformat cea mai apropiată zonă verde de terasa barului unde au chefuit în locul de odihnă ideal. Aceasta chiar dacă şi-au împărţit culcuşul improvizat cu un maidanez. 

Vreme mohorâtă pe litoral. Soarele nu a ieşit din nori

Pe litoral sunt 12-13 grade Celsius iar soarele nu şi-a făcut apariţia deloc. Meteorologii au anunţat că spre după-amiază este posibil să plouă.

Piteştenii au petrecut de 1 mai cu mici, bere şi muzică populară

De Ziua Internaţională a Muncii, piteşteni de toate vârstele au petrecut în Parcul Ştrand, unde au mâncat mici, au băut bere şi au ascultat muzică populară, evenimentul fiind organizat de Primăria Piteşti.

image
image



FOTOGALERIE: Orădenii au petrecut un weekend la grătar şi iarbă verde de 1 Mai

În ciuda prognozei meteo care anunţa nori de ploaie, orădenii au ales să se relaxeze la iarbă verde în acest weekend. Ei au avut parte de vreme frumoasă ieri, iar astăzi, în ciuda norilor cenuşii nu a căzut niciun strop de ploaie. Printre destinaţiile favorite alese de orădeni au fost localităţile apropiate de Oradea, ca Fughiu, Cihei, Paleu, dar şi cele un pic mai îndepărtate cum este Cetatea Şoimilor. În topul destinaţiilor se află şi Şuncuiuş, acolo unde tinerii merg anual la Festivalul de Muzică Electronică.

Slatina: Petrecere câmpenească de 1 Mai, la Pădurea Strehareţi

Pădurea Strehareţi din municipiul Slatina a fost luată cu asalt încă de la primele ore ale zilei de cei care au vrut să petreacă de Ziua Muncii cu mici şi bere.

Râmnicu Vâlcea: Au sărbătorit 1 Mai cu mici şi bere, pe malul Oltului

Locuitorii Râmnicului au renunţat la călătoriile lungi şi au făcut „investiţii" minime ieşind cu familiile pe malul Oltului sau Olăneştiului



Tulcenii au asaltat pădurile din zona Somova

Ziua de 1 Mai a scos ca în fiecare an pe tulceni la iarbă verde în pădurile din apropierea oraşului. Zonele împădurite din vecinătatea localităţii Somova sunt destinaţia principală a doritorilor de distracţie în mijlocul naturii.



Concurs pentru pensionari de Ziua Muncii

De Ziua Internaţională a Muncii, pensionarii din Alexandria se întrec la concursul "Crossul pensionarilor".

Garda e cu ochii pe tine de 1 Mai!

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor patrula astăzi în zonele de agrement din Giurgiu şi vor amenda petrecăreţii iresponsabili. Giurgiuvenii care aruncă gunoaiele în mijlocul pădurii riscă amenzi cuprinse între 200 şi 2.000 de lei. De asemenea, pe drumurile din judeţ vor fi prezenţi şi poliţiştii rutieri.

1 Mai dă peste cap planurile „grătariştilor” ieşiţi la iarbă verde

Vremea păcătoasă din această duminică, nu i-a ţinut pe toţi arădenii în case. La Pădurea Cela şi la Vladimirescu, câţiva arădeni au şi început festinul înainte de ploaia care probabil îi va trimite acasă cât de curând.

image
image
image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite