Garda e cu ochii pe tine de 1 Mai!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor patrula astăzi în zonele de agrement din Giurgiu şi vor amenda petrecăreţii iresponsabili. Giurgiuvenii care aruncă gunoaiele în mijlocul pădurii riscă amenzi cuprinse între 200 şi 2.000 de lei. De asemenea, pe drumurile din judeţ vor fi prezenţi şi poliţiştii rutieri.

Un grătar la iarbă verde în compania prietenilor rămâne pentru cei fără prea mulţi bani, dar şi pentru iubitorii de natură, varianta cea mai bună de petrecere a zilei de 1 Mai. În fiecare an, pădurile sunt luate cu asalt de giurgiuvenii care-şi amplasează grătarele în locurile cu iarbă multă, curate şi unde soarele nu se ascunde în nori.
Comisarii Gărzii de Mediu Giurgiu avertizează că şi ei vor fi prezenţi în zonele de agrement din apropierea oraşului şi-i vor avea în vizor nu doar pe administratorii şi pe proprietarii pădurilor şi terenurilor, dar şi pe giurgiuvenii ieşiţi la iarbă verde.
„Ca în fiecare an, vom fi prezenţi pentru a preîntâmpina aruncarea gunoaielor prin păduri. Echipele de comisari vor verifica zonele cele mai aglomerate, pădurea Comana, cea de la Adunaţii-Copăceni, pădurea Bălănoaia, dar şi portul Giurgiu. Verificăm de asemenea şi dacă cei în a căror responsabilitate stă salubrizarea zonelor iau toate măsurile impuse de lege şi dacă au amplasat pubele de gunoi”, a spus, pentru „Adevărul de Seară”, Clara Adam, directorul Gărzii de Mediu Giurgiu.

Amenzi de până la 2.000 de lei
Giurgiuvenii care nu vor arunca gunoaiele în spaţiile special amenajate sau care vor abandona pet-urile şi resturile în mujlocul pădurii riscă amenzi care variază între 200 şi 2.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 10.000 şi 20.000 de lei în cazul celor juridice.
Cei care-şi imaginează că vor scăpa neamendaţi după aruncarea gunoaielor s-ar putea trezi cu o surpriză acasă; o amendă trimisă prin poştă.

Unde mergem la iarbă verde?
Pădurea Bălănoaia
Pădurea Comana
Pădurea Guţu
Pădurea Mocănaşu

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite