Mitingurile împotriva eutanasierii câinilor maidanezi nu au adunat decât câteva zeci de persoane în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) a organizat marţi, 1 martie, mai multe mitinguri împotriva proiectului de lege care prevede posibilitatea eutanasierii maidanezilor.

"SĂ ARĂTĂM MARŢI CÂŢI LUPTĂM CU ADEVĂRAT PENTRU ANIMALE! SĂ ARĂTĂM CÂT SUNTEM DE MULŢI!", aşa suna îndemnul postat pe site-ul fnpa.ro, adresat tuturor iubitorilor de câini din Bucureşti şi din oraşele Iaşi, Timişoara,Cluj şi Bacău.

Iubitorii de câini au protestat faţă de intenţia de a se adopta "eutanasia, încarcerarea sau lăsarea la latitudinea primăriilor opţiunea de a adopta metoda de gestionare a problemei câinilor comunitari".

"Dacă pentru deputaţi, <spălându-se pe mâini>, este cea mai confortabilă decizie, mulţi primari (mai ales cei ce au făcut presiuni imense asupra deputatilor PDL) aşteaptă "legea eutanasiei" sau legea "fac ce vreau".(...) Eutanasia, incarcerarea sau legea "optională" vor avea acelaşi impact: sute de mii de câini omorâţi şi alte sute de mii de câini în stradă, continuu, la nesfârşit", se arată pe site-ul Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.

Reprezentanţii ONG-urilor susţin, în acelaşi timp, Proiectul Legislativ 912 iniţiat de senatorul Marius Marinescu, care prevede "modificarea şi completarea Ordonanţei de ugenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stapân", şi anume "transformarea centrelor de exterminare a câinilor în centre de protecţie a animalelor".

În Capitală, peste o sută de iubitori de animale protestează în faţa Palatului Parlamentului

Aproape 40 de ieşeni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva eutanasierii maidanezilor

În ciuda apelurilor FNPA, la acţiunile desfăşurate astăti în ţară prezenţa iubitorilor de animale a fost redusă.

GALERIE FOTO Aproximativ o sută de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii din Timişoara pentru protestul FNPA


image

Circa 20 de iubitori de animale din Cluj au purtat pancarte pe care scria „Stop eutanasierii“

image

Aproape 40 de persoane de toate vârstele din Iaşi s-au adunat în Piaţa Unirii

image

Este eutanasierea soluţia în problema maidanezilor? Majoritatea celor care au comentat pe adevarul.ro spun că da

Citeşte şi:

Soluţia ONG-urilor: Maidanezii: castraţi, nu eutanasiaţi!

VIDEO Cum îşi face de cap un maidanez pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, printre bolnavii în cârje şi asistente

3.000 de câini, ucişi şi lăsaţi pe malul Ialomiţei


13.200 de persoane muşcarte de maidanezi, numai anul trecut, în Bucureşti

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, declara anul trecut că, în 2010, 13.200 de persoane au fost muşcate de maidanezi, dintre care 2.500 au fost copii.

La nivelul Bucureştiului, vara trecută a fost demarată o campanie de sterilizare a maidanezilor împreună cu Fundaţia Vier Pfoten. Potrivit ultimei situaţii, din luna august şi până în prezent au fost sterilizaţi 8.000 de câini. "În Bucureşti, din cei aproximativ 50.000 de câini fără stăpân, 18.200 au fost castraţi", susţin autorităţile

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite