Flashmob la Timişoara împotriva eutanasierii a sute de mii de câini GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timşorenii iau atitudine împotriva eutanasierii câinilor. Astăzi se voteaza la Bucureşti, în Comisia de administraţie publică proiectul de lege PL 912 - prin care se decide viitorul animalelor fără stăpâni.

Aproximativ o sută de timişoreni s-au adunat astăzi în Piaţa Unirii pentru un protest inedit organizat de Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA). Aceştia au luat atitudine nedorind să rămână indiferenţi la posibilitatea adoptării unei legi prin care animalele fără stăpân urmează să fie eutanasiate.



Vezi galerie foto de la flashmob

image

Pentru a nu încălca nicio lege, având în vedere că nu există autorizaţie pentru un protest, flashmobul (momentul spontan) a durat 5 minute, timp în care oamenii au stat culcaţi pe zăpadă. Momentul a început la startul unui fluier, iar la fluierul final toată lumea s-a împrăştiat.
Având în vedere că a fost vorba de un flashmob, participanţii nu aveau pancarde sau bannere, nici nu s-au strigat slogane, însă mulţi dintre ei avea un mesaj prins de geacă, pe care stătea scris: "Spunând NU eutanasierii, spuneţi DA civilizaţiei!"



Protestăm împotriva intenţiei de a se adopta eutanasia, încarcerarea sau lăsarea la latitudinea primariilor opţiunea pentru metoda de gestionare a câinilor comunitari”, a declarat Carmen Arsene, vicepreşedinte FNPA.



Flashmobul a avut loc în Piaţa Unirii, chiar în timpul şedinţei de la Bucureşti, a Comisiei, şi susţine sterilizarea şi returnarea câinilor. “Eutanasia, încarcerarea sau legea opţionala vor avea acelaşi impact: sute de mii de câini omorâţi”, a mai spus Carmen Arsene.

image
image

Mai citiţi:

Ieşenii au ieşit în stradă împotriva eutanasierii maidanezilor

Oradea a găsit soluţia perfectă

La eveniment au participat şi reprezentaţii unor ONG-uri, care caută soluţii de colaborare cu autorităţile locale. „S-au cheltuit foarte mulţi bani fără niciun rezultat. Vrem să implementăm proiectul de la Oradea, care funcţionează foarte bine în tot judeţul Bihor. Programul este făcut de SOS Dog, în colaborarea cu un ONG din Anglia”, a declarat Mihaela Graure, preşedintele organizaţiei Pet Hope.



În Oradea, SOS Dog a trecut la identificarea tuturor câinilor cu sau fără stăpân, au trecut apoi la sterilizarea tuturor câinilor care care nu sunt de rasă sau nu au atestat la asociaţia chinologică, iar în final repunerea lor în stradă.



În Oradea toţi câini comunitari aparţin de oameni, care îi hrănesc pe la blocuri sau prin curţile de fabrici. Aceştia sunt vaccinaţi, sterilizaţi şi liniştiţi. În Timişoara sunt 12.000 de câini fără stăpâni, iar cei de la Deniflor au doar 300 de locuri în adăpost. Un adăpost pentru peste 10.000 de câini presupune cheltuieli enorme”, a mai spus Mihaela Graure.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite