Costul întreţinerii va creşte chiar şi cu 100%, susţine Adriean Videanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După anunţul potrivit căruia subvenţiile pentru gigacalorie vor fi eliminate, au apărut tot felul de scenarii, privind costul facturii la întreţinere.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a explicat că reducerea subvenţiei va afecta costul întreţinerii, care va creşte chiar şi cu 100%, însă a subliniat că cei cu venituri mici ar putea primi subvenţii mai mari.

"Decizia este să reducem subvenţia şi e posibil ca şi costul de întreţinere să crească chiar cu 100%. În schimb, statul va trebui să vină cu sistemul de protecţie socială, direcţionat către cel care are nevoie.

De exemplu, Videanu nu are nevoie. Sau, într-un bloc, sunt şase societăţi comerciale şi zece locatari. De ce să-l subvenţionez pe cel care are venituri suficiente şi să nu plătească preţul corect?

Trebuie să restructurăm acest împăienjeniş de măsuri de protecţie socială, prin care aruncăm inutil banii. De ce să dăm subvenţie tuturor bucureştenilor, în loc să-i dăm o subvenţie mai mare celui care i-am redus pensia cu 15% , să putem să-i compensăm, în această perioadă, încălzirea pe care o plăteşte", a spus Videanu, la B1 TV.

CITEŞTE ŞI:

Este oficial. Facturile la încălzire şi apă caldă se vor dubla

Preţul Gigacaloriei explodează la Braşov. O mie de familii cer debranşarea de la CET Braşov. Autorităţile locale refuză să spună care va fi soarta încălzirii centralizate iarna viitoare.

George Scripcaru, primarul Braşovului: „CET este un blestem pentru Braşov“

Sorin Oprescu: bucureştenii cu salariu de 3.000 de lei vor plăti integral căldura, cei cu pensii şi salarii minime - deloc

După ultimele declaraţii ale primarului general al capitalei, Sorin Oprescu, bucureştenii care au un venit de peste 3.000 de lei vor plăti integral preţul apei calde şi al încălzirii. În prezent, se lucrează la stabilirea procentelor şi a limitelor de venituri pentru celelalte ajutoare care se vor acorda populaţiei în locul subvenţiei la gigacalorie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite