Sorin Oprescu: bucureştenii cu salariu de 3.000 de lei vor plăti integral căldura, cei cu pensii şi salarii minime - deloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat joi că se lucrează în prezent la o nouă strategie de acordare a ajutoarelor de încălzire pentru populaţia cu venituri mici. Edilul capitalei a explicat joi una dintre variante:

"Avem un scenariu privind gigacaloria, astfel că cei cu salariu de peste 3.000 de lei vor plăti integral preţul apei calde şi căldurii, iar cei cu salariu şi pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100% pentru preţul gigacaloriei", a declarat primarul general al Capitalei.

În prezent, preţul final care ajunge la bucureşteni, este de 119 lei/gigacalorie.

Alte scenarii care se iau în considerare sunt ca  preţul gigacaloriei să se mărească cu 250% în Bucureşti şi ca  blocurile izolate termic să nu mai primi subvenţii la caldură

Sorin Oprescu a adăugat că urmează să fie stabilit, pe baza mai multor analize şi rapoarte, cât vor plăti la gigacalorie bucureştenii care au venituri între cele două extreme enunţate mai sus.

Oprescu a mai spus că, în opinia sa, între 46 şi 48 la sută din bucureşteni vor avea nevoie în continuare de sprijin la plata facturilor. "Obiectivul principal este ca cei care au nevoie de subvenţie să o primească, iar plata se va face diferenţiat, având grijă de copii şi bătrâni", a zis primarul Capitalei.

Edilul Capitalei a spus că aşteaptă poziţia Guvernului cu privire la acordarea acestor ajutoare, deoarece o parte a subvenţiei la gigacalorie era asigurată de Executiv, iar acesta nu a achitat în întregime sumele aferente părţii sale de subvenţie pentru iarna trecută.

Preşedintele Traian Băsescu declara, la 6 mai: "fără deosebire de veniturile pe care le au, toţi cetăţenii din Bucureşti şi firmele racordate la sistemul centralizat, primesc încălzirea subvenţionată. Or, subvenţiile globale vor fi sistate şi se va acorda subvenţie celor care au nevoie de ea. Nu sunt cuplat la încălzirea centrală, dar, dacă aş fi, deşi am cel mai mare salariu teoretic din administraţie, aş primi această subvenţie. Când în mod real, ea trebuie adresată cetăţeanului care are nevoie de ea".

Oprescu vrea ca apa caldă să fie plătită în funcţie de venituri

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite