Ziarista ucigaşă din cartierul Primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista Cristina Verona (44 de ani), fostul redactor-şef de la „Elle România“ şi „Reader’s Digest“, şi-a asfixiat mama cu o pernă, iar apoi s-a spânzurat de caloriferul din baie. Enigma morţii celor două femei găsite în stare avansată de putrefacţie, marţi seară, într-un apartament din luxosul cartier bucureştean Primăverii a fost desluşită, ieri, după autopsie.

Cristina Verona (44 de ani), fostă jurnalistă şi expertă în comunicare, şi mama ei, Elena Pârvulescu (77 de ani), au fost descoperite de poliţişti după ce vecinii au sunat la 112, pe motiv că din imobil venea un miros foarte greu. Ipoteza unei crime în scop de jaf a fost rapid eliminată de anchetatori, cu atât mai mult cu cât zona în care se află apartamentul victimei este păzită non-stop de forţe ale Jandarmeriei. În plus, uşa casei era închisă pe interior. 

Citiţi şi:

Moarte misterioasă în Primăverii: femeia găsită spânzurată de calorifer este fostul redactor-şef de la Elle România şi Reader's Digest

Psihiatrul Florin Tudose despre crima ciudată din Primăverii: Nu a omorât-o din răutate. Este vorba de o sinucidere premeditată

Concluziile legiştilor: Cristina Verona şi-a sufocat mama cu o pernă pe faţă şi apoi s-a spânzurat de calorifer. Vezi GALERIA FOTO!

Crimele ciudate care au îngrozit Banatul. GALERII FOTO

Şi-a ucis mama cu perna

Potrivit anchetatorilor, femeia şi-a asfixiat mama, cel mai probabil cu o pernă, după care s-a dus în baie şi s-a spânzurat de calorifer. Astfel, în urma autopsiei a reieşit faptul că moartea bătrânei de 77 de ani a fost „violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oronazale şi comprimare toracică", după cumse arată într-un comunicat emis de către Parchetul Capitalei. În cazul Cristinei Verona, raportul întocmit de legişti scoate în evidenţă că „moartea a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin spânzurare".Ancheta oamenilor legii a scos în evidenţă faptul că femeile erau moarte de mai bine de patru zile atunci când au fost descoperite.

Cristina Verona, la lansarea „Reader’s Digest“ Romania, în  2005

Ameninţase că se va sinucide

Din informaţiile strânse de la vecini şi de la apropiaţi de către comisarii de la Omoruri reiese că jurnalista trecea de câteva luni printr-o perioadă foarte proastă. De altfel, ea i-ar fi cerut mamei să se mute la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Primăverii nr.43, pentru a-i fi alături, după ce a ameninţat în mai multe rânduri că îşi pune capăt zilelor. Vecinii susţin că, în ultima perioadă, au auzit în numeroase rânduri zgomote puternice din apartamentul jurnalistei de la etajul 1, după ce femeia în vârstă de 44 de ani ar fi făcut mai multe accese de furie. Avocatul Adrian Vasiliu, care locuieşte în acelaşi imobil, a declarat că ştia că fata avea anumite probleme şi din acest motiv mama sa venea în vizită foarte des.

Foştii colegi ai jurnalistei: „Era o femeie ciudată"

Cristina Verona a fost jurnalist şi expert în comunicare. Ea a lucrat ca redactor-şef la revistele „Elle România" şi „Reader's Digest". Potrivit CV-ului, Cristina Verona a fost redactor-şef şi la revista „Sale&Pepe" Romania, precum şi PR pentru Grafitti BBDO Advertising şi ofiţer de Relaţii Publice la The United Nations High Commissioner for Refugees.

O fostă colegă de-a ei, de la revista „Sale&Pepe", a descris o latură mai bizară a victimei: „Era o femeie foarte ciudată, după cum arăta, se îmbrăca şi se comporta. Cicatricea mare de pe faţă a căpătat-o în urma unui accident de maşină, dar nu o deranja, ea fiind şi o mare fană a pierceingurilor. La spate, în zona lombară, şi-a băgat două verigi, în piele, între care atârnau mai multe lanţuri", a declarat ea pentru „Click". Prietena Cristinei Verona, jurnalista Alison Mutler de la Associated Press o descrie drept o persoană cu  o inteligenţă deosebită. „Era un om cu o inteligenţă feroce. Ştia şase limbi străine. A lucrat atât la ziare, reviste, cât şi în PR. Cunoaşte foarte bine chiar limbi ca sârbă, slovenă, croată", povesteşte Alison Mutler.

Jurnalista nu avea copii şi era divorţată de mai bine de cinci ani. Matei Radu Verona, fostul său soţ, are două firme de construcţii şi este fiul unui cunoscut arhitect bucureştean. Potrivit anchetatorilor, el a vorbit cu femeia în urmă cu aproximativ o săptămână, dar Cristina nu i-a dat motive să creadă că ar putea recurge la un astfel de gest. Contactat de reporterii „Adevărul", el a declarat că nu vrea să comenteze evenimentul.

Explicaţia psihologului: sinucidere altruistă

image

Psihiatrul Florin Tudose a explicat pentru „Adevărul" ce ar fi putut s-o determine pe Cristina Verona să-şi omoare mama şi apoi să se sinucidă. „Femeia şi-a ucis mama pentru că nu dorea s-o lase să se chinuie, apoi şi-a pus capăt zilelor. Am putea vorbi, practic, de o dublă sinucidere. Este posibil să se fi pus de comun acord în privinţa morţii. Nu a omorât-o din răutate. Este vorba de o sinucidere premeditată de mult timp şi altruistă. Sunt multe astfel de cazuri în care oamenii apropiaţi hotărăsc să-şi ia viaţa împreună: surorile din Cluj (în 2007, două surori gemene s-au spânzurat împreună într-un parc din Cluj - n.r.), soţii de la Oradea (în aprilie 2009, soţii Adam s-au spânzurat fiecare de uşa unei băi - n.r.) şi exemplele ar putea continua. Este posibil ca doamna respectivă să fi avut o depresie care a trecut neobservată şi care, în timp, să fi dus la un astfel de gest", a declarat psihiatrul Florin Tudose.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite