FOTOGALERIE Cine i-a dat poliţistului-asasin epoleți și armă pe mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul crimei de la coafor, arestat ieri, şi-a ascuns faţa la vederea camerelor de filmat
Autorul crimei de la coafor, arestat ieri, şi-a ascuns faţa la vederea camerelor de filmat

Gheorghe Vlădan, autorul masacrului de luni, susţine că nu-şi mai aminteşte nimic din ce a făcut. Noi însă ne amintim cum a ajuns el să deţină o armă letală şi din ce sistem bolnav a făcut parte.

Gheorghe Vlădan nu ar fi obţinut niciodată atât de uşor o armă cu glonţ, dacă nu era angajat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în vremea guvernării Tăriceanu. Nici poliţist nu ar fi ajuns niciodată, dacă nu ar fi fost şoferul lui Florin Melciu, un tânăr liberal care, la doar 24 de ani, ajunsese deja subsecretar de stat în cadrul MAI, condus atunci de Cristian David.

De asemenea, Florin Melciu nu ar fi putut ajunge niciodată mare funcţionar în cadrul MAI dacă nu ar fi fost omul de casă al lui Ludovic Orban. Iar Orban nu ar fi avut nicio putere de influenţă la ministrul de Interne dacă sistemul politic în care activa nu ar fi fost putred. Să le luăm pe rând.

Cristian David l-a făcut poliţist

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de luni seară, a primit, în 2007, statutul de poliţist, fără a deţine diploma de la Academia de Poliţie. Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex", a afirmat că în acei ani a existat o situaţie generală de acest gen. Citeşte AICI portretul-robot al poliţistului asasin şi despre internarea lui la Psihiatrie, în 2010!

„A fost o politică la nivelul ministerului de a angaja masiv oameni din viaţa civilă. Au fost angajaţi mii de oameni în acea perioadă", a declarat acesta. Vasile Lincu a explicat că, la acea vreme, se organizau concursuri prin care orice om de pe stradă, indiferent de studiile sau funcţiile pe care le deţinea, putea primi statutul de poliţist, mai ales la Ordine Publică.

Încrengături liberale

Această acţiune s-a întâmplat pe vremea când postul de ministru de Interne era ocupat de Cristian David. „Procedura s-a mai făcut de-a lungul timpului pentru a completa structurile ministerului. Nu toţi absolvenţii Academiei de Poliţie sau şcolilor de poliţie din Câmpina puteau acoperi resursele umane ale MAI. Important este ca aceste persoane să nu fi vizat structurile operative", a explicat fostul ministru.

Însă Gheorghe Vlădan nu ar fi ajuns poliţist dacă nu ar fi fost Florin Melciu, pentru care a lucrat ca şofer. Mai mult, soţia fostului subsecretar de stat, Aurelia Carmen Melciu, era clientă fidelă a salonului de înfrumuseţare la care era angajată Florina Vlădan, soţia criminalului. În plus, Bogdan Cristian, fiul soţilor Vlădan, a fost vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal (TNL) Sector 2, filiala de tineret a PNL, partid în care Florin Melciu a ocupat, de asemenea, funcţia de vicepreşedinte de organizaţie. Cei doi se cunoşteau, Melciu susţinând chiar că l-a ajutat pe Bogdan Vlădan cu mai multe materiale şcolare în timp ce acesta era student în anul I la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. EXCLUSIV Fiul polițistului criminal: „Sunt dărâmat, nu pot vorbi“ (FOTO/VIDEO)

Cum se obţine permis de portarmă

Cine vrea să-şi obţină autorizaţie pentru armă letală trebuie să depună la poliţie un dosar care cuprinde o cerere-tip, act de identitate, original şi copie, cazier judiciar. La dosar se mai depun certificatul medical eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel mult şase luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că solicitantul nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii. Obligatorii sunt şi avizul psihologic, şi certificatul de absolvire a unui curs de instruire. Citeşte AICI totul despre viaţa privată a poliţistului Gheorghe Vlădan şi despre divorţul deschis de soţia sa, Florina.

Bolnav cu acte-n regulă şi pistol la purtător

Potrivit mai multor expertize medicale, agentul Gheorghe Vlădan, care a ciuruit luni opt oameni cu un pistol Glock, era ţinut de mai multă vreme sub un tratament pentru tulburări psihice.

Mai mult, anchetatorii chiar au găsit ieri în casa acestuia, în timpul unei percheziţii, zeci de capsule de antidepresive. Deşi este declarat bolnav cu acte-n regulă, Vlădan a obţinut totuşi permis de portarmă! Şi asta pentru că legea armelor şi muniţiei, cu toate reglementările ei, i-a permis să scape de testul psihologic al clinicii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Citeşte AICI totul despre arma folosită de Vlădan!

info

„În lege este specificat că cel care vrea permis portarmă are mâna liberă să aleagă clinica MAI sau un cabinet privat. Ambulanţierul a ales, evident, un cabinet privat. Ştia că testul de la clinica noastră este foarte dur, durează opt ore şi nu ar putea trece de el", ne-a declarat un reprezentant al ministerului. 

Sănătos doar pe hârtie

Până şi avocata agentului-pistolar a declarat că Vlădan are probleme psihice, pentru că nu era conştient în momentul în care a comis crimele, şi că nu-şi aminteşte nimic din ce a făcut. În plus, din ianuarie până la jumătatea lunii februarie, agentul a fost internat la „Ana Aslan" pentru un tratament psihiatric.

Click pe poze pentru fotogalerie cu polițistul criminal și soția lui din vremea când trăiau o poveste de dragoste incredibilă!

Acasă la femeia ucisă, în comuna Şirna, judeţul Prahova/ Roberto Sălceanu

Reprezentanţii Direcţiei de Arme şi Muniţie susţin că certificatul de permis portarmă emis pe numele lui Gheorghe Vlădan s-a eliberat pe baza unui dosar de autorizare care era complet, cu acte medicale care atestau că acesta nu are probleme de sănătate. „Nu suntem în măsură să verificăm actele unui medic, ci doar să le avizăm", mai susţin reprezentanţii MAI. În decembrie anul trecut, Vlădan a obţinut o nouă certificare psihologică care arăta că era apt să deţină permis de armă letală. Poliţistul criminal către soţia sa, înainte să o execute: "Am ceva pentru tine, vino să vezi ce am în buzunar."

"Ambulanţierul a ales, evident, un cabinet privat. Ştia că testul de la clinica noastră este foarte dur, durează opt ore şi nu ar putea trece de el. ''
ofiţer de Poliţie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite