Andrei Plăcintă jr, modelul copilului răzgâiat şi agresiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii cred că libertatea de care a beneficiat în copilărie Andrei l-a făcut pe acesta să nu mai respecte valorile sociale. Foştii profesori ai „beizadelei“ Andrei Plăcintă de la Colegiul Naţional „Unirea“ din Focşani (unde a urmat clasele a V-a şi a VI-a) spun despre el că era pus pe năzbâtii încă de mic.

Plăcintă jr, arestat sub ochii mamei

Andrei Plăcintă, ateu şi profanator

Andrei Plăcintă a fost arestat pentru 29 de zile

Fiul unui fost ministru, acuzat de tentativă de omor, tâlhărie şi tulburarea ordinii publice

Andrei Plăcintă (20 de ani), fiul senatoarei PDL de Vrancea Sorina Plăcintă, urmeză să fie supus unui control psihiatric, având în vedere gravitatea infracţiunilor de care este acuzat. Psihologii sunt de părere că un astfel de comportament agresiv se regăseşte la mulţi adolescenţi care au trăit ­într-un mediu permisiv. De altfel, tânărul a beneficiat de libertate toată din partea familiei, el fiind sprijinit de mama sa chiar în momentul în care au fost publicate fotografii în care Andrei urina pe o troiţă maramureşeană.

Mai citiţi:

Andrei Plăcintă: "Am acţionat în legitimă apărare"

Tribunalul Bucureşti: "Faptele comise de Andrei Plăcintă sunt grave şi au adus atingerea unor valori sociale precum integritatea corporală"

Familia sa nu l-a dojenit nici când şi-a postat pe un cont de socializare poze în care simula sărutul cu un alt bărbat, într-un cadru din care nu lipseau nici băuturile alcoolice. Andrei s-a declarat public ca fiind ateu convins, susţinând că este membru încă din anul 2008 al „Primei Biserici Ateiste", o organizaţie care neagă existenţa lui Dumnezeu. Nici de această dată nimeni nu a încercat să-i schimbe opţiunile. De altfel, tânărul are mai multe tatuaje cu simboluri sataniste. Pusă în faţa acestui tip de comportament, mama sa, Sorina Plăcintă, a găsit o explicaţie: „Băiatul meu e independent şi mă bucur că ­l-am crescut aşa. Mi-aş dori ca toţi părinţii să aibă copii cu diplome şi merite la olimpiade de matematică".

image

Delia Harabula, fosta iubită a lui Andrei Foto: Monitorul de vrancea

„La note era mediu"

Profesorii pe care fiul senatoarei Sorina Plăcintă i-a avut la Colegiul Naţional „Unirea" din Focşani spun că acesta făcea prostii încă din Şcoala Generală. ­„Fiind foarte dinamic, făcea şi năzbâtii, se mai lua de câte o fată şi când îi spuneam «Măi Andrei, promiţi că nu mai faci?!» el îmi răspundea sincer: «Nu pot să promit, că nu ştiu dacă mă pot ţine de cuvânt!». La note era mediu. Nu-mi aduc aminte să fi avut străluciri", ne-a spus Ene Simion, fost director de la Colegiul „Unirea" pe vremea când studia aici şi Andrei Plăcintă. Pe de altă parte, fosta dirigintă îl caracterizează pe Andrei Plăcintă ca fiind o „minte sclipitoare". „Andrei Plăcintă era un copil foarte activ, săritor. În clasele a V-a şi a VI-a (2001-2002) a mers la olimpiade de matematică şi limba română. Nu mă aşteptam să ajungă aşa rău şi să fie arestat", ne-a spus şi fosta dirigintă a lui Andrei, Janet Popoiu. Plăcintă jr n-a participat, însă, decât la faza pe colegiu a Olimpiadelor la cele două discipline amintite. Rezultatele obţinute au fost mediocre, dovadă că acesta nu s-a calificat la fazele următoare.

image

Andrei are tatuate mai multe simboluri sataniste

Rezident în Elveţia

Potrivit Poliţiei, Andrei Răzvan Plăcintă are în continuare domiciliul stabil în Focşani, dar figurează ca rezident în oraşul elveţian Montreux, acolo unde Sorina Plăcintă are o casă de vacanţă (evaluată la 400.000 de euro). În clasa a VII-a, imediat după ce mama lui a divorţat de tatăl lui natural şi s-a căsătorit cu omul de afaceri suedez Stefan Ernest Georg Sobota,  „beizadeaua" a plecat la studii în Elveţia şi de atunci n-a mai revenit în Focşani decât ocazional. Tatăl natural al lui Plăcintă jr, inginerul Leandru Mihael Plăcintă,  nu mai locuieşte nici el la Focşani. În 2003 (la circa doi ani după divorţ) el a plecat la Suceava, de unde este de loc, dar la scurt timp s-a mutat la Bucureşti.  În prezent, el este angajat la reprezentanţa din România a unei prestigioase firme americane (EGGER).



Delia, fată de directori

Delia Iulia Harabula (20 de ani), fosta iubită a lui Andrei Plăcintă, este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Drept din Capitală. Marta Harabula, mama Deliei, este director economic la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, iar tată ei, Corneliu Harabula, ocupă funcţia de director economic la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Foştii profesori o laudă pe Delia. „Era în echipa de baschet a liceului. Am o impresie deosebită despre această fată. Era un om de bază în echipa de baschet şi am câştigat toate competiţiile de la nivel judeţean. Pot spune că era un copil de excepţie. A fost şefa clasei a XII-a C de la Colegiul Cuza", a declarat Marian Popescu, profesor de educaţie fizică la Colegiul Naţional Cuza din Focşani.

„Manifestarea faţă de prietena sa arată o imaturitate afectivă"

Psihologul Tudorel Butoi a explicat pentru ziarul „Adevărul" că un comportament agresiv, asemănător cu al lui Andrei Plăcintă, îl au majoritatea adolescenţilor care sunt crescuţi într-un mediu permisiv. „Valorile sociale şi personalitatea se fixează în anii copilăriei, în procesul de instrucţie din familie, şcoală şi anturaj. Copiii care sunt educaţi într-un mediu permisiv nu vor conştientiza faptul că trebuie să respecte valorile sociale. Astfel, apare un comportament necontrolat, agresiv. Fac gesturi regretabile, impardonabile la o vârstă la care nu se poate vorbi de maturitate. Astfel de gesturi le marchează viitorul. Dacă tânărului Andrei Plăcintă i se va demonstra vinovăţia, poate ajunge în arest, iar acolo personalitatea i se poate deforma şi mai mult, pentru că intră în contact cu infractori de la care nu are nimic bun de învăţat".De asemenea, manifestarea faţă de prietena sa arată o imaturitate afectivă. „El nu înţelege că partenera trebuie respectată şi trebuie să i se acorde libertate de mişcare şi de acţiune. De aici se ajunge la sentimentul de gelozie, la violenţe şi la fapte necugetate. Aceste manifestări se întâlnesc mai ales la bărbaţii cu bani care încearcă să-şi transforme iubitele în obiecte, vor să le determine să facă, să se îmbrace şi să aibă atitudinea pe care le vor ei", a mai spus Tudorel Butoi. Valeria Cupă

Arestat

Andrei Plăcintă a fost arestat pentru tentativă de omor, distrugere, tâlhărie şi ultraj împotriva bunelor moravuri după ce şi-a bătut iubita şi a dat cu maşina peste un bărbat.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite