Fiul unui fost ministru, acuzat de tentativă de omor, tâlhărie şi tulburarea ordinii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Plăcintă (mijloc) a fost dus în arestul poliţiei, fiind reţinut pentru 24 de ore
Răzvan Plăcintă (mijloc) a fost dus în arestul poliţiei, fiind reţinut pentru 24 de ore

Andrei Răzvan Plăcintă, fiul senatorului PDL Sorina Plăcintă, a fost reţinut aseară pentru tentativă de omor, tâlhărie, distrugere şi ultraj împotriva bunelor moravuri. Răzvan Plăcintă (20 de ani) a dat cu maşina peste un bucureştean pentru că l-a împiedicat să-şi lovească prietena. El a fost prins de un alt trecător care a făcut uz de armă.

Scandalul a pornit luni seara de la o neînţelegere între Răzvan Plăcintă şi iubita lui, Delia Iulia Harabula (20 de ani), care îl anunţase de curând că vrea să îl părăsească. Fata este din Focşani, ca şi Răzvan Plăcintă, şi este studentă la Drept în Capitală. Când fata i-a spus tânărului că relaţia lor s-a încheiat, acesta s-a enervat, s-a urcat în maşină (Renault Laguna) şi a venit la Bucureşti.

Mai citeşte şi:

Fiul senatoarei Plăcintă, reţinut pentru tentativă de omor

Andrei Plăcintă, ateu şi profanator

Profesorii lui Andrei Plăcintă spun că acesta era pus pe năzbâtii de mic

Întâlnire soldată cu bătăi

Cei doi tineri, Răzvan şi Delia, s-au întâlnit pe strada Berzei. Tânăra s-a urcat în maşina lui Răzvan Plăcintă pentru a stabili termenii încheierii relaţiei lor. Răzvan Plăcintă a început să-şi lovească prietena în momentul în care aceasta a încercat să se urce în maşina ei, marca Volkswagen. După ce a lovit-o, Plăcintă s-a urcat pe maşina fetei, spărgându-i luneta. 

Un trecător a văzut toată scena şi a încercat s-o scape pe Delia din mâinile iubitului, dar acest lucru l-a enervat şi mai tare pe fiul Sorinei Plăcintă. Acesta s-a urcat la volan şi a dat peste salvatorul iubitei sale, Nicolae Stan. Bărbatul s-a ales cu un picior rupt şi a ajuns la spital, unde a fost operat de urgenţă. El a fost salvat la rândul său de un alt trecător care a tras câteva focuri de armă pentru a calma spiritele. A fost nevoie de cinci persoane pentru a ridica maşina lui Plăcintă şi a-l scoate pe Nicolae Stan de sub aceasta.

Eugen Chelemen

Drepturi ale românilor încălcate în regimul Băsescu

În timpul scandalului, telefonul Deliei Harabula a dispărut, astfel că Răzvan Plăcintă mai este acuzat şi de tâlhărie.După ce a fost audiat de poliţişti şi procurori, Răzvan Plăcintă a fost internat la secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Universitar din Capitală. Pentru că rănile sale nu erau grave, el a fost externat după câteva ore. Medicii spun că i s-au prelevat probe de sânge, întrucât martorii au declarat că tânărul ar fi consumat produse etnobotanice. De altfel, scandalul s-ar fi produs în faţa unui magazin de profil. Reprezentanţii spitalului susţin însă că poliţiştii nu au cerut teste pentru  alcool şi stupefiante. Tot ieri, după amiază, fiul demnitarului Sorina Plăcintă a fost din nou chemat în faţa procurorilor, unde a fost audiat până seara, când a primit ordin de reţinere pentru 24 de ore. El şi-a petrecut noaptea în arestul de la Cercetări Penale.

Răzvan Plăcintă, alături de prietena sa, Delia, la scurt timp după scandal Foto: captură realitatea tv

Răzvan Plăcintă, alături de prietena sa, Delia, la scurt timp după scandal Foto: captură realitatea tv

Mama, pe lista martorilor

Pe lista martorilor audiaţi aseară de procurori a fost şi mama agresorului, senatorul PDL Sorina Plăcintă.  Ea l-a scuzat în faţa procurorilor, sugerând că fiul său ar fi acţionat în legitimă apărare. „Andrei Răzvan este un tânăr responsabil de 20 de ani. În cazul în care vor fi demonstrate informaţiile prezentate public, el va răspunde pentru ce s-a întâmplat. Doar ancheta instituţiilor abilitate poate stabili dacă el a acţionat în legitimă apărare sau a comis o greşeală", a spus senatorul PDL Sorina Plăcintă.

"În cazul în care vor fi demonstrate informaţiile prezentate public, fiul meu va răspunde pentru ce s-a întâmplat."
Sorina Plăcintă senator PDL

Beizadeaua nu crede în Dumnezeu

În ultima vreme, Răzvan Plăcintă a devenit mai cunoscut decât mama sa, Sorina Luminiţa Plăcintă, senator PDL de Vrancea şi fost ministru al Tineretului. El a postat pe un site de socializare mai multe fotografii în ipostaze cu contotaţii homosexuale. În vara acestui an, fiul fostului ministru a recidivat, publicând pe acelaşi site o fotografie în care este surprins în timp ce urina pe o troiţă. Imaginea era însoţită de un comentariu: "Asta fac eu cu Dumnezeu!". În 2008, pe când era la studii la Montreaux (Elveţia), Plăcintă jr a aderat la Prima Biserică Ateistă. Membrii acestei grupări neagă existenţa lui Dumnezeu şi au drept scop eliberarea lumii de religie. Senatorul Plăcintă declara pentru Realitatea TV: "Băiatul meu e independent şi mă bucur că l-am crescut aşa. Mi-aş dori ca toţi părinţii să aibă copii cu diplome şi merite la olimpiade de matematică".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite