Preţul unui copil din Ţăndărei pe piaţa din Anglia: 20.000 de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii romi din Ţăndărei sunt trimişi la cerşit şi la furat în Marea Britanie
Copiii romi din Ţăndărei sunt trimişi la cerşit şi la furat în Marea Britanie

Copiii romi din Ţăndărei care cerşesc în Marea Britanie au fost traficaţi de propriii părinţi pentru 20.000 de euro "bucata". Banii pe care îi strâng minorii din cerşit sunt trimişi înapoi în oraşul ialomiţean prin Western Union sau MoneyGram.

Un poliţist sub acoperire care s-a infiltrat în clanurile romilor din Ţăndărei a declarat, potrivit Daily Mail, că traficul de copii a ajuns să fie atât de sofisticat încât familia care vinde copilul şi traficanţii care îl preiau semnează contracte.

"Este o înţelegere formală, ca în afaceri. Traficantul plăteşte 20.000 de lire sterline pentru fiecare copil, pentru că va câştiga de pe urma lui sume uriaşe de bani. El aranjează ca minorul să meargă într-o «vacanţă» cu rudele în Anglia. După ce sunt aduşi acolo, minorii sunt ţinuţi în casele traficanţilor din Slough, Londra, Manchester şi alte oraşe mari. Unii copii primesc nume sau certificate de naştere false. Mulţi sunt mutaţi frecvent, sub mai multe identităţi, pentru a putea cere mai multe ajutoare sociale. Banii pe care îi face fiecare copil sunt trimişi în Ţăndărei prin transfer bancar, prin Western Union sau MoneyGram", a declarat poliţistul sub acoperire. Daily Mail spune că în Ţăndărei se înalţă palate de milioane de lire sterline, BMW-uri şi Land Rovers şi că minorii sunt traficaţi în continuare.

Scotland Yard: un minor poate câştiga 100.000 de lire pe an

Şeful operaţiunii anti-trafic de copii din Marea Britanie, Bernie Gravett, a declarat  în luna aprilie că un minor care cerşeşte în Londra poate câştiga 100.000 de lire sterline pe an. Potrivit datelor oficiale publicate de poliţia britanică, un copil poate câştiga 200 de lire sterline pe zi doar din cerşit. "Copiii nu păstrează nimic. Totul este trimis înapoi clanurilor din România", a mai zis Gravvet.

image

Rom din Ţăndărei: "E adevărat, au trimis copiii la cerşit. Ştiu că un copil de 14 ani a adunat la cerşit vreo 28.000 de lire"

Mai multe despre reţeaua din Ţăndărei:

     •    168 de minori din Ţăndărei, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, au fost trimişi în Anglia cu acordul părinţilor (citeşte aici). Majoritatea copiilor exploataţi erau racolaţi din Strachina, un cartier de la periferia oraşului Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), unde trăieşte o comunitate săracă de rromi.

     •    un ţigan bătrân recunoaşte (aici) că, de câţiva ani, micuţii din oraşul ialomiţean sunt trimişi peste graniţă să facă bani

Percheziţii DIICOT la Ţăndărei / Poliţiştii români şi britanici au vizat reţeaua care duce copii romi la cerşit, în Marea Britanie

Adevărul, citat de Daily Mail în cazul traficului de copii din Țăndărei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite