Percheziţii DIICOT la Ţăndărei / Poliţiştii români şi britanici au vizat reţeaua care duce copii romi la cerşit, în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii romi din Ţăndărei sunt trimişi la cerşit şi la furat în Marea Britanie
Copiii romi din Ţăndărei sunt trimişi la cerşit şi la furat în Marea Britanie

Sunt vizate 40 de persoane de etnie romă din reţeaua care activează în Ţăndărei. Ţiganii se ocupă cu racolarea copiilor din mediul comunităţilor sărace de romi, care apoi, sunt trimişi la cerşit şi la furat în Marea Britanie.

CITEŞTE ŞI

Râmnicu Vâlcea:  Reuşită DIICOT: Hackerii care au speriat vestul stau după gratii 29 de zile

Mai multe percheziţii au loc la această oră în Ţăndărei, care fac parte dintr-o operaţiune mai amplă. 168 de copii de etnie romă duşi la cerşit în Marea Britanie au fost identificaţi de autorităţile judiciare române şi britanice, care au semnat un acord pentru constituirea unei echipe comune de investigaţii pentru capturarea traficanţilor.

Copiii au fost trimişi la cerşit şi furturi în Marea Britanie de către o reţea foarte bine organizată care se ocupa de cazarea, transportul lor, de documentele de călătorie, precum şi de organizarea şi supravegherea activităţii infracţionale din Marea Britanie şi gestionarea sumelor de bani obţinute din exploatarea victimelor.

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au început urmărirea penală împotriva a 27 de persoane în cadrul operaţiunii numită "Europa", fiind efectuate, 34 de percheziţii domiciliare în oraşul Ţăndărei (Ialomiţa), la care au participat şi 26 de ofiţeri din cadrul Metropolitan Police şi doi specialişti Europol. 120 de poliţişti şi 200 de jandarmi au participat la operaţiune.

Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de 27 de persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Despre reţeaua din Ţăndărei s-a scris de mai multe ori în presa din Marea Britanie, jurnaliştii englezi călătorind aici pentru a realiza mai multe reportaje.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite