Barcelona – Real Madrid 1-1 / Catalanii o aşteaptă pe Manchester United în finala de pe „Wembley”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid n-a reuşit decât un 1-1 pe "Camp Nou", în faţa Barcelonei, şi părăseşte cu capul plecat această ediţie a Ligii Campionilor, învinsă cu 3-1 la general de marea rivală. Pe catalani îi aşteaptă o finală de vis cu Manchester United, de care treceau cu 2-0 în 2009, tot în ultimul act al Ligii, pe „Olimpico” din Roma.

Vezi aici filmul meciului:

Min. 90+2 De Bleeckere fluieră finalul partidei. Barcelona este prima finalistă a acestei ediţii a Ligii Campionilor

Min. 90 SCHIMBARE la Barcelona. Eric Abidal este aplaudat în picioare de tot stadionul. Francezul i-a luat locul în teren lui Puyol

Min. 85 Adebayor este şi el avertizat. Togolezul merita GALBENUL, de când a intrat nu a căutat decât să-şi lovească adversarii

Min. 82 Pedro vede şi el GALBENUL, pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului

Min. 75 Intrare tare a lui Marcelo asupra lui Messi. Fundaşul brazilian vede şi el cartonaşul GALBEN

Min. 74 Prima SCHIMBARE la Barcelona. Iese David Villa şi intră în locul său Seydou Keita

Min. 64 GOOL REAL MADRID, GOOL MARCELO! Ce fază superbă a creat argentinanul din Maria! Mai întâi l-a culcat pe Mascherano cu un dribling elegant la marginea careului, dar a tras în bară. Apoi, mingea i-a revenit, i-a pasat inteligent lui Marcelo în centru, iar fundaşul stânga brazilian a reluat fără speranţă pentru portarul Valdes

Min. 60 A doua SCHIMBARE la Real Madrid. Intră Özil în locul lui Kaka

Min. 58 GALBEN şi pentru Lassana Diarra, al doilea avertizat din tabăra Realului, pentru un fault la Busquets

Min. 56 SCHIMBARE la Real Madrid. Intră Adebayor, în locul lui Higuain

Min. 54 GOOL BARCELONA, GOOL PEDRO! Iniesta îi dă o pasă magistrală, printre doi adversari, lui Pedro, care îl învinge pe Casillas cu un şut la colţul scurt. Barcelona are 3-0 la general în acest moment şi nu mai poate rata finala Ligii Campionilor de pe „Wembley”

Min. 47 GOL ANULAT Realului. Higuain l-a învins pe Valdes, dar De Bleeckere a dat fault în atac, după ce Ronaldo a căzut peste Mascherano. Decizie extrem de controversată a centralului belgian, madrilenii puteau relansa această partidă

Min. 46 Startul reprizei secunde este întârziat după intrarea pe teren a unui suporter (catalan?). Conform Marca, este vorba de celebrul Jimmy Jump

PAUZĂ PE „CAMP NOU”

Min. 45+1 Di Maria încearcă să-l surprindă pe Valdes direct din corner, dar portarul Barcelonei este la post. Prima repriză se încheie cu scorul de 0-0.

Min. 45 Un singur minut de prelungire pentru această primă repriză, în care s-a jucat cursiv

Min. 40 Real scapă pe dreapta prin Ronaldo, lusitanul centrează în careu, unde aştepta Di Maria, dar Valdes iese şi reţine cu siguranţă. Cea mai periculoasă fază de atac a madrilenilor!

Min. 36 ASEDIU la poarta celor de la Real Madrid. Pedro trage puternic, dar pe centrul porţii, Casillas respinge

Min. 34 Barcelona rămâne sus şi imediat contabilizează o nouă OCAZIE. De data asta şutul cu efect al lui Villa, care căuta vinclul din stânga porţii lui Casillas, este respins de portarul madrilenilor

Min. 33 OCAZIE mare pentru Barcelona. Messi scapă evită frumod doi adversari, dar trage pe lângă

Min. 32 Paradă „pentru fotografi” a lui Casillas la un şut plasat al lui Messi. Portarul madrilenilor a reţinut în doi timpi

Min.30 Prima jumătate de oră a trecut fără evenimente majore pe „Camp Nou”

Min. 21 Busquets ratează INCREDIBIL singur cu Casillas. Xavi a executat perfect un corner de pe dreapta, dar mijlocaşul catalanilor a reluat slab, direct în braţele portarului madrilen, deşi scăpase din marcaj

Min. 20 Ocazie bună pentru Barcelona. Messi a pătruns pe stânga şi l-a căutat în centrul careului pe David Villa, dar apărarea madrilenă a respins destul de uşor

Min. 13 Primul GALBEN al partidei este văzut de madrilenul Carvalho, pentru o intervenţie pe glezna lui Lionel Messi. Barcelona a început tiki-taka...

Min. 6 Barcelona a început timid, balonul fiind mai mult în posesia jucătorilor Realului în acest start de meci

Min.1 Belgianul De Bleeckere fluieră startul partidei. Real atacă la poarta din dreapta

...

UPDATE Iniesta este titular la Barcelona. În sfârşit, Mourinho s-a decis să atace cu Realul!

Iată cele două echipe:

Barcelona: Valdes – D. Alves, Mascherano, Pique, Puyol – Xavi, Busquets, Iniesta – Villa, Messi, Pedro

Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo – L. Diarra, X. Alonso – C. Ronaldo, Kaka, Di Maria – Higuain

UPDATE Mourinho a rămas la hotel!

Jose Mourinho nu a plecat cu echipa la stadion. Cel mai probabil, antrenorul Realului va urmări partida la televizor, urmând a-i da indicaţii secundului său, Aitor Karanka, prin telefon.

Portughezul a ales această variantă întrucât Barcelona nu i-a putut pune la dispoziţie o lojă separată, astfel că siguranţa sa nu ar fi putut fi asigurată.

UPDATE Abidal şi Iniesta, surprizele lui Guardiola

Deşi are doar o lună şi jumătate de când a suferit o intervenţie chirurgicală, pentru înlăturarea unei tumori la ficat, Eric Abidal a fost inclus de antrenorul Josep Guardiola în lotul Barcelonei pentru meciul cu Real Madrid. Pe lângă fundaşul stânga francez, Andres Iniesta e gata şi el să ia parte la al patrulea „El Clasico”.

"Au trecut doar 46 de zile de când Abidal a fost operat, dar doctorii i-au dat undă verde şi el este inclus în lotul pentru meciul cu Real, după ce s-a antrenat normal alături de colegii săi", scrie site-ul oficial al Barcelonei despre revenirea lui Abidal.

Totodată, Iniesta a revenit şi el după ce suferit o contractură la piciorul drept înaintea partidei tur şi a lipsit din lotul catalanilor pentru meciul de sâmbătă, cu Real Sociedad.

UPDATE Mourinho vrea să vadă meciul de la hotel!

Jose Mourinho nu mai vrea să vină la meciul cu Barcelona din această seară, protestând astfel faţă de decizia organizatorilor catalani de a nu-i pune la dispoziţie o lojă separată pe stadionul „Camp Nou”. Antrenorul Realului este suspendat, după ce la meciul din tur a protestat asupra deciziilor de arbitraj.

Portughezul e gata sa vadă meciul cu Barça de la hotel, anunţă sport.ro, citând Marca. Principalul motiv al acestei decizii este că, din motive de securitate, el trebuie să fie înconjurat tot timpul de forţele de ordine, într-un loc separat de restul mulţimii. Mourinho n-a primit însă lojă separată la sectorul VIP de pe „Camp Nou”, pentru că acestea sunt rezervate de mult, pe bani grei, de sponsorii Barcelonei.

Mourinho a primit interzis la comunicarea cu secundul Karanka, însă, dacă va sta la hotel, îi va fi mai uşor să îi trimita mesaje ajutorului său, mai scrie Marca.

Ultimul episod din „El Clasico“ este eclipsat de un imens scandal între cele două mari rivale şi pigmentat cu acuzaţii de rasism. Deocamdată inferiori pe teren, madrilenii încearcă să câştige războiul psihologic cu catalanii.

Ce-i prea mult strică! Cele patru „El Clasico" din ultimele 18 zile au scos la iveală partea urâtă a fotbalului-spectacol. Oricare ar fi deznodământul semifinalei Barcelona - Real, scandalul din afara terenului va mai dura câteva zile. Pentru că ambele tabere îşi caută dreptatea la UEFA, în special după cele petrecute la meciul tur de pe „Bernabeu". Pe de-o parte, catalanii îl vor pe Mourinho „după gratii" pentru afirmaţiile fără acoperire ale acestuia, condamnând în acelaşi timp jocul „la rupere" al „galacticilor".

Citeşte şi:

Benzema: "Messi e cel mai bun, îmi place mult!"

UEFA a respins memoriile depuse de Real Madrid şi FC Barcelona

În sfârşit, Realul atacă Barcelona!

De partea cealaltă, madrilenii au adus dovezi video cu simulările repetetate ale adversarilor şi cu bătaia provocată în pauza disputei de acum o săptămână. Ultimul „glonte" al Realului este un filmuleţ în care Sergio Busquets îl tachinează pe brazilianul Marcelo cu termenul de „mano", adică maimuţă în traducere liberă. Şi, peste toate, aceleaşi eterne polemici asupra arbitrilor.

Dacă în tur Wolfgank Stark a fost văzut drept fanul lui Messi, acum belgianului De Bleeckere îi este imputat episodul din semifinala Inter - Barcelona din 2010, când l-a defavorizat pe Mourinho printr-o eliminare a lui Thiago Motta. Până acum, UEFA n-a dorit să amplifice polemicile, eventuale pedepse suplimentare urmând să fie date vineri. Astfel, singurii suspendaţi rămân cei care au văzut „roşu" în tur (Mourinho, Pepe, respectiv Pinto), plus Sergio Ramos pentru cumul de „galbene".

„Mou" la fel ca „il Luce"

În ceea ce-l priveşte pe tehnicianul portughez, acesta va sta cel mai probabil în lojele destinate autorităţilor (celelalte zone VIP nu sunt separate cu sticlă de fanii gazdelor, lucru considerat periculos). Conform regulamentului, „Mou" nu va avea voie să comunice cu banca tehnică, nici prin telefon şi nici prin SMS, iar la final va trebui să aştepte 15 minute pentru a intra la vestiare. Forul european nu i-a interzis să vorbească în conferinţele de presă, însă Mourinho a refuzat s-o facă înainte de meci, susţinând că aşa e normal cât timp e suspendat. Gestul a fost copiat, duminica trecută, şi de Mircea Lucescu. Eliminat în derby-ul cu Dinamo Kiev (pierdut cu 3-0), antrenorul român al lui Şahtior n-a mai vrut să apară în faţa jurnaliştilor. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite