LIVE TEXT "Câinii şi extratereştrii": Dinamo - Barcelona 0-2! Messi şi Afellay au înscris pentru spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leo Messi în Dinamo - Barcelona
Leo Messi în Dinamo - Barcelona

Cel mai bun dinamovist a fost George Ţucudean: "Poate rivalii s-au gîndit la ei cînd au spus că Barcelona ne dă 5 goluri. Ne aşteptam să fie greu. N-am făcut schimb de tricouri, pot să-mi iau de la magazin", a spus plin de îndrăzneală vârful roş-albilor la final.

Final de meci Dinamo - Barcelona 0-2

Andrei Cristea şi Naumovski sunt singurii jucători dinamovişti pe care nu i-a introdus Bonetti

Min. 90 2-0 pentru Barcelona Affelay înscrie cu o boltă frumoasă după o pasă a lui Mascherano

Min. 88 Dănciulescu centrează de pe dreapta pentru Axente, care ratează lovitura de cap dintr-o poziţie excelentă

Min. 86 Schimbare la Dinamo: intră Galchev şi Scutaru în locurile lui Nica şi Grigore

Min. 77 Schimbare la Barcelona: Rafinha în locul lui Messi.

Min. 77 Schimbare la Dinamo: Dănciulescu în locul lui Ţucudean

Min. 74 Issa Ba are o intrare urâtă şi primeşte un cartonaş galben

Min. 73 Moment important! David Villa revine pe terenul de joc după opt luni în care a fost accidentat. Spaniolul a intrat în locul lui Affelay.

Min. 71 Dragoş Grigore şutează din afara careului, mingea este deviată şi prinsă uşor de Valdes

Min. 69 Rus trage pe lângă poarta Barcelonei

Min. 67 Schimbare la Dinamo: intră Laurenţiu Rus în locul lui Matei

Min. 65 Axente trage peste poarta lui Valdes

Min. 64 Schimbare la Dinamo: intră Muşat în locul lui Pulhac

Min. 64 Afellay şutează de pe dreapta după o acţiune a lui Tello, dar Pulhac respinge în corner

Min. 63 Schimbare la Barcelona: intră Telo, Fontas şi Ilie în locurile lui Xavi, Pedro şi Bartra

Min. 61 Schimbare la Dinamo: intră Luchin în locul lui Koulibaly

Min. 60 Iniesta încearcă un lob de la 16 metri, dar mingea trece peste poartă

Min. 57 Schimbare la Dinamo: intră Axente în locul lui Curtean

Min. 50 Prima ocazie a lui Dinamo! Ţucudean a trimis periculos cu capul după un corner, dar a scos foarte bine Valdes de lângă bară. "Câinii" au început mai curajos a doua repriză.

Min. 46 Schimbări la Barcelona: Montoya în locul lui Dani Alves, Mascherano în locul lui Pique, Sergi Roberto în locul lui Busquets, Adriano în locul lui Alba, Afellay în locul lui Alexis Sanchez şi Iniesta în locul lui Fabregas. Messi rămâne pe teren!

Schimbări la Dinamo: Galchev şi Issa Ba în locurile lui Matei şi Alexe

Pauză 1-0 pentru Barcelona

Prima repriză se încheie onorabil pentru Dinamo din punct de vedere al scorului. "Câinii" n-au avut însă nicio ocazie, iar senzaţia a fost că Barca s-a menajat atât din cauza gazonului extrem de prost, cât şi a lipsei mizei.

Catalanii s-au comportat ca un fel de Harlem Globetrotters din fotbal, preferând mai mereu să apeleze la soluţii spectaculoase, pe placul celor peste 50.000 de spectatori, în locul unor finalizări simple şi eficiente, care ar fi făcut, poate, ca scorul să ia proporţii

Gazonul arată uzat rău în jumătatea în care s-a apărat Dinamo. Probabil că se va uniformiza în repriza secundă, când tot Barcelona e aşteptată să conducă jocul.

Min. 40 Minutul şi ocazia pentru Barcelona. Messi şutează din careu, dar e blocat de Koulibaly

Min. 39 Şut Pedro cu exteriorul de pe partea dreaptă pe lângă colţul lung al porţii lui Bălgrădean. Pasa a venit de la Jordi Alba.

Min 36 Ţucudean se luptă cu fundaşii Barcei în careul catalan, nu mai apucă să şi şuteze spre poarta lui Valdes

Min 34 Alexis Sanchez trage pe lângă după o piruetă frumoasă în careul "câinilor".

Dinamo - Barcelona

Min 31 Primul corner al lui Dinamo, după ce şutul lui Boubacar a fost deviat în afara porţii

Min. 28 Messi trage pe lângă poartă după o combinaţie cu Fabregas

Min. 26 Messi continuă cursa pentru golul doi, dar Grigore îi blochează şutul

Min. 24 Prima acţiune a dinamoviştilor. Ţucudean trage de pe dreapta pe lângă poartă.

Min. 16 Messi se distrează în careul lui Bălgrădean, driblează tot ce întâlneşte, dar Bălgrădean respinge. Alexis nu reuşeşte să reia, iar Alexe, venit în ajutorul apărării, respinge.

Min. 12 Messi are şansa să facă 2-0, dar şutează peste poartă din pasa lui Alexis Sanchez

Min. 4 1-0 pentru Barcelona! Doar patru minute i-au trebuit lui Messi să marcheze primul gol al meciului, după o recuperare a lui Alexis Sanchez.

20.20 Meciul începe cu întârziere de cinci minute. Barcelona face o modificare de ultim moment. Bartra în locul lui Macherano

19.55 Echipa Barcelonei a ieșit pe teren, ca să se încălzească. Messi a fost ultimul ”extraterestru” care a păşit pe gazon.

19.45 Barca foloseşte cea mai bună echipă! Messi e titular!

Tito Vilanova va folosi următorul 11 împotriva lui Dinamo:

Barcelona: Valdes - D. Alves, Pique, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fabregas - Pedro, Messi, Alexis Sanchez

Şi Dinamo a anunţat echipa de start.

Dinamo: Bălgrădean- Nica, D. Grigore, Koulibaly, Pulhac - Curtean, C. Munteanu, Boubacar - C. Matei, Ţucudean, Alexe.

19.20 Barcelona a intrat pe gazon

Barcelona la încălzirea de dinaintea meciului cu Dinamo

Superstarurile echipei catalane au călcat pentru prima oară pe terenul Arenei Naţionale. Elevii lui Vilanova au ieşit la o scurtă inspecţie a stadionului în aplauzele spectatorilor.

18.50 Sunt deja 10.000 de spectatori pe stadion

Chiar dacă afară mai plouă şi sunt doar 18 grade Celsius, oamenii au început să umple Arena Naţională. Până acum sunt deja 10.000 de oameni în tribunele stadionului.

17.20 Nu se mai vând bilete

Organizatorii au oprit vânzarea biletelor. Casele au fost deschise până vineri noaptea pentru a fi epuizate şi ultimele tichete disponibile.

17.45 Primii oameni intră pe Arena Naţională


Cu două ore şi jumătate înainte de începerea meciului, porţile de la Arena Naţională s-au deschis publicului. Pentru a se evita disconfortul creat de aglomeraţia ce s-ar putea produce la intrare, începând cu 17.45 e liber accesul. Oamenii nu s-au înghesuit însă să pătrundă pe arenă, ploaia şi frigul din Bucureşti făcându-I pe cei mai mulţi să-şi amâne sosirea la stadion.
În stadion este interzis accesul cu materiale pirotehnice, obiecte contondente sau substanţe iritant lacrimogene, cu băuturi alcoolice sau în stare vădită de beţie, cu bannere sau mesaje care au conţinut xenofob, rasist sau obscen.
Jandarmeria va asigura ordinea şi siguranţa publică pe traseele de deplasare ale suporterilor, în apropierea şi în incinta arenei sportive precum şi protecţia celor două echipe şi a oficialilor.

17.10 Borcea: "Nu ne interesează rezultatul cu Barcelona"


Fostul acţionar al lui Dinamo, Cristi Borcea, s-a întors special de la Miami pentru a urmări partida cu Barcelona. "Sper să fie un spectacol sportiv şi toţi suporterii lui Dinamo să vină cu însemnele clubului, să se vadă că 90 la sută dintre cei de pe stadion sînt suporterii noştri. Nu ne interesează rezultatul, ci faptul că am adus în România cea mai bună echipă din lume, cea mai bună echipă a tuturor timpurilor", a spus Borcea.
Fostul şef al "câinilor" e convins că echipa lui Bonetti va înscrie. "Dinamo a marcat împotriva tuturor echipelor importante şi împotriva lui Real Madrid şi împotriva lui Inter. După acest meci, cei de la Barca vor cunoaşte şi jucători români. Cu siguranţă se vor uita la noi şi adversarii din campionat, cu invidie", a mai spus Borcea.

16.10 Bonetti a ales echipa pentru Barca!


Dario Bonetti s-a hotărât asupra formaţiei care îi va înfrunta pe catalani. Se pare că cel ales pentru postul de fundaş central lângă Dragoş Grigore este Koulibaly.
Echipa probabilă a lui Dinamo!
Naumovski - Nica, D. Grigore, Koulibaly, Pulhac - Curtean, C. Munteanu, Issa Ba - C. Matei, Ţucudean, Alexe.

15.00 Hagi: "Barcelona nu are cum să mă uite!

Hagi a vizitat delegaţia Barcelonei la Bucureşti


Gică Hagi, fost jucător al Barcei între 1994 şi 1996, a fost invitat de catalani la prânzul oficial al catalanilor de astăzi. "Cei de la Barcelona nu au cum să mă uite pentru că am marcat al doilea gol din istoria lor de la mijlocul terenului. Eu pe unde am trecut, e greu să mă uite cineva. Şi pe teren şi în afară, am lăsat o impresie bună şi mi-am făcut prieteni, m-am comportat bine, întotdeauna am lăsat să se vadă calităţile care le-am avut. Dacă Jordi Alba mă are drept model, înseamnă că şi voi trebuie să fiţi mîndri de asta, eu mă simt bine, sînt un român respectat, care a trecut printr-o casă atît de mare şi a rămas respectat", a declarat Hagi.
"Regele" s-a arătat încântat de venirea Barcei în România. "Toată lumea doreşte să-i vadă. Prin aceste meciuri noi avem posibilitatea să-i vedem, ei sînt cei mari şi i-am adus în România să-i vedem, pentru că sînt la un nivel extraordinar de ridicat, la care noi tindem să ajungem. E un meci amical, spectacol, e bine că nu există presiune, ci doar plăcerea de a juca fotbal. Nu ştiu cum va fi terenul, vom vedea, sperăm să nu avem ploaie. Ei oricum udă terenul înainte, le place să fie umed, să alerge mingea. Sper să avem un meci frumos". Cei doi Gică, Popescu şi Hagi, au vizitat delegaţia Barcei, "Regele" întreţinându-se amical cu oamenii din staff-ul catalanilor (foto)

14.10 Organizatorii au tras acoperişul de la Arena Naţională

Măsuri de siguranţă înainte de meciul de diseară. După ce au anulat meciul de deschidere dintre o formaţie de old-boys a lui Dinamo şi una a suporterilor "câinilor" pentru a nu strica gazonul, şi aşa aflat în condiţii proaste, organizatorii au mai luat o decizie de protetecţie. Acoperişul de la Arena Naţională a fost tras pentru ca ploaia să nu producă şi mai multe pagube terenului. Cum şi la ora meciului se anunţă ploaie, se pare că plafonul va rămâne tras şi pe durata meciului.

13.00 Gică Popescu şi Hagi au vizitat delegaţia Barcelonei

Gică Popescu în vizită la hotelul Barcelonei

Gică Popescu a vizitat delegaţia Barcelonei la hotelul Radisson Blu din Bucureşti, unde se află cazaţi jucătorii catalani. Popescu a evoluat la FC Barcelona în perioada 1995-1997, fiind şi căpitan al catalanilor, cu care a câştigat Cupa Cupelor în 1997. De asemenea, ulterior şi-au mai făcut apariţia la hotelul spaniolilor şi Gică Hagi, fostu jucător şi el la Barca, între 1994 şi 1996, precum şi impresarul Giovani Becali.

12.10 Conferinţa de presă

Chiar dacă organizatorii sperau să-i poată aduce în faţa presei pe cei mai buni jucători ai Barcelonei, Messi, Xavi sau Iniesta, la conferinţa de presă de astăzi, catalanii i-au trimis pe portarul de rezervă, Pinto, şi pe noua achiziţie din această vară, Jordi Alba, campion european cu naţionala Spaniei.

"Sperăm ca gazonul să fie bun!"

Pinto a fost primul care a răspuns întrebărilor jurnaliştilor români. Chestionat în privinţa stării gazonului de pe Arena Naţională, care a fost vopsit în această săptămână pentru a fi acoperite, cel puţin din punct de vedere estetic, porţiunile de iarbă arse, portughezul nu s-a arătat prea îngrijorat. "Sunt convins că organizatorii vor face tot posibilul ca suprafaţa de joc să arate cât mai bine pentru un asemenea meci", a spus goalkeeperul portughez.

"Nu ne vom opri la 5 goluri! Lumea vrea spectacol!"
Pinto a demontat şi zvonurile care spuneau că ar exista o clauză în contractul dintre cele două echipe, conform căreia Barcelona s-ar opri dacă scorul ar lua proporţii. "Echipa Dinamo e o echipă din ce în ce mai puternică. Nu s-a stabilit să nu marcăm mai mult de 5 goluri. Dorim ca lumea să se bucure de spectacol", au sunat vorbele care i-au speriat pe dinamovişti.

Conferinţa de presă a Barcelonei

Pinto: "Am auzit de Duckadam!"
Răspunsurile diplomatice au continuat, iar portughezul Pinto a afirmat că-l ştie pe Duckadam, portarul Stelei din finala din 1986 câştigată în faţa Barcelonei. "A trecut mult timp de la finala cîştigată de Steaua în finala cu Barcelona, dar am auzit de Duckadam. Din generaţia actuală, recunosc că nu cunosc jucători români", a mai fost mărturisirea sinceră a portarului de rezervă de la Barca.


Jordi Alba: "Nu cunosc foarte îndeaproape Liga 1"
De altfel, şi Jordi Alba a fost cât se poate de politicos când a fost întrebat despre fotbalul românesc. "Recunosc că nu cunosc foarte îndeaproape campionatul din România, dar ştiu că este unul de calitate", a spus fostul fundaş stânga al Valenciei.


"Gică Popescu şi Hagi au fost mari jucători"
Dintre foştii mari fotbalişti români, cei rămaşi în amintirea lui Jordi Alba sunt Gică Popescu, căpitan al Barcelonei în anii '9o, şi Gică Hagi. "Gică Popescu şi Hagi au fost foarte mari jucători, i apreciez foarte mult", a afirmat Alba, care a jucat pentru naţionala Spaniei şi la Jocurile Olimpice, dar a părăsit întrecerea încă din faza grupelor. 

"S-a păstrat aceeaşi strategie ca pe vremea lui Pep"
Plecarea lui Guardiola pare să nu fi schimbat prea multe la Barcelona. "Atmosfera de la echipă este foarte bună şi după plecarea lui Pep, s-a păstrat aceeaşi strategie", a zis Jordi Alba.


Jordi Alba e apt de joc
Deşi se spunea că Jordi Alba nu va putea juca din primul minut, din cauza unei accidentări, fundaşu stânga a garantat că e apt sută la sută: "Nu mai sunt accidentat, pot să joc titular".

Citiţi şi

FOTOGALERIE FC Barcelona a ajuns în România. Află care e programul lui Messi!

El este singurul dinamovist care a mai înfruntat Barcelona: "E o cinste să jucăm contra ei şi-o vom face cu mintea limpede"

Popescu: "Am jucat peste tot, dar toată viaţa mă voi mândri că am fost căpitan la FC Barcelona"

27 de ore

Patru "extratereştri" au mai fost la Bucureşti. Vezi cine-i poate fi ghid lui Messi prin centrul Bucureştiului!

FOTO LEGENDAR Barça n-are amintiri plăcute din România. Steaua a măturat pe jos cu elevii lui Rinus Michels, în 1971

Dinamo nu face nici un sfert din Messi. "Câinii" abia se ridică la cota de piaţă a lui Victor Valdes

După Dinamo- Barcelona urmează Steaua-Real Madrid. Vezi aici când vin "galacticii" la Bucureşti

Circa 30 de fani i-au aşteptat pe jucătorii Barcelonei la hotel

Două sfaturi de la „Rege"! Hagi le explică dinamoviştilor ce trebuie să facă împotriva Barcelonei!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite