VIDEO Când se joacă Steaua - Schalke? Becali: "Ne-am înţeles cu UEFA pentru data de 21 septembrie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele legate de gazonul de pe „Arena Naţională“ îi crează mari bătăi de cap Stelei. Întrucât UEFA a interzis să se mai joace meciuri pe actualul teren, iar planul lui Gigi de a înlocui gazonul mizerabil cu altul din Olanda este destul de fragil în opinia reprezentanţilor europeni, Steaua a amânat meciul cu Schalke. O DECIZIE FINALĂ SE VA LUA VINERI.

image

UPDATE, ora 17.58 Gigi Becali a mărturisit că s-a înţeles de principiu cu oficialii UEFA ca meciul să se dispute la 21 septembrie. "Am avut emoţii de parcă aveam meci! Pe 21 se va juca! Am discutat cu nemţii. E o firmă angajată de UEFA să îşi dea punctul de vedere. Asta mi-a spus că nu îşi asumă riscul. Dacă un camion are accident, dacă nu stiu ce...

UEFA mi-a zis, da domne, schimbăm. Apoi răspunsul a fost că îşi asumă riscul dacă se amână cu o săptămână. Trebuie ca UEFA să fie de acord. UEFA i-a transmis lui Argăseală că sunt de acord, dar să vorbeasca cu cei de la Scahlke, cu TEAM şi cu ProTV.

Cei de la Schalke au fost de acord, dar nu pe 22, ci pe 21. Acum stau la masă. Firma olandeză ia aprobarea acum de la ProTV, pentru că aşa spune UEFA. Deci pe 21 se va juca meciul dintre Steaua şi Schalke.

Jucam la Cluj dacă Schalke nu era de acord. Mă ofticam ca Rapid sau Galaţi să joace înaintea mea, în faţa lui Becali. Acum avem şi timp. Nu mai ţin cont de bani. Nu mai recuperez nimic. Primarul mi-a spus că nu poate să dea atâţia bani. I-a pus să îi dea naibii de bani. Copos a zis că nu dă banii, dacă nu are siguranţă. I-am zis că eu dau 360 de mii, iar el să vină apoi să îmi dea suta lui de mii. ", a declarat Gigi Becali la gsptv.

UPDATE, ora 16.54 Federaţia aia Română de Fotbal a remis un comunicat referitor la situaţia gazonului de pe "Arena Naţională", explicând că operaţiunea de schimbare a ierbii va dura maximum două săptămâni. "Astăzi, joi 8 septembrie 2011, a avut loc la Casa Fotbalului o întâlnire în care s-a analizat starea terenului de joc la partida România - Franţa, UEFA atenţionându-ne în legătura cu adoptarea unor decizii rapide pentru refacerea gazonului. La dezbatere au participat preşedintele FRF Mircea Sandu, reprezentanţi ai Primăriei Bucureşti şi, respectiv, ca expert desemnat de UEFA în problema montării şi intreţinerii terenurilor de joc, domnul Richard Hayden. Din discuţiile purtate a reieşit că gazonul trebuie schimbat, aceasta operaţiune urmând să dureze maximum două săptămâni. În acest scop, sub expertiza reprezentantului UEFA, o altă companie decât cea care a montat iniţial gazonul va reface în intregime câmpul de joc, astfel incăt echipele romaneşti participante în cupele europene să poată disputa jocurile din grupele Ligii Campionilor şi ale Europa League", se arată în comunicatul FRF.

UPDATE, ora 15.35. Din cauza problemelor legate de gazon şi a faptului că nu se mai poate schimba locul de desfăşurare a partidei cu Schalke, din Liga Europa, oficialii Stelei îşi iau urgent măsuri de precauţie. Ca să nu piardă partida la masa verde, cu 0-3, diriguitorii roş-albaştrilor au vebit şi cu propunerea ca meciul cu trupa lui Marica şi a lui Raul să fie amânată pentru data de miercuri, 21 septembrie. „Reprezentantul UEFA a zis că nu-şi asumă riscul. Şi ne-a spus să schimbăm data, peste o săptămînă. Dar trebuie să se stabilească şi să se ajungă la un acord şi cu Schalke, dar şi cu televiziunea care transmite meciul. Cei de la Schalke au fost de acord să amînăm meciul pentru data de 21 septembrie. Firma olandeză se va ocupa de gazon şi va fi gata pînă atunci!", a zis Gigi Becali la Versus, pe GSP TV.

Vineri va fi o şedinţă a reprezentanţilor UEFA în urma căreia se va decide dacă meciul va fi amânat sau nu.

UPDATE. ora 14.00. Reprezentanţii comisiei UEFA, care au inspectat azi gazonul de pe „Arena Naţională“, alături de reprezentanţii Stelei, Valeriu Argăseală şi Mihai Stoica, vor lua vineri o decizie finală privind disputarea partidei de joi, 15 septembrie, din Liga Europa. Forul european vrea să primească asigurări că suprafaţa de joc va fi în condiţii optime până miercuri.Altfel, Steaua nu va putea juca acolo cu Schalke. Pentru a preîntâmpina orice surpriză, Steaua ia în calcul chiar şi mutarea meciului la Cluj, pe terenul CFR-ului, dar o astfel de probabilitate este destul de mică de pus în practică, tocmai din cauza rigorilor impuse de UEFA. Adică, Steaua trebuie să anunţe din timp stadionul pe care-şi dispută meciurile de acasă din cupele europene, echipa oaspete trebuie să ştie şi ea unde joacă, ca să ne raportăm doar la cele mai importante aspecte.

Marius Stan, conducătorul celor de la Oţelul Galaţi, a anunţat că inspectorii forului internaţional au decis să nu se mai joace niciun meci pe Naţional Arena până când nu se va rezolva problema gazonului.   "În acest moment, Naţional Arena este închis de UEFA. Cei doi oameni trimişi la Bucureşti au luat mostre din teren şi vedem ce va urma", a spus preşedintele Oţelului la Radoi GSP.

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, şi-a expirmat şi el îngrijorarea. "După cum am jucat la meciul cu Franţa, ar trebui să ne îngrijorăm pentru meciurile din Liga Campionilor. Sunt convins că Marius Stan va discuta cu cine trebuie", a spus Munteanu la sportro.



Inspectorii UEFA au verificat terenul. "Pe San Siro, tot din cauza climatului, gazonul se schimbă de cinci ori pe an", au spus cei însărcinaţi cu montarea gazonului.

image

Echipele româneşti ar putea evolua în Liga Europa pe Cluj Arena sau la Ploieşti, însă Oţelul nu poate juca în Liga Campionilor deocamdată pentru că singurul stadion omologat era Naţional Arena.

Jurnaliştii francezi au taxat imediat lipsa de profesionalism a organizatorilor la meciul de marţi disputat pe Naţional Arena.  Ziarul Le Monde a văzut "un egal trist al Franţei la Bucureşti". "Arena Naţională a avut totul, mai puţin gazon. Era complicat să joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci internaţional s-au prins într-un joc în care fiecare schimbare de direcţie, alunecare, transforma iarba într-un grotesc câmp de cartofi. Meciul de la Bucureşti a arătat fragilitatea Franţei, care când avea mingea nu ştia ce să facă cu ea şi care a permis României să îşi creeze ocazii, e adevărat, rare", a scris Le Monde. Citeşte aici mai multe!

Fotografiile de la eveniment sunt grăitoare

image

Dincolo de starea gazonului, Naţional Arena a fost şi locul unde cântăreţul Marcel Pavel a încurcat versurile imnului naţional. Desemnat a intona imnul României înaintea partidei cu Franţa, desfăşurat marţi seară pe National Arena, din preliminariile Euro 2012, cântăreţul român a uitat versurile celei de-a doua strofe. Vezi aici detalii!

Pentru că a încurcat imnul, Marcel Pavel şi Federaţia Română de fotbal au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei fiecare de către Prefectura Capitalei. Vezi aici detalii!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite