VIDEO Marcel Pavel şi FRF, amendaţi cu 5.000 de lei pentru modificarea imnului naţional. Marcel Pavel: "Am făcut-o cu acordul Federaţiei nu de capul meu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desemnat a intona imnul României înaintea partidei cu Franţa, desfăşurat marţi seară pe National Arena, din preliminariile Euro 2012, cântăreţul român a uitat versurile celei de-a doua strofe.

UPDATE 16.30 VIDEO. Imnul naţional, „batjocorit“ de toată lumea. PRO TV l-a manelizat

UPDATE 16.00 Elena Băsescu: Ce notă a luat la  BAC Marcel Pavel?

Europarlamentarul Elena Băsescu s-a arătat indignată de "gafa" pe care Marcel Pavel a făcut-o marţi seară, înainte de meciul România - Franţa din preliminariile pentru EURO 2012. Vezi aici detalii!

UPDATE 15.00 Prefectul Capitalei: „Să nu ne mire dacă la competiţii internaţionale vom auzi «Trei culori cunosc pe lume»“

UPDATE 14.30 Avocatul Aurelian Pavelescu: Nici lui Băsescu nu îi cântă tot imnul, ar trebui amendaţi toţi

UPDATE 12.50 "Am făcut-o cu acordul Federaţiei nu de capul meu. Nu am vrut să fiu tendenţios", a afirmat pentru adevarul.ro Marcel Pavel. El nu ştia că a fost amendat.  Vezi aici ce a spus Marcel Pavel!

Sorin Oprescu: "Eu l-am invitat pe Marcel Pavel să cânte"

UPDATE 12.30 Federaţia Română de Fotbal (FRF)  şi Marcel Pavel au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru mutilarea imnului naţional. Decizia  a fost luată de prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, în baza Legii 75/1994. Potrivit acestuia, se constituie contravenţie "intonarea imnului naţional cu alt text şi cu altă partitură decât cele stabilite de lege" şi se sancţionează cu amendă între 2.500 şi 5.000 de lei, Prefectura fiind una dintre instituţiile care pot aplica această măsură.

UPDATE 12.00 Omiterea versului "Triumfător în lupte, un nume de Traian" de către Marcel Pavel a stârnit reacţii puternice pe pagina de Facebook a adevarul.ro. "Daca e IMNUL NATIONAL sa se cante cu versurile ce sunt scrise de Andrei Muresan, ca o fii Traian asta e ne e rusine de istoria nostra sau suntem atat de inculti ca nu o cunoastem. Mi se pare JENANT sa se faca un astfel de lucru", a scris un cititor adeavrul.ro pe pagina de facebook.

"Doctrina comunista! asa era..ti-era frica sa zici ceva care s-ar fi putut interpreta de catre " tovarasu' ", şi "a dat cu bata in balta si acum incarca sa dreaga busuiocul... Asta e imnul, si nu stiu zau daca ar fi fost cineva atat de tampit incat sa se gandeasca la Basescu atunci cand l-ar fi auzit cantat corect. Decat sa schimbam imnul, mai bine schimbam presedintele :D", sunt alte două reacţii ale utilizatorilor noştri.

UPDATE 10.30 Ce spune Marcel Pavel:

Marcel Pavel afirmă că nu putea să cânte şi versul "Triumfător în lupte, un nume de Traian" pentru că se interpreta politic.

"Nu putea fi intonat integral imnul. Strofele au fost alese de Federaţia Română de Fotbal. Nu aruncaţi cu pietre în munca omului. S-au ales strofele, nu puteau fi toate cântate. E o obrăznicie. Mi s-a zis să cânt acele două strofe. Am ales strofele împreună cu Federaţia. Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, apoi am repetat primul refren. Primul refren l-am ales ca să îi îndemnăm la luptă. Dacă spuneam Triumfător în lupte, un nume de Traian!, se interpreta politic. E ca o glumă acum. Dacă cântam asta după spuneaţi de ce aţi cântat asta. Împreună cu soproana Coman trebuiau cântate în trei minute cele două imnuri. Partea orchestrală a fost făcută ca refrenul să se repete de două ori, ca publicul să cânte cu mine, pentru că suporterii nu ştiu toate versurile. Nu am greşit cu nimic. A fost un mesaj pentru francezi", a declarat la Realitatea Tv, Marcel Pavel.

În faţa a 55.000 de spectatori, Marcel Pavel a avut emoţii la intonarea imnului de stat. Cântăreţul a uitat ultimele două versuri din a doua strofă, el repetând astfel pe cele de dinainte. Nici linia melodică nu a mai fost aşa cum ar fi trebuit.

A doua strofă din imnul "Deşteaptă-te, române!":

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, un sânge de roman

Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume

Triumfător în lupte, un nume de Traian!

A doua strofă cum a cântat-o Marcel Pavel:

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume

Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman, un sânge de roman

Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă,

La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani, și cruzii tăi dușamni

Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă,

La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani, și cruzii tăi dușamni

Citeşte mai mult în click.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite