Lăcătuş schimbă faţa Stelei ca să bată Napoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două antrenamente, „Fiara“ va face cinci modificări în primul „11“ al roş-albaştrilor pentru a debuta cu o victorie diseară. Abrudan, Bicfalvi, Apostol, Brandan şi Bilaşco ies din echipă, urmând a fi înlocuiţi cu Gardoş, Răduţ, Ricardo, Bonfim şi Kapetanos.

FOTO Steaua şi Napoli, la ultimul antrenament de dinaintea partidei

Gigi Becali, executat cu 75.000 de euro de Copos

INCREDIBIL! Bişniţarii vând biletele pentru meciul Steaua-Napoli mai ieftin

Becali: „Pe Szekely îl trimit lui Bumbescu la echipa a doua, să promoveze!”

În criză de rezultate, dar şi de timp, „Fiara" vrea să-i dea echipei o altă faţă încă de la meciul de astăzi cu Napoli. „Sper ca băieţii să-şi schimbe, în primul rând, comportamentul. Avem jucători de calitate, însă cu o atitudine precum cea de la Galaţi nu se pot obţine rezultatele dorite", a avertizat tehnicianul. Schimbările lui Lăcă nu vizează doar modul cum elevii săi se vor dărui pe teren. El va efectua modificări şi în formaţia de start, urmând a alinia o altă echipă faţă de cea pe care au trimis-o în teren predecesorii săi, Ilie Dumitrescu şi Edi Iordănescu.

image

În primul rând, gafeurul ultimelor meciuri, Octavian Abrudan, va sări din schemă pentru a-i face loc lui Florin Gardoş, tânărul stoper cucerindu-l pe Lăcătuş încă de la primele antrenamente. Totuşi, tehnicianul are cele mai mari bătăi de cap în ceea ce priveşte „închizătorii" echipei. Bicfalvi nu se afla printre preferaţii „Fiarei" nici în primul mandat, iar Apostol e într-o situaţie ingrată, intrând în colimatorul lui Gigi Becali. Cel mai probabil, Marius Lăcătuş va miza pe un cuplu de mijlocaşi centrali format din Ricardo şi Răduţ.

Bicfalvi şi Surdu, în dizgraţie

Tot în linia mediană, Brandan (fără drept de joc în Europa) va fi înlocuit de Tănase, revenit pe partea stângă. Nicoliţă, unul dintre favoriţii tehnicianului, va urca în banda dreaptă, după ce la Galaţi a jucat tot pe aceeaşi parte, însă ca fundaş. Postul lăsat vacant de Bănel în defensivă va fi acoperit de Bonfim.În atac, lucrurile sunt clare. Stancu şi Kapetanos sunt bătuţi în cuie, mai ales că Surdu nu e apreciat de Lăcătuş, iar Bilaşco n-are drept de joc în Liga Europa.

Cardoso, un „câine" napolitan

Nicolao Dumitru Cardoso e un atacant de origine română

image

Tehnicianul Stelei i-a remarcat din tabăra adversarilor pe Edinson Cavani, Ezequiel Lavezzi şi pe Marek Hamsik. „Napoli, la jocurile din deplasare, practică un fotbal de un nivel foarte ridicat. Este o echipă cu un apetit ofensiv foarte bun, care are trei-patru jucători cu calităţi tehnice extraordinare. Napoli se grupează foarte bine în faza defensivă şi joacă foarte bine pe contraatac. Bineînţeles că au şi ei minusurile lor, iar noi ar trebui să-i anihilăm pe jucătorii lor cei mai buni. Putem spera la un rezultat bun dacă vom înscrie gol sau goluri", a spus Lăcătuş. „E foarte greu să-mi dau seama de potenţialul Stelei. Au schimbat patru antrenori, a venit Lăcătuş, despre care nu ştiu mare lucru ca antrenor, deci ultimele meciuri nu sunt relevante", a replicat „principalul" celor de la Napoli, Walter Mazzarri.

Peste 1.000 de italieni îşi vor încuraja echipa, diseară, pe Ghencea! „E un meci special pentru mine, căci tatăl meu este dinamovist convins! Nu cred că forma Stelei este afectată de înlocuirea antrenorilor! Steaua rămâne o echipă foarte periculoasă!", a declarat atacantul româno-italian din lotul napolitanilor, Nicolao Dumitru Cardoso.

Steaua fără gol împotriva italienilor

1984/85 AS Roma 0-1, 0-0
1988/89 AC Milan 0-4
1991/92 Genoa 0-1, 0-1
1995/96 Juventus 0-3, 0-0
2004/05 AC Parma 0-1
2005/06 Sampdoria 0-0
2008/09 Fiorentina 0-1, 0-0.

Despre Napoli

- Paolo Cannavaro, fratele celebrului Fabio, e accidentat şi nu va juca.
- De obicei titulari, Campagnaro, Dossena şi Lavezzi vor fi menajaţi în vederea meciului cu AS Roma din campionat.
- Italienii au două feţe: una frumoasă în afară şi alta urâtă acasă, drept pentru care au fost asemănaţi cu „Dr. Jekyll şi Mr. Hyde".

„Nea Marius te face mai rău, te motivează"

Nicoliţă salută venirea unui nou antrenor Foto: Adevărul

image

„Adevărul": Ai ajuns pentru a treia oară sub comanda lui Marius Lăcătuş...

Bănel Nicoliţă: Ne bucurăm că avem un antrenor stabil acum. Sperăm să-l ajutăm şi să câştigăm meciul cu Napoli, ca să-i facem o bucurie. Suntem jucători profesionişti, aşa că suntem plătiţi ca să ne facem datoria.

Ce v-a spus „Fiara" în vestiar la prima întâlnire?

Lăcătuş te motivează în felul lui, pentru el, toţi jucătorii sunt importanţi. Cred că nea Marius ne poate da acea atitudine, să fim mai răi în sensul pozitiv.

Care dintre jucătorii lui Napoli te-a impresionat cel mai mult?

Nu am apucat încă să vedem imagini cu Napoli, însă vom pune la punct toate detaliile până la ora meciului. Oricum, e clar că nu putem obţine un rezultat mare fără sprijinul fanilor. Sperăm să vină alături de noi şi de nea Marius, avem mare nevoie de ei.

La Galaţi, în meciul cu Oţelul ai fost folosit fundaş dreapta. Pe ce post vei juca acum împotriva italienilor?

Oriunde mă pune antrenorul, dar cel mai bine mă simt ca mijlocaş dreapta.

Sincer, ce crezi că v-a lipsit la Galaţi?

Nu am avut atitudine. Nu a fost neapărat un blocaj psihic, dar nu am înscris şi e greu să obţii ceva când nu dai gol. În plus, orice echipă care evoluează contra Stelei dă totul. Cert e că trebuie să uităm cât mai repede acel joc.

Edi Iordănescu va fi în continuare antrenorul vostru secund...

Mă bucur enorm că a rămas. Este un băiat extraordinar, păcat că nu am putut să-l ajutăm.

Cine va purta banderola de căpitan cu Napoli?

Nu ştiu dacă voi fi sau nu căpitan, nu are importanţă. Important e să câştige echipa.

Renunţă la cinci jucători în iarnă

Marius Lăcătuş este în asentimentul patronului Gigi Becali, care afirmase, după înfrângerea de la Galaţi, că se pregăteşte să dea afară câţiva jucători, făcând referire, în mod special, la fotbaliştii aduşi de către Victor Piţurcă.

„Nu e vorba că mi s-ar fi dat o listă neagră, dar e foarte greu să lucrezi cu 29-30 de jucători. Probabil la iarnă vor apărea unele schimbări. Se va face o remaniere şi vor rămâne doar 24-25 de fotbalişti", a explicat Lăcătuş. Printre cei vizaţi pentru o „curăţenie de iarnă" se numără Janos Szekely, Octavian Abrudan, Iulian Apostol, Andrei Ionescu, Novak Martinovici şi Ricardo Gomes.

A promis că-l va suna pe Ilie Dumitrescu

„Fiara" a precizat şi de ce a ales să păstreze stafful tehnic al lui Ilie Dumitrescu, care a fost doar completat prin aducerea lui Ioan Naghi. „Aş fi fost nebun ca să-i îndepărtez pe Edi Iordănescu, Michele Bon şi Eugen Nae. Am avut o discuţie cu Edi, normal o să stea cu mine pe bancă. Le-am spus tuturor celor care erau aici că îmi doresc o colaborare cu ei pe un termen cât mai lung", a dezvăluit Marius Lăcătuş. Antrenorul a menţionat şi că va discuta cu fostul antrenor Ilie Dumitrescu, înaintea meciului de astăzi cu Napoli. „Nu am vorbit cu el încă. De luni seară de când am venit în România, m-am interesat doar de meciul cu Napoli. Sigur, voi vorbi şi cu Ilie în perspectiva acestui meci", a precizat noul tehnician al roş-albaştrilor.

Lista neagră a Stelei

Janos Szekely
Octavian Abrudan
Iulian Apostol
Andrei Ionescu
Novak Martinovici
Ricardo Gomes

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite