Ilie Dumitrescu dă vina pe Stoichiţă pentru eşecul Stelei cu Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Dumitrescu este dezamăgit de prestaţia Stelei din meciul cu Dinamo şi dă vina pe Stoichiţă pentru haosul din terenFostul internaţional spune că roş-albaştrii mai au şanse la titlu pentru că nu există nicio echipă constantă în acest moment ţn Liga I

Zapata se aşteapta să fie criticat de Becali

Borcea i-a ironizat pe stelişti

Gigi recunoaşte că Dinamo a „ciuruit” Steaua

Dinamo - Steaua 2-0. Răzbunarea lui Cristea

Evoluţia jenantă a Stelei din derby-ul cu Dinamo l-a dezamăgit profund pe Ilie Dumitrescu. Fosta glorie a roş-albaştrilor a acceptat pentru „Adevărul" să facă o analiză a prestaţiei jucătorilor lui Stoichiţă, dar a admis că trupa din Ghencea poate trece cu bine peste acest episod dacă pe viitor vor fi eliminate greşelile.
„M-am simţit umilit, ca stelist, mai ales în prima repriză. Dinamo putea avea, la un moment dat, un avantaj de 3-0. Nu am mai văzut nicodată un haos mai mare în jocul Stelei ca acum", a spus, trist, Dumitrescu. El a punctat apoi greşeala care i-a fost fatidică echipei din Ghencea. „Nu poţi lua cel mai bun jucător din linia mediană, cu profil defensiv, şi să-l muţi ca fundaş central. Săa văzut, şi nu o dată, că atunci când Ovidiu Petre a lipsit, Steaua a suferit. Cu Petre şi Pleşan închizători, şi cu Toja pe stânga, roş-albaştrii au avut consistenţă. De altfel, şi cu Dinamo s-a văzut că după intrarea lui Baciu, şi revenirea lui Ovidiu la mijloc, jocul s-a schimbat. A venit însă eliminarea lui Golanski şi totul s-a terminat". Ilie Dumitrescu crede că antrenorul este principalul vinovat: „E important să menţii într-o echipă întotdeauna ce este bun. Dacă Stoichiţă a gândit aşa, să-l mute pe Ovidiu Petre ca fundaş central, atunci a greşit grav".
„Suntem la un punct peste Dinamo"
Referitor la lupta pentru titlu, analistul tv este convins că echipa campioană va fi decisă abia pe finalul campionatului. „Nu există o echipă în fotbalul românesc, în acest moment, care să evolueze constant. Spre exemplu, Steaua a jucat foarte bine la Cluj, în partea a doua la Urziceni, în primele 45 de minute cu Oţelul, ca să mă refer doar la Steaua. Totuşi, suntem la un punct peste Dinamo. Dacă cei din Ghencea vor face, la sânge, o analiză a acestui început de retur şi vor elimina greşelile, atunci mai avem şanse la titlu", a spus Dumitrescu, care a conchis: „Lupta pentru titlu se va decide la final".

Haosul a pornit de la mutarea lui Ovidiu Petre
Zapata - este un portar foarte bun. Nu din cauza lui a pierdut Steaua meciul cu Dinamo. La primul gol nu a avut nicio vină, iar la al doilea, eroarea o pun pe seama ghionionului.

piturca jpeg

Golanski - echipa suferă foarte mult pe partea dreaptă. Au fost probleme grave acolo şi pe finalul turului. Nu ştiu ce soluţii sunt pentru postul de fundaş dreapta, dar polonezul nu se ridică la pretentiile Steaua.
Parpas - este foarte greu, indiferent ce antrenor ar fi, să creezi o omogenitate în câteva zile. Cipriotul a alergat mult, dar s-a pierdut într-un sistem dezorganizat.
Ovidiu Petre - fotbalist bun, introdus însă într-un sistem care l-a dezavantajat clar. Această mutare a declanşat haosul în echipă.
Petre Marin - cel mai bun jucător al Stelei din meciul cu Dinamo din linia defensivă.

Szekely - şters, nu a adus nimic bun în jocul roş-albaştrilor. Dinamo a dominat net mijlocul terenului
Pleşan - inexistent pe teren. Apatic, fără nerv, fără agresivitate, şi nu a mai apărut la finalizare din linia a doua cum o făcea de obicei.
Toja - încearcă mult, dar greşeşte la fel de mult. Nu are calitaţi pentru a juca mijlocaş central. N-are viteză, nu dă pase filtrante, nu scoate adversarul din joc. Dă randament, cât de cât, ca mijlocaş stânga.
Nicoliţă - niciodată nu este jucător de bandă stânga. Este ca şi cum aş fi fost eu pus să joc pe dreapta. Bănel este jucător de echipa naţională. El poate juca fie ca mijlocaş dreapta, fie ca fundaş dreapta cum era folosit de Olăroiu.

Bogdan Stancu - neinspirat, fără soluţii, a fost bine blocat de fundaşii dinamovişti, în condiţiile în care a fost şi izolat de linia de mijloc inexistentă a Stelei.
Kapetanos - singurul jucător care mai face ceva pentru Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite