UPDATE / Avram şi Ţerbea, arestaţi pentru 29 de zile! Mircea Sandu vrea alt preşedinte la CCA în 48 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi dimineaţă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie au fost la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor şi mai mulţi arbitri au fost chemaţi să dea declaraţii, în calitate de martori. Sport Total FM anunţă faptul că ţinta este preşedintele CCA, Vasile Avram, care ar putea fi reţinut. Sâmbătă seară, la ora 21.10, procurorii au emis mandat de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Vasile Avram

UPDATE 17.00 Avram, suspendat oficial. Sandu vrea în 48 de ore un alt preşedinte la CCA

UPDATE 16.20 Gigi Becali: „Au fost sacrificaţi peştii mici, ăia mari sunt încă liberi"

UPDATE 15.46 Ţebrea: „Banii erau pentru mobilă" / Avram: „Suntem prieteni, n-am dat mită"

UPDATE 15.45  Tribunalul Bucureşti a decis ca atât Vasile Avram, cât şi Sorin Ţerbea să fie arestaţi pentru 29 de zile. Avocaţii celor doi au atacat decizia la recurs, judecata urmând să aibă loc în maximum cinci zile de la data solicitării.

UPDATE 15.15 Procesul desfăşurat la Tribunalul Municipiului Bucureşti în care este judecat Vasile Avram, preşedintele-suspendat al CCA, s-a terminat în urmă cu câteva minute. Judecătorii vor decide dacă Avram şi Ţerbea vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

UPDATE 14.30: Mircea Sandu ştia de blaturile Prunea Penescu
Cornel Penescu susţine că a scăpat de sancţiunea primită de la FRF după ce a vorbit cu şeful federaţiei, Mircea Sandu. Interceptările realizate de SRI în dosarul „Mită pentru arbitraje” scot la iveală că preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu era străin de aranjamentele puse la cale de Cornel Penescu. citește aici detalii!

UPDATE 13.00 Vasile Avram riscă 12 ani de închisoare!

UPDATE 12.10 Mircea Sandu îşi cere scuze în numele FRF pentru arestarea lui Avram şi a lui Ţerbea. Preşedintele FRF păstrează o poziţie neutră faţă de scandalul în care este implicat Vasile Avram, cere scuze opiniei publice, recunoaşte că aceste noi arestări crează un prejudiciu de imagine negativ României şi că Avram a fost suspendat de la şefia CCA.

UPDATE 10: 42: Vasile Avram va dus la ora 12.00 în faţa judecătorilor cu propunere pentru reţinere pentru 29 de zile!

UPDATE 10:40 Avram, anchetat pentru că ar fi luat mită pentru arbitraje pro Târgu-Mureş

UPDATE 10.00: EXCLUSIV Crăciunescu, despre arestarea şefului arbitrilor: "Nu mă miră ce a făcut Avram! Acolo se fac greşeli grave, inexplicabile, cum nu s-au văzut în ultimii 35 de ani"

UPDATE 23:50 Gigi Becali: Dacă nu era ceva necurat cu Vasile Avram, nu îl luau cu mascaţii de acasă

UPDATE 21.10 Vasile Avram, şeful CCA, a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore!

UPDATE 20.34 Patronul Stelei, Gigi Becali, este pregătit să facă dezvăluiri incendiare despre fotbalul românesc la DNA. "Mi-au spus oameni importanţi, nu le dau numele, când am intrat în fotbal: 'bă, nebunule, fără să dai şpagă nu ai nicio şansă să iei titlul'. Aşa era, trebuia să dai.

Mă duc şi mâine la DNA dacă mă cheamă! Vreau să facem curăţenie! Nu mai suport! Sunt de 10 ani în fotbal şi nu mai pot! Nu se mai poate. Mă duc la DNA, citesc stenogramele şi le dau soluţia! Nu o sa scriu, că nu-mi place mie să scriu, dar le spun", a declarat Becali la gsptv.

UPDATE 19.39 Unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai arbitrajelor, Adrian Porumboiu, i-a luat partea lui Avram. "Nu cred că Avram e un om corupt. Nu se va întoarce nimic, indiferent de rezultatele anchetei. Ce a fost a fost, important e să putem avea siguranţa unor investiţii care se fac în fotbal. Să ştim că toate echipele sunt tratate la fel. Îmi pare rău că ce am spus se adevereşte acum.

Mi-e greu să cred că Avram a pus mâna pe bani. Indiferent ce s-ar spune. Procurorii poate mă vor contrazice, dar îl ştiu un om serios. În ceea ce priveşte traficul de influenţă sunt alte nuanţe şi nu mă pronunţ", a declarat Porumboiu la Sport.ro.

UPDATE 18.10 Fiul lui Vasile Avram, Marius, e în star de şoc după ce tatăl său a fost dus la sediul DNA. "Am vorbit înainte să plece de la sediul CCA. Mi-a zis doar că se duce la DNA să dea nişte declaraţii. Era foarte relaxat, ştiu că a mai fost la DNA şi cu alte ocazii, dar atunci a dat informaţii, prompt, şi a plecat repede. Acum mă tot uit la TV şi pe internet să aflu ce se petrece cu el, pentru că n-am mai avut cum să luăm legătura. Cred că i-au luat telefonul. Cel mai rău e că nu ştim nimic, se poate întâmpla orice. Cunosc faptul că în fotbalul românesc sunt multe reclamaţii. Să dea Dumnezeu să nu se întâmple nimic cu tata. Ştiu că e puternic. Dar eu sunt în stare de şoc! Luni trebuia să arbitrez Pandurii - Astra, însă cred că voi fi schimbat, nu sunt capabil să conduc vreun meci acum!", a Avram jr pentru gsp.ro. El a fost deja înlocuit de la partida respectivă, pe site-ul CCA fiind trecut numele lui Dragoş Istrate.

UPDATE 17.06 Avocatul lui Avram a dezvăluit că preşedintele CCA nu a fost audiat încă. Vasile Avram aşteaptă să dea declaraţii procurorilor.

UPDATE 16.50 Andrei Chivulete, care s-a prezentat sâmbătă la sediul DNA, în legătura cu acţiunea procurorilor anticoruţie ce vizează Comisia Centrală a Arbitrilor, a ieşit din sediul instituţiei, declarând doar că va reveni.

Chivulete a plecat neînsoţit de la DNA, cu maşina personală. "Voi reveni, voi reveni", a spus el la ieşirea din sediul DNA.

UPDATE 16.15 Ion Crăciunescu a vorbit despre descinderile DNA din această dimineaţă."Pentru mine nu e absolut nici o surpriză. De ce? Pentru că de un an şi jumătate erau greşeli incredibile, imposibil de argumentat, iar şefii arbitrajului românesc ne spuneau că totul e OK şi că nu sunt probleme. Diversiunea nu putea ţine la infinit, era clar că se întîmplă ciudat din moment ce absolut nici un arbitru care a greşit grav nu păţea nimic.

Ce s-a petrecut acum doi ani şi jumătate, cu DNA Piteşti, a fost o glumă pe lîngă ce va fi acum. O să vedeţi.
Nu simt absolut nici o bucurie sau satisfacţie pentru că tot ceea ce am spus eu iată că s-a întîmplat azi, dar se adunase prea multă zgură în arbitrajul românesc pentru ca totul să fie băgat sub preş.

Dacă arbitrii din România, de la toate eşaloanele, ar avea curajul şi s-ar apuca să vorbească, atunci toată ţara, cred că inclusiv procurorii, ar rămîne cu gura căscată de ceea ce ar afla", a spus Crăciunescu pentru gsp.ro

UPDATE 15.15 Procurorii l-au chemat la audieri şi pe Sorin Ţerbea, preşedintele Federaţiei Române de Futsal şi coleg cu Vasile Avram în Comitetul Executiv al FRF. Ţebea este un apropiat al echipei FCM Târgu Mureş.

UPDATE 15.00 Alături de Vasile Avram, la audieri e chemat şi Andrei Chivulete, fiul fostului central Florin Chivulete. Procurorii cercetează şi meciurile celor de la FCM Târgu Mureş din returul sezonului trecut, Chivulete fiind arbitru la trei partide ale mureşenilor: FCM Tg. Mureş - CFR Cluj, scor 0-0, Sportul Studenţesc - FCM Tg. Mures, scor 1-2, FCM Tg. Mureş - Universitatea Cluj, scor 0-2.

UPDATE 14.45 Sandu: "Cred că Avram a fost dus la DNA doar să dea unele declaraţii". Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că nu ştie de ce Direcţia Naţională Anticorupţie a percheziţionat sediul CCA, precizând că, în opinia sa, şeful arbitrilor, Vasile Avram, a fost dus la sediul instituţiei anticorupţie doar pentru declaraţii.

"Deocamdată nu am vorbit cu Avram. Din câte ştiu eu Avram este un om inteligent şi cred că a fost invitat doar să dea unele declaraţii la DNA. Probabil după audieri o să mă sune să-mi spună despre ce e vorba. Voi avea atunci o opinie, acum nu ştiu despre ce e vorba, poarte procurorii au venit să analizeze arbitrajele din ultimele etape, ca să mai glumim", a spus Sandu.

UPDATE 13.45 Doi procurori au părăsit clădirea. Jandarmii au tras o maşină în faţa CCA şi aşteaptă să iasă membrii CCA. Procurorii au ieşit cu documente şi o imprimantă din sediul CCA!

"Nu am ce să vă spun, întrebaţi-i pe procurori! A fost doar o percheziţie", a spus Vasile Avram. Preşedintele Comisiei de Arbitri a fost urcat într-un autoturism Logan cu girofar şi a părăsit instiuţia. Avram, care nu avea cătuşe la mâini, a fost urcat într-o maşină DNA, însoţit de trei mascaţi şi a fost dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE 13.40 Gigi Becali. "Mă duc când vor ei, în calitate de martor, la mişto...Să mă întrebe ce ştiu, eu le spun doar verbal, să-i ajut pe procurori.E bine că intră procurorii în ei. Arbitrilor le va fi teamă să mai facă ce au făcut până acum cu unii dintre conducători. Dacă eu vreau să mituiesc arbitri, vorbesc cu ei personal, fără să mă poată prindă DNA. Eu n-am dat niciodată mită, nici nu mi s-a cerut. Trebuie să se înţeleagă faptul că atunci când furi cu arbitrul este cel mai grav, furi sudoarea fotbaliştilor. Mizele sunt vreo 35 de milioane de euro, din Liga Campionilor. Cei care fac asemenea lucruri s-au gândit să dea 4-5 milioane de euro pentru a câştiga titlul, oricum iau 30 din Ligă. Eu în Avram aveam încredere, dar nu mai am, sunt dubioase delegările. Să mă cheme pe mine să citesc stenogramele, pentru că eu ştiu combinaţiile şi înţeleg despre ce e vorba", a declarat Gigi Becali la Realitatea TV.

"Mitică (n.r. - Dumitru Dragomir, preşedinte LPF) nu are legătură, e frică. El face combinaţii la Ligă, fără să-l ştie nici vântul, nici pământul", Gigi Becali, patron Steaua

UPDATE 13.00 Jandarmii păzesc intrarea în sediului CCA şi nu permit jurnaliştilor să facă fotografii. În curtea patinoarului, vizavi de CCA, sunt două dube MAI care aşteaptă să iasă procurorii. La această oră, Vasile Avram se află în discuţii cu anchetatorii.


"Nu vreau să exagerez, dar vă garantez că-n maximum două luni vor fi arestaţi mulţi oameni din fotbal şi unii foarte grei! Nici nu aveţi idee ce li se pregăteşte. Sunt 12 procurori care ancheteaza acest caz. Cred că audierile şi descinderile de sâmbătă dimineaţa sunt mai mult ca sigur legate de banii negri pe care i-a dat Oţelul unor arbitri! Au apărut informaţii în presă, acuze multe la adresa lui Vasile Avram. Dar asta este doar începutul. Mi-a confirmat un comisar şef în dimineaţa asta ca este vorba strict de Oţelul Galaţi. Să vedeţi ce începe In fotbal, vor fi arestari mai multe ca în lotul Penescu", a declarat o sursă, sub anonimat, pentru Sport Total FM.

Principalul club anchetat este Oţelul Galaţi. Preşedintele CA al gălăţenilor, Ionel Borş, a comandat un audit şi s-a descoperit că lipseşte un milion de dolari din cont. Unele voci spun că banii ar fi ajuns la arbitrii pentru ca Oţelul să aibă parte de arbitraje favorabile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite