Mircea Sandu ştia de blaturile Prunea Penescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu ştia de blaturile Prunea Penescu
Mircea Sandu ştia de blaturile Prunea Penescu

Cornel Penescu susţine că a scăpat de sancţiunea primită de la FRF după ce a vorbit cu şeful federaţiei, Mircea Sandu. Interceptările realizate de SRI în dosarul „Mită pentru arbitraje” scot la iveală că preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu era străin de aranjamentele puse la cale de Cornel Penescu.

Mai citeşte şi:


Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu (Naşu’), este pomenit în mai multe discuţii telefonice avute de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, cu fostul director de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea, ambii acuzaţi în dosarul „Mită pentru arbitraje“.

Dintr-o discuţie, purtată la data de 28 octombrie 2008, ora 13.06, rezulta că Prunea urma să-l ajute pe Penescu să scape de o amendă acordată de FRF.  O oră şi jumătate mai târziu, Penescu îşi sună directorul sportiv, Cristian Mincă, şi-l informează despre convorbirea cu Prunea, oferindu-i şi informaţia că, în timpul discuţiei, fostul portar era împreună cu Mircea Sandu, în maşină, îndreptându-se spre Târgu-Jiu.

„Adevărul” a verificat această informaţie: într-adevăr, pe 28 octombrie, Sandu şi Prunea se deplasau spre Motru pentru a participa, a doua zi, la un meci demonstrativ al „veteranilor”, organizat cu ocazia inaugurării terenului sintetic din Motru, amenajat de clubul Pandurii Târgu Jiu.

„Eu nu-s vreun fraier!“

Conform DNA, în timpul călătoriei, Florin Prunea l-a sunat pe finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, care i-a cerut să facă orice pentru a-i anula amenda de 300.000 de lei, primită la 22 octombrie 2008, după ce, înaintea meciului FC Vaslui – FC Argeş (scor 0 – 1), declarase că ştie că arbitrii vor favoriza echipa vasluiană.

„Spune-i lui Mircea Sandu că eu nu înghit din astea, că eu nu sunt vreun fraier. Eu ştiu exact cum e treaba şi nicio problemă. Eu sunt prietenul vostru şi vă iubesc. Iu­bi­ţi-mă şi voi. Atât!”, i-a transmis Penescu lui Prunea, în timp ce fostul director de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF mergea împreună cu Mircea Sandu către Motru. În ciuda insistenţelor ziarului „Adevărul“,  Mircea Sandu a fost de negăsit în cursul zilei de ieri.

Promisiuni pentru Penescu

Mai mult, Cornel Penescu i-a invitat pe cei doi la o întâlnire. Invitaţia i-a fost declinată întrucât Prunea şi Mircea Sandu se aflau deja la o distanţă considerabilă de Argeş.

Audiat de procurori în legătură cu acest episod, Florin Prunea a declarat că nu-şi aminteşte discuţia în care Penescu l-ar fi rugat să intervină pe lângă Naşu’ şi că, oricum, „nu este de competenţa preşedintelui FRF pentru a interveni la luarea de astfel de decizii de către comisiile de disciplină sau de apel”. De asemenea, Prunea îl asigură pe Penescu că, la apel, sancţiunea îi va fi redusă la jumătate, întrucât nici „Mircea Sandu nu poate face mai mult de atât”.

Promisiunea a fost ţinută, Penescu primind într-adevăr o sancţiune înjumătăţită. În acest dosar, Florin Prunea a fost trimis în judecată întrucât ar fi primit şpagă de aproximativ 14.000 de dolari de la Cornel Penescu. În ceea ce îl priveşte pe Mircea Sandu, procurorii anticorupţie fac verificări cu privire la posibile fapte de corupţie. Numele lui Mircea Sandu este pomenit în mai multe interceptări telefonice, Penescu inducând ideea că Naşu’ l-a ajutat ori de câte ori a avut nevoie.

„Bă, Mircea, bă, ce dracu’, bă?!“

Discuţie Cornel Penescu – Cristian Mincă  28 octombrie 2008, ora 14.44

Cristian Mincă: Deci nu e, mă! Nu se bagă federaţia la programarea Ligii I. Nu. Păi s-au certat pe astea. Tu nu ştii cum e?

Cornel Penescu: Nu e, mă, nu. Deci asta e şmecheria, de la Ligă.

C.M: Da. Aşa e! Da...

C.P.: Nu cred. Nu. N-are, mă, nicio legătură. Deci asta dacă e, a făcut-o Jean Pădureanu cu ăsta de la Ligă, ascultă-mă pe mine ce spun.

C.M.:  Aha! Ah! Da, da, da...

C.P.: Prunea era cu Mircea Sandu. Vorbii şi cu Mircea Sandu. Îi zisei: „Băi, zic, băi Mircea, bă ce dracu’, bă. Voi aveţi nevoie de duşmani în plus?”. Şi după aia îmi zise: „Hai, că e mult trei miliarde, o să vorbesc şi eu, cutare”. Îmi zise Mircea treaba asta.

C.M: Da, da, da.

C.P.: Vorbii la telefon, că erau amândoi. Florin Prunea şi cu el erau în maşină, se duceau la Pandurii Târgu-Jiu.

C.M: Da.

„Mă faceţi şi de râs pe la televizor“

Discuţie Florin Prunea – Cornel Penescu28 octombrie 2008, ora 13.06

Florin Prunea: Cornele! Alo!

Cornel Penescu:
Da.

F.P.: Ţi-ai făcut apelul?

C.P.: Am făcut. Păi unde sunteţi voi? Nu daţi pe la mine, că sunt în capul autostrăzii.

F.P.: Nu, am trecut deja...Stoieneşti, în sus, spre Horezu.

C.P.: Băi! Lăsaţi-mă cu apeluri d-astea. Mai bine, v-am spus, faceţi-mi cotizaţia mai mare.

F.P.: Da.

C.P.: Lăsaţi-mă dracu’ cu astea. Mă mai faceţi şi de râs pe la televizor. Mă zăpăciţi. Bă! Eu sunt om cu voi, că aveţi un prieten cu mine. Cu mine puteţi discuta orice, da’ aşa cinstit, nu pă...

image

29 octombrie 2008: Prunea (jos) şi Sandu, la meciul demonstrativ de la Motru  Foto: Dorin Constanda

F.P.: Da mă, dar dacă aşa e regulamentul, ce vrei să fac eu?

C.P.: Spune-i lui Mircea Sandu că eu nu înghit din astea, că eu nu sunt vreun fraier. Eu ştiu exact cum e treaba şi nicio problemă. Eu sunt prietenul vostru şi vă iubesc. Iubiţi-mă şi voi. Atât.

F.P.: Bun! Ai făcut ăsta? Ţi l-ai compus ?

C.P.: Da, da, da. Spune-i că-i mulţumesc şi lui Naşu’, că văd că ţine...

F.P.: Da?

C.P.: Bine. Bine. Vă mulţumesc mult!

„Vă ţin eu în p...ă până vă reveniţi!“

Discuţie Florin Prunea – Cornel Penescu 4 noiembrie 2008, ora 13.30

Florin Prunea: Este interesul nostru. Adică e pentru echipa naţională, nu pentru... Mă doare în c... de toată lumea.
Cornel Penescu: Sunt de acord, da’ vorbeşte şi tu cu Naşu să nu mă amendeze joi, da?

F.P.: Mă, n-are, mă, cum mai mult de atâta.

C.P.: Ştiu, mă. Dacă n-a zis nimic, să-mi bag p...a, bă Florine, bă! Nu sunteţi sănătoşi la cap? Bă, să-mi bag p...a dacă...!

F.P.: Stai, mă, că ţi-au lăsat la jumătate, mă! Nici aşa nu-i bine?

C.P.: Ce dracu’ la jumătate, mă, eu ce...? Ce ne târguim ca la piaţă? Păi pe ce-mi daţi voi jumătate, că eu n-am zis nicio jignire.

F.P.: Aşa e, mă! Ai dreptate.

C.P.:
Du-te şi uită-te la dosar, mă! Mă, nu e jignire, ce p..a mea!

F.P.: Da, ai dreptate, eu...

C.P.: Du-te, vorbeşte cu el: „Uite, bă, ce zice ăsta, nu e jignire. A zis că oricum îşi face ziar”, şi oricum arăt eu toate... De nu vă ţin eu în p...ă până vă reveniţi, că n-aveţi ce dracu’ să-mi faceţi mie să mă amendaţi p...a mea! Eu dau bani, nicio problemă. Nu mor de asta, da nu e normal, nu?

F.P.: Bă, da al dracu’ eşti! N-am văzut aşa ceva.

C.P.: Bă, eu sunt foarte al dracu’. Zău, bă Florine! Voi aveţi o singură soluţie cu mine. Să fiţi prieteni, mă! De ce nu vreţi, mă? Ce p..a mea, mă? Păi dacă şi Naşu’ se dă mare că mă amendează... Pe mine, mă?! Treaba lui!

F.P.: Mă rog.,,

C.P
.: Băi! Deci, nu. Asta e. Deci, Mircea a ales să se dea mare cu mine şi cu Mititelu. Hai, Mititelu ăla are păcate amărâte... Nu se poate, mă? Atâţia bani? Păi un miliard jumătate sunt bani mulţi, mă Florine.

F.P.: Da.

C.P.: Vorbeşte şi cu Naşu’ şi aia e! Mai bine aşa şi lăsaţi-mă în p..a mea şi mut şi meciul sâmbătă. Hai, pa!

F.P.: Hai. Vorbim mai târziu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite