România – Albania 1 - 1 / Început de sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a început dezastruos preliminariile pentru Euro 2012. Remiza cu Albania 1-1, ne-a adus doar un punct şi o mie de griji. Postul lui Răzvan se clatină deja. Mijlocul selecţionatei lui Răzvan Lucescu nu a ştiut să livreze mingi pentru atacanţi, iar defensiva a clacat când ne era lumea mai dragă.

Mai citește și:

Răzvan a găsit scuza: ”Cu Chivu pe teren nu luam gol la ultima fază”

Ionuț Lupescu: ”Și alte echipe vor pierde puncte”

Contra: ”Au venit să se apere și le-a ieșit!”

Albanezii jubilează: Primul punct cu România după 61 de ani!

România a făcut un meci slab şi chiar dacă naţionala a început bine meciul, bară Marica în minutul 1, ce a urmat nu a fost la fel de exploziv. Cu o defensivă a albanezilor care a oferit destule spaţii, suferind mai ales la relaţia dintre fundaşul stânga şi stoperi, oamenii lui Lucescu junior i-au dat bătăi de cap goalkeeperului Beqaj numai prin şuturile de la distanţă, prin Rădoi (12), Deac (22) şi Tamaş (31). Ce-i drept, România ar fi trebuit să beneficieze şi de un penalty în prima repriză, la henţul în careu al lui Vangeli, la care arbitrul a închis ochii. Altfel, soluţia Florescu-Cociş la centrul terenului a oferit României la fel de multă viteză precum un cal care trage la plug. Ne-am mai scos cu Torje şi, parţial, cu Deac, însă nici ei nu au fost foarte mult jucaţi de coechipieri.

VEZI GALERIE FOTO de la România - Albania

La cinci minute după pauză, tricolorii au dat gol. De fapt, Marica doar a împins mingea în plasă, pentru că arbitrii au indicat ofsaid. Oricum, în partea secundă jocul naţionalei a semănat cu purgatoriul prin care trece un boxer epuizat de forţă şi care îşi împinge inconştient corpul în adversar. Răzvan a observat că nu merge cu fineţurile în faţa războinicilor albanezi şi a încercat să-şi apropie victoria folosindu-se de jucătorii cu gabarit. L-a izolat pe Torje pe postul de fundaş dreapta şi l-a băgat pe Mureşan pentru fazele fixe şi loviturile de cap. Rezultatul? Un joc bun defensiv, fără emoţii pentru Lobonţ, însă ce ne interesa pe noi era să dăm gol. Care a venit cu zece minute înainte de final, când atmosfera deja devenise agonizantă, cu Cociş huiduit. Noroc că Răzvan a gândit mişcarea cu Bogdan Stancu, omul potrivit, la locul potrivit, în careul de şase metri. Albanezii nu-şi spuseseră însă ultimul cuvânt. Ne-au înfipt cuţitul în piept în minutul 88, prin Muzaka. A fost momentul când răbdarea suporterilor nemţenilor s-a terminat. „Demisia! Demisia!", s-a auzit tot mai strident din tribune.

Filmul meciului

Min 90+2 - Fluier final. România - Albania  1-1

Min 90 - Suporterii României cer demisia antrenorului Răzvan Lucescu

Min 88 - GOL Albania. Muzaka a marcat cu capul din 10 metri. România - Albania  1-1

Min 80 - GOOOOL România. Bogdan Stancu a trimis în poarta lui Begaj din şase metri. România - Albania  1-0

Stancu le spune să tacă celor care-l contestă pe Tănase

Min 52 - Marica a reuşit să marcheze, dar golul a fost anulat pentru ofsaid

image

Min 28 - Daniel Niculae a şutat de la 25 de metri pe jos, portarul albanezilor a respins în corner

image

Min 1 - Ocazie mare pentru România. Raţ a centrat de pe stânga în faţa porţii, iar Marica a reluat în bară

image

Min 1 - A început meciul. România a avut lovitura de începere

UPDATE, ora 19.30 Echipele de start

România: Lobonţ - Contra, Rădoi, Tamaş, Raţ - Torje, Cociş, G. Mureşan, Deac - Marica, D. Niculae. Selecţioner: Răzvan Lucescu

Albania: Beqaj - Dallku, Cana, Curri, Vangjeli - Lika - Skela, Bulku, Agolli - Salihi - Bogdani. Selecţioner: Josip Kuze

UPDATE, ora 17.00 Florentin Petre: "Albanezii vor trage tare"

"Sunt jucători acolo care îi pot suplini şi pe Contra şi pe Torje, dar dacă vor juca împreună vor face un cuplu frumos. Am jucat foarte mult timp cu Contra şi sînt sigur că îl va ajuta mult pe Torje.

Este greu, foarte greu, nu mai există echipei mici şi echipe mari. Toate echipele pornesc cu şanse destul de mari. Albanezii vor trage tare contra noastră. România va fi echipă mare atît timp cît va exista şi va avea rezultate", a spus Florentin Petre la Contraatac, la GSP TV.

image

UPDATE, ora 14.00 Albania nu a pierdut de 10 luni!

În cele 6 partide de verificare pe care le-a disputat după încheierea preliminariilor Campionatului Mondial, Albania a obţinut 5 victorii şi a încheiat o partidă la egalitate, marcînd 5 goluri şi reuşind să nu primească nici unul!

Albania este neînvinsă din 14 noiembrie 2009, adică de aproape 10 luni, 1-4 cu Suedia în campania de calificare la CM. De la acel meci, elevii lui Josip Kuzhe au învins de 5 ori cu 1-0 şi au terminat la egalitate, 0-0, cu Estonia, conform gsp.ro.


Convocarea lui Cosmin Contra a surprins pe toată lumea, dar Răzvan Lucescu are o explicaţie: „L-am adus pe Contra pentru că am încredere în el. I-am spus că-l voi convoca când am nevoie de el, iar acum am nevoie de el”.

image

Tricolorii, au fost primiţi cu aplauze la Piatra Neamţ unde Gheorghe Ştefan i-a aşteptat cu şampanie, pâine şi sare

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite