FOTOGALERIE. România – Belarus 2-2. Încă o campanie ratată. Mutu: „Să nu ne mai plăngem atât“. Vezi toate reacţiile şi rezultate complete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România - Belarus
România - Belarus

Elevii lui Victor Piţurcă au terminat la egalitate ultimul meci din actualele preliminarii, pe propriul stadion, cu o remiză ruşinoasă contra reprezentativei din Belarus. Degeaba a marcat Mutu două goluri. Gafele nepermise din apărare ne-au costat scump la final.

Urmăreşte o fotogalerie în Slideshow.

Raţ: „Toţi suntem vinovaţi pentru acest egal, nu doar apărarea"

Deşi Mutu a revenit la echipa naţională, şi a făcut-o foarte bine, marcând două goluri, şi contra Belarusului tot Raţ a fost căpitan. Fundaşul lui Şahtior a recunosut greşelile din apărare, dar a spus că pe teren au fost 11 jucători şi că toţi se fac vinovaţi pentru acest semieşec.

Torje: „Am avut neşansă"

Micuţul mijlocaş al naţionalei era extrem de abătut la finalul partidei cu Belarus. Torje a recunoscut jocul slab din apărare, dar a invocat şi neşansa în obţinerea celor trei puncte.

Piţurcă, secondat de Florin Marin, dezamăgit de gafele tricolorilor

Victor Piţurcă n-a părut prea afectat de rezultatul înscris la finalul meciului şi s-a ferit să-şi acuze elevii, despre care a spus că erau resemnaţi încă de la pauză.

Mutu: „Decât să ne plângem, mai bine ne punem pe muncă"

Atacantul Cesenei a vorbit cu italienii de la „Gazzetta dello Sport" despre studiile sale. Atacantul român are deja licenţă în Drept şi este la un pas de a-şi lua diploma în Educaţie Fizică, însă până acum n-a câştigat niciun titlu ca fotbalist.

Bosnia şi Franţa vor juca "finala" grupei

Cu jumătate de oră înaintea meciului României cu Belarus, suporterii tricolorilor şi-au îndreptat atenţia către Zenica. În Bosnia, "ospătarii" din Luxemburg nu trebuiau să piardă pe un teren de unde noi ne-am întors umiliţi în primăvară cu Răzvan Lucescu pe bancă

Anglia, a cincea echipă calificată la Euro 2012. Rezultate şi clasamente

După Germania, Italia, Spania şi Olanda, Anglia este a cinceea echipă care are asigurată prezenţa la turneul final de anul viitor din Ucraina şi Polonia.
Franţa se distrează cu Albania: 3-0. A marcat
Réveillère...

Meciul, minut cu minut

Final de meci: ROMÂNIA - BELARUS 2-2

Min. 90+1: Schimbare la bieloruşi: Bordachev a fost înlocuit cu Veretilo

Min. 90. Tamaş încearcă să aducă victoria pentru ai noştri, dar şutul său este reţinut în doi timpi de Zhevnov

Min. 83. Lovitură liberă pentru bieloruși de la 22 de metri, dar mingea iese în corner, deviată din zidul tricolorilor.

Min. 82: GOL BELARUS; 2-2. O nouă gafă a apărări noastre îl aduce pe Dragun în ipostaza de a marca. Dragun, excelent deschis de Rudik, l-a lobat pe Pantilimon, aruncând tribunele în aer.

Min. 81: Iese Marica - intră Stancu

Fostul internaţional Mirel Rădoi face spectacol la AL Ain. Rădoi a izbutit, în această seară, o „triplă“ de excepţie în meciul pe care echipa sa l-a câştigat contra campioanei Al Jazira, în Emirates Cup, scor 4-2.

Min 73: Raț, unul dintre cei mai buni tricolori, a centrat iar perfect de pe stânga,  iar Mutu a reluat senzaţional din foarfecă laterală din interiorul careului, dar mingea a trecut puţin peste poartă. Ratare mare.

Min 72: Adrian Cristea a scăpat spre poartă după un un-doi cu Mutu, i-a  trimis în lateral lui Torje, dar jucătorul lui Udinese a tras extrem de slab de la 20 de metri

Min. 70: Lazăr este înlocuit de Cociş

Bosnia - Luxemburg 5-0 SCOR FINAL

Franţa - Albania 2-0 . PAUZĂ

Min. 60: Schimbare la Belarus. iese Kriveţ, intră Rudik

Min. 56. Moţi îşi putea spăla păcatele, dacă şutul său din 8 metri, venit din centrarea din corner a lui Raţ, ar fi intrat în poartă.

Min. 53: Uluitoare ratare a bieloruşilor. Mai întâi a tras Kornilenko, Pantilimon a respins aiurea în faţă, apoi a tras Kriveţ, iar Pantilimon cu un uriaş efort a respins peste poartă.

Franţa - Albania 2-0: Remy a majorat scorul în minutul 38

Min. 49: GOOOOOL ROMÂNIA. Mutu a executat impecabil un penalty, printr-o scăriţă.

Min. 48: Mutu a primit cadou un penalty la un duel cu bieloruşilor Verkhovtsov.

Min. 47. Raţ a încercat să respingă o minge la mijlocul terenului, printr-o foarfecă, dar l-a lovit involuntar pe Dragun chiar în figură. Raţ a primit un galben, deşi putea fi şi eliminat. Oricum, pentru Raţ aceste preliminarii s-au terminat, pentru că fundaşul va fi suspendat cu Albania.

Min. 46: Tricolorii au început în forţă repriza. Au avut şi un corner, dar faza s-a stins rapid.

A început repriza a doua pe „Arena Naţională“

Mutu a intrat în istorie. El este primul jucător al echipei naţionale care a marcat un gol pe „Arena Naţională“. Celelalte recorduri sunt deţinute de Alexa - primul jucător român care a marcat pe noul stadion, în meciul Rapid - PSV Eindhoven, scor 1-3, iar Bruno Cesar este primul fotbalist care a marcat un gol în meciul Oţelul - Benfica 0-1

Pauză pe „Arena Naţională“

Min. 45+1. Bieloruşii puteau trece la conducere. În urma unui corner, Pantilimon a ieşit aiurea la centrare. Noroc cu Kriveţ, care a tras, incredibil, pe lângă poartă. Şi am avut noroc şi cu centralul care a fluierat fault în atac.

Min. 45. GOL Belarus. A fost nevoie de încă o gafă a dinamovistului Moţi, pentru ca bieloruşiii să marcheze. Kornilenko a profitat de greşeala monumentală a fundaşului, a scăpat singur cu Pantilimon şi a marcat elegant.

Franţa - Albania 1-0: Malouda a deschis scorul în minutul 11

Bosnia - Luxemburg 5-0: Medunjanin a marcat în minutul 51

Min. 40. Bună acţiune de contratac a tricolorilor, patru contra patru, Torje l-a deschis excelent pe stânga pe Raţ, acesta a centrat în careu de unde a şutat Marica, din voleu, dar portarul a prins fără emoţii.

Tricolorii domină partida, bieloruşii par mai degrabă o echipă de cartier, dar trebuie menţionat şi că au mulţi absenţi.

Min. 37. Un-doi excelent între Mutu şi Marica, „Briliantul“ a ajuns în poziţie bună de şut în inteiorul careului, dar şutul a fost prins de portar.

Min. 35. Marica a iniţiat o acţiune pe cont propriu pe partea stângă, a driblat trei adversari, a ajuns în careu până în apropierea porţii cu mingea la picior, dar a intrat în unghi şi a încercat o pasă înapoi la un coechipier, dar mingea a ajuns la un bosnic.

A început meciul Franţa - Albania

Min. 31. Sânmărtean - accidentat, a fost înlocuit de Adrian Cristea.

Min 25 - Torje centrează din flancul stîng, însă mingea trece pe lîngă poartă, fără să fie atinsă de nimeni

Min 21: Marica a șutat puternic cu piciorul stâng, de la peste 30 de metri, dar portarul a reţinut fără probleme

Min. 18. GOOOOL MUTU. Sânmărtean a dat o pasă genială spre Torje, ex-dinamovistul l-a servat apoi elegant pe Mutu, care a finalizat simplu.

Belarus - Luxemburg 4-0 Pauză.

Min 11: Dragun a tras puternic de la marginea careului, undeva lateral dreapta, bielorusul profitând de o eroare a lui Moţi, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Pantilimon.

Min 9: Mutu a tras puternic de la peste 30 de metri, apoi mingea a ajuns prin deviere la Marica, care nu s-a descurcat cu mingea şi faza s-a stins.

Bosnia face scor cu Luxemburg - 4-0: Pjanici a marcat în minutul 37!

Min. 3: Mutu a primit mingea la marginea careului, în latyeral dreapta, dar şutul său a fost reţinut fărăr probleme de portar.

Conform unor date preliminare, pe stadion, în acest moment, sunt aproximativ 30.000 de spectatori.

Min. 1: A început partida

Update 2130: Misimovici a reuşit dubla, şi Bosnia conduce deja cu 3-0

Update . Ora 21.15: Bosnia n-are niciun fel de emooţie cu Luxemburg. În minutul 15, bosniacii conduc deja cu 2-0. Dzeko (12) şi Misimovici (15), direct din lovitură liberă, au rezolvat deja ecuaţia acestei partide.

Update. Ora 21.03. În disperare de cauză, după absenteismului de la casele de bilete, organizatorii au decis să acorde tichete gratuite nu numai femeilor, pensionarilor şi copiilor de până la 12 ani, ci şi tuturor celorlalţi spectatori care şi-au achiziţionat un bilet. Adică, oferta „1+1“. La un bilet cumpărat, se mai acorda unul gratuit. Cu 30 de minute înainte de startul partidei, pe „Arena Naţională“ se aflau aproximativ 10,000 de fani.

UPDATE: Ora 21.01. Tricolorii au ieşit la încălzire în uralele publicului, care a început să vină în număr mare la stadion. Răzvan raţ va fi căpitanul tricolorilor în seara aceasta, chiar dacaă a revenit şi Mutu. Acesta nu este singura mutare surprinzătoare a lui Piţurcă. Acesta l-a preferat în locul stelistului Cristi Tănase, care traversează o proastă extrem de slabă, pe Adrian Cristea de la U Cluj, pentru una dintre cele şapte rezerve.

A doua prezenţă a României pe „Arena Naţională" nu se dovedeşte a fi un succes din punct de vedere al publicului. Simţind că fanii nu mai sunt interesaţi de o echipă blazată, slabă valoric, mult sub ce au fost ei obişnuiţi, oficialii de la FRF au încercat „să mai dreagă busuiocul" şi au lăsat intrarea liberă pentru femei, copii până la 12 ani şi pensionari. Sigur, ca orice treabă românescă bine făcută, şi aceste tichete gratuite au ajuns în mâna bişniţarilor, care au ştiut, evident, ce să facă cu ele. „N-avem ce face. Asta e situaţia. Nu o putem controla", a replicat un oficial al FRF, care însă n-a dorit să-şi decline identitatea. Ca să fie siguri că arena se va umple măcar pe jumătate, susţinătorii tricolorilor nu s-au înghesuit nici azi la stadion. Cu 90 de minute înainte de startul partidei, aproximativ 100 de fani sunt deja în tribune.
Revenind la meci, aşa cum „Adevărul" a anticipat corect în ediţia tipărită de azi, Piţurcă va miza din primul minut atât pe „renegaţii" Mutu şi Tamaş, cât şi pe cel mai bun jucător al momentului din Liga I, Lucian Sănmărtean.

Iată echipele de start:
ROMÂNIA: Pantilimon - Măţel, Tamaş, Moţi, Raţ, - C. Lazăr, Bourceanu, L. Sânmărtean - Torje, Marica, Mutu

Belarus: Zhevnov - Kulchiy, Omelyanciuk, Kornilenko, Dragun, Krivets, Nekhaychik, Kislyak, Verkhovtsov, Bordachev, Filipenko

Clasament Grupa D
1. Franţa 17p
2. Bosnia 16p
3. ROMÂNIA 12p
4. Belarus 12p (9m)
5. Albania 8p
6. Luxemburg 4p (9m)

Alte partide din Grupa D:
Bosnia-Luxemburg (21.00, DigiSport3)
Franţa - Albania (22.00, DigiSport1)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite