Dorinel Munteanu: „Florescu şi Cociş sunt limitaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Egalul cu Albania, scor 1-1, ne-a arătat o linie mediană fragilă a României. Liderul de selecţii la naţională, Dorinel Munteanu, crede că erau soluţii mai bune la mijloc. Cociş şi Florescu, mijlocaşii centrali ai naţionalei în meciul cu Albania, au evoluat slab în partida de la Piatra Neamţ, iar Lucescu junior trage acum ponoasele după titularizarea lor.

„Bogdane, dă şi pe noi o degajare!", i-a strigat Marica portarului la o fază din repriza secundă. Nemulţumit că nu primea mingi de la mijlocaşi, răbdarea atacantului se terminase. De altfel, linia mediană a României este cea care a scârţâit în partida cu Albania, în special în zona centrală, acolo unde au evoluat Florescu şi Cociş.

Mai citește și:

Răzvan a găsit scuza: ”Cu Chivu pe teren nu luam gol la ultima fază”

Ionuț Lupescu: ”Și alte echipe vor pierde puncte”

Contra: ”Au venit să se apere și le-a ieșit!”

Albanezii jubilează: Primul punct cu România după 61 de ani!

Lupu: „Să aşteptăm să crească Ianis Hagi"

„Cred că avem în Liga 1 câţiva jucători mai buni ca cei doi. Florescu şi Cociş au limitele lor. Numărul 10 a fost al lui Hagi şi apoi al lui Mutu,e o responsabilitate prea mare pentru Florescu", crede Dorinel Munteanu, cel care a îmbrăcat tricoul naţionalei de 134 de ori. „La golul lor a fost o greşeală de marcaj, nu ştiu cine era acolo. A fost o eroare că ne-am retras după ce am înscris", susţine Dorinel. „La noi, linia mediană e fileu. Fundaşii dau direct pe atacanţi, că n-are cine să ţină mingea la mijloc. Pe vremea noastră erau fotbalişti care nu erau «certaţi» cu mingea", spune şi Dănuţ Lupu. „Poate să vină şi Mircea Lucescu, şi Mourinho, nu rezolvăm nimic. Ăştia sunt jucătorii pe care-i avem, nu sunt în stare nici să şuteze la poartă. O să ne mai calficăm când creşte băiatul lui Hagi", spune Dănuţ Lupu, fost mijlocaş al echipei naţionale.

Pentru meciul cu Belarus, Răzvan Lucescu intenţionează să-l introducă din primul minut pe Gabi Mureşan, fotbalistul lui CFR Cluj. Acesta ar fi urmat să facă pereche la mijloc cu Mirel Rădoi, care îi ceda locul în apărare lui Cristi Chivu, revenit după suspendare. Însă Rădoi nu a participat la antrenamentul de ieri şi sunt şanse mici să poată fi folosit, fotbalistul accidentându-se în partida de vineri. Astfel, Gabi
Mureşan şi Cociş ar urma să evolueze în meciul de marţi, Florescu fiind sărit din schemă de Răzvan.

O singură victorie în trei ani!

Egalul cu Albania de la Piatra Neamţ are mai multe conotaţii negative pentru palmaresul naţionalei noastre. Pe lângă faptul că au plecat cu handicap în cursa de calificare pentru preliminariile lui Euro 2012, tricolorii mai au şi un alt „motiv de mândrie". De trei ani, nu au mai învins niciun adversar în partide oficiale cu o singură excepţie. La 14 octombrie anul trecut, România învingea Insulele Feroe, scor 3-1. În rest, în celelalte cinci întâlniri, fotbaliştii noştri au pierdut de două ori (cu Lituania şi cu Serbia) şi au înregistrat trei rezultate de egalitate (Franţa, Austria şi Albania). Ca o ironie a sorţii, ultima noastră victorie pe propriul teren s-a consemnat la 21 noiembrie 2007, când am zdrobit Albania cu 6-1, în ultima partidă din campania ratată pentru Euro 2008. Albanezii n-au uitat acea umilinţă şi au promis că se vor răzbuna la următoarea întâlnire. Şi s-au ţinut de cuvânt la Piatra Neamţ.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite