UPDATE/Tecău a câştigat turneul de la Bastad (Suedia)!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia) s-a impus în finala turneului de la Bastad, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro. Cei doi au trecut în ultimul act de italienii Simone Vagnozzi şi Andreas Seppi, scor 6-4, 7-5.

Tecău şi Lindstedt nu au pierdut niciun set în acest turneu, în semifinale beneficiind de abandonul favoriţilor cu numărul 4, Daniele Bracciali şi Potito Starace. Ei şi-au asigurat deja fiecare 250 puncte ATP şi 12.300 de euro.

Mai citiţi:

Horia Tecău: „Sunt calm şi fericit de când joc doar la dublu"

 Horia Tecău îşi lua cărţile de studiu în cantonament

Horia Tecău a ajuns în finala Wimbledon fără antrenor

Graţie acestui succes, Tecău (locul 26 ATP la dublu) ar putea urca de mâine în primii 20 de tenismenii ai lumii.

Finalişti la Wimbledon în acest an, Tecău şi Lindstedt aveau deja două titluri în palmares în 2010, la Casablanca şi la s'Hertogenbosch.

Graţie triumfului de la Bastad, Tecău şi Lindstedt au urcat pe locul 9 în clasamentul celor mai bune perechi din 2010 şi au şanse reale să joace la Turneul Campionilor de la finalul sezonului. "Performanţa noastră de la Wimbledon ne-a adus în ipostaza fericită de a ne lupta pentru acest obiectiv. Dacă ne menţinem forma, cred că avem şanse să realizem acest lucru", a declarat entuzismat Lindstedt.

Rezident chiar în Bastad, partenerul lui Tecău se află la a doua finală consecutivă la acest turneu. Anul trecut, Lindstedt şi conaţionalul Robin Soderling au cedat în ultimul act în faţa cuplului Jaroslav Levinsky/Filip Polasek. "Este turneul meu de acasă şi sincer nu cred că exista cineva care să îşi dorească mai mult ca mine să îl câştige. Să obţin în sfârşit acest titlu la 33 de ani e ceva fantastic!", a mai adăugat Lindstedt.

Graţie succesului din Suedia, Tecău a urcat în primii 20 de tenismeni ai lumii la dublu şi se află pe urmele lui Andrei Pavel, cel care a atins locul 13 ATP la dublu în 2007.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite