Jo Jo Dan a pierdut la puncte meciul cu Selcuk Aydin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, a pierdut la puncte meciul cu boxerul turc Selcuk Aydin. Turcul și-a păstrat titlul interimar al categoriei semimijlocie în versiunea WBC.

ORA 0.10. Se anunță decizia. Selcuk a fost declarat câștigător de cei trei arbitri-judecători: 113-112, 113-112, 115-111.

ORA 0.09. Selcuk a mers în colțul lui Jo Jo Dan și l-a felicitat pe român.

ORA 0.07. Decizia întârzie. Publicul e destul de nervos. De altfel, spectatorii au văzut meciul în picioare.

Spectatorii turci aruncă obiecte spre zona în care se află Jo Jo Dan.

Larouche îl ia în brațe pe Ion Ionuț. Turcul Selcuk este foarte nervos. S-a îndreptat spre colțul unde se află staff-ul lui Jo Jo Dan.

ULTIMA REPRIZĂ. Jo Jo Dan se dezechilibrează, cade, însă nu de pe urma unui pumn. Turcul este avertizat de arbitrul de ring pentru box obstrucționist. Meciul s-a încheiat.

R11. Jo Jo Dan trimite un croșeu de stânga cu care l-a dezechilibrat pe turc. Românul profită și trimite o nouă serie de lovituri. Selcuk reacționează și replică. Trimite o nouă lovitură de dreapta la care Jo Jo Dan n-a avut cum să pareze... Lovit în bărbie, Ion Ionuț este din nou numărat. Și meciul este pierdut dacă el nu reușește KO-ul.

R10. O repriză egală. Jo Jo Dan a fost mai activ. Se simte însă că a obosit.

R9. Jo Jo Dan a fost pus în dificultate. Turcul a reușit o directă, iar apoi două croșee de dreaptă cu care l-a prins nepregătit pe român. Această repriză i-a revenit lui Selcuk. În ritmul acesta, el va fi declarat câștigător. Jo Jo Dan are nevoie de KO.

Doi dintre arbitrii-judecători l-au indicat în avantaj pe Selcuk după opt reprize. Unul l-a vâzut pe român ca fiind în avantaj.

R8. Selcuk știe că e în avantaj și încearcă să fie defensiv, să apere rezultatul. Ion Ionuț este obligat să atace, însă din acest motiv el și riscă foarte mult. Selcuk este înghesuit în colț, însă ofensiva lui Jo Jo Dan nu se soldează cu vreo lovitură decisivă.

R7. Apar primele semne de oboseală. Și turcul, și românul sunt atenționați pentru box obstrucționist. Selcuk a ieșit în avantaj și după această repriză.

R6. Selcuk se resimte după un upercut la corp al lui Jo Jo Dan. Turcul are un ușor avantaj la mijlocul disputei.

R5. Turcul este dat câștigător după patru reprize (38-37). Selcuk a dominat ușor și în această repriză. 

R4. Meciul este foarte disputat. Cei doi au gardă inversă. Jo Jo Dan e obligat să atace pentru a câștiga. Repriză egală.

R3. Jo Jo Dan caută să reechilibreze disputa. Atacă. Repriza aceasta a fost dominată de român. Acest rund i-a revenit lui Ion Ionuț.

R2. Turcul este atenționat de arbitrul de ring. Selcuk este cunoscut prin stilul său la limita regulamentului, el fiind penalizat deseori pentru box obstrucționist. Final de repriză.

REPRIZA 1. Meciul a început. Jo Jo Dan e decis să atace de la început. Se schimbă pumni tari. Ion Ionuț a fost numărat... Arbitrul a considerat că turcul a trimis un croșeu și Jo Jo Dan a fost în dificultate. A ajuns la podea. Românul continuă lupta. Selcuk a câștigat repriza.

ORA 23.12. S-a intonat imnul României, iar apoi cel al Turciei.

ORA 23.07. Selcuk a fost primit cu urale de spectatorii din Trabzon în număr de circa 5.000.

ORA 23.05. Meciul se dispută la Trabzon, orașul unde s-a născut Selcuk Aydin. În sală, suporterii pugilistului turc sunt dominatori. Ei l-au primit cu fluierături pe Jo Jo Dan, care a ajuns la ring însoțit de staff-ul său, printre sfătuitorii săi fiind și Stephan Larouche, antrenorul lui Lucian Bute.

ORA 23.00. Jo Jo Dan a disputat ultimul lui meci în februarie trecut.

Chiar dacă finalul nu a avut desfăşurarea pe care şi-o dorise, Jo Jo Dan a bifat cea de-a 28 victorie la profesionism, după ce l-a învins la puncte pe americanul Stevie Forbes, în limitele categoriei semimijlocie,versiunea WBC. Meciul a fost întrerupt după 30 de secunde din repriza a şasea, când cei doi boxeri s-au ciocnit cap în cap. VEZI DETALII AICI

ORA 22.45. Peste câteva minute va începe meciul dintre Ion Ionuț și turcul Selcuk Aydin.

Meciul nu este transmis de niciun post de televiziune din România, fiind difuzat doar de Radio România Actualități.

ORA 22.00. Organizatorii galei în care va boxa Jo Jo Dan vor dona o parte din încasări

Organizatorii galei în care pugilistul român Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, şi turcul Selçuk Aydin se vor întâlni pentru titlul interimar al categoriei semimijlocie, versiunea WBC, au anunţat că o parte din încasări vor fi donate în sprijinul victimelor cutremurului din Turcia, din 23 octombrie. VEZI DETALII AICI

ORA 21.30. Lucian Bute asistă la meciul lui Jo Jo Dan cu Selcuk Aydin

Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, va asista, sâmbătă, la meciul în care românul Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan, şi turcul Selcuk Aydin vor boxa pentru centura WBC Silver la categoria semimijlocie, informează site-ul saddoboxing.com. VEZI DETALII AICI

Lucian Bute a fost sărbătorit în București * Foto: Marian Burlacu

Jo Jo Dan a declarat: "A început să se vorbească despre acest meci ca fiind confruntarea uriaşilor. Îmi place asta. Am încredere în mine. M-am pregătit bine şi sunt mulţumit. Sper ca această mulţumire a mea să se reflecte în ring", a spus sportivul român.

Selcuk Aydin a declarat că îl respectă mult pe Ion Ionuţ pentru că a acceptat să boxeze cu el la Trabzon. "Însă de această dată nu cred că va fi la fel de norocos ca la Istanbul. Va fi trist pentru că va pierde meciul, dar cred că în ceea ce priveşte ospitalitatea va pleca mulţumit de la Trabzon. Eu mi-am învins toţi adversarii zdrobitor, în afară de acea confruntare de la Istanbul. La acel meci nu am fost pregătit în totalitate. Atunci eu am înscris două goluri, iar Ion unul. De această dată nu numai că voi înscrie goluri, voi rupe plasa", a afirmat Aydin.

Jo Jo Dan şi turcul Selcuk Aydin se vor întâlni din nou în această noapte, la Trabzon, într-un meci contând pentru titlul interimar al categoriei semimijlocie, versiunea WBC.

În iunie 2010, Jo Jo Dan a fost învins în meciul pentru titlul interimar al categoriei semimijlocie, în versiunea WBC, la Istanbul, de turcul Selcuk Aydin. La începutul lunii august 2011, WBC a decis ca meciul dintre Jo Jo Dan şi Selcuk Aydin, disputat în 5 iunie 2010, să se rejoace, sportivul din Turcia câştigând după o decizie controversată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite