Naţionala de rugby, meci decisiv cu Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby a României nu are voie să facă niciun pas greşit, astăzi, cu Portugalia, la Lisabona, într-un meci care este decisiv pentru prezenţa „stejarilor” la recalificările pentru Cupa Mondială din 2011.

Singura variantă este cea a victoriei, iar dacă rugbiştii noştri vor învinge la cel puţin două puncte, atunci mergem, matematic, mai departe. Dacă obţinem victoria la un singur punct, atunci totul se va decide în restanţa cu Spania, care va avea loc la 27 martie, la Bucureşti.

Mai citiţi şi:

Meciul România - Germania, la Bucureşti

Leeds-Stejarii Bucureşti 47-0, în etapa a 4-a din Challenge Cup

Petrache: "Dacă ai o inimă mare, poţi învinge pe Fiji"

Conştient că orice eroare le poate fi fatală, mijlocaşul de grămadă Lucian Sîrbu (33 de ani) este  categoric: „Ne trebuie victoria şi vom lupta să o obţinem. Va fi un meci greu, însă sunt convins că vom reuşi, mai ales că atmosfera în lot este foarte bună", spune Sârbu, care a vrut să plece de la echipă după egalul din Rusia.

Ne-au învins doar de două ori

„Băieţii mi-au cerut să rămân alături de ei. Ştiu că suporterii nu înţeleg şi că sunt critici cu noi, însă pe teren se întâmplă multe lucruri care se văd mai greu din faţa televizorului", mai spune bucureşteanul, care a revenit în acest sezon după o gravă accidentare suferită anul trecut.

Portughezii nu au decât două victorii în faţa „stejarilor", ambele la limită, 22-21 anul trecut, şi 16-15 în 2003. România a câştigat 14 meciuri, însă întâlnirea de azi va fi pe viaţă şi pe moarte. De aceea, tricolorii se aşteaptă la un joc peste limita regulamentului din partea adversarilor. „Important este să-i ţinem la ei în teren, să nu le dăm ocazia să ne atace. Avem o echipă mai bună ca aceea de anul trecut când am pierdut la un punct", a concluzionat Sîrbu.

Cupa Europeană a Naţiunilor

Ultima etapă (astăzi)
Portugalia - ROMÂNIA
Georgia - Rusia
Spania - Germania

Clasament

1. Georgia 24 puncte (9 meciuri)
2. Rusia 24 puncte (9 meciuri)
3. Portugalia 20 puncte (9 meciuri)
4. ROMÂNIA 17 puncte (8 meciuri)
5. Spania 10 puncte (8 meciuri)
6. Germania 9 puncte (9 meciuri)
*Primele două clasate sunt calificate direct la Cupa Mondială. Locul trei merge în recalificări.

Restanţă:

27 martie, Bucureşti
România - Spania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite