Petrache: "Dacă ai o inimă mare, poţi învinge pe Fiji"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Petrache, preşedintele FR de Rugby, crede că echipa României poate obţine o victorie în meciul test cu Fiji, programat sâmbătă pe stadionul ''Arcul de Triumf'' de la ora 17,00, cu condiţia ca jucătorii să intre pe teren cu o mentalitate de învingători în faţa unei echipe clasată pe locul 9 în ierarhia mondială IRB.

Cele două echipe s-au mai înfruntat o singură dată, la CM 1991, când ''stejarii'' s-au impus cu 17-15.

Fiji a mai susţinut 2 meciuri în turneul european din această toamnă, fiind învinsă de Irlanda (41-6) şi de Scoţia (23-10). Fiji, sfert-finalistă a CM 2007 din Franţa, ocupă locul 9 în clasamentul mondial IRB.

''Când intri în teren nu mai contează antrenorii, preparatorul fizic, ci doar tu şi coechipierii tăi, contează cât de mult îţi doreşti să câştigi acel meci. Ştiţi că echipele mici răstoarnă echipele mari. Totul pleacă de la inimă, dacă ai o inimă mare poţi face un rezultat mare. Depinde de ei cu ce mentalitate vor intra în teren'', a declarat Alin Petrache.
Preşedintele FRR consideră acest meci test cu Fiji unul dintre cele mai importante ale XV-ului nostru din ultimii ani şi aşteaptă cât mai mulţi suporteri în tribune. ''Este unul dintre cele mai importante meciuri ale României din ultimii 5 ani. Fiji este o echipă foarte puternică, sfert-finalistă la ultima ediţie a Cupei Mondiale şi ocupă locul 9 în clasamentul IRB. Băieţii noştri sunt foarte pregătiţi, aşteaptă cu nerăbdare această confruntare, pentru a demonstra că meciul cu Italia de acum 2 săptămâni a fost pur şi simplu un meci de pregătire în care s-au văzut noi jucători şi s-au rulat anumite faze de meci. Le mulţumesc spectatorilor care au cumpărat deja bilete cu o săptămână înainte şi sper că vom avea foarte mulţi suporteri alături de noi''. Antrenorul echipei Fiji, Glen Ella, este la prima sa vizită în România şi a fost plăcut surprins de vremea bună în această perioadă a anului, ce oferă condiţii optime pentru un joc de calitate.
''Este prima noastră vizită în România şi sunt sigur că ne aşteaptă un meci foarte dificil. Ne bucură vremea frumoasă de aici, pentru că în ultimele 2 meciuri am jucat pe terenuri foarte alunecoase, şi sper că vom asista la un meci agreabil. Am înfruntat echipa României la CM 1995, pe când făceam parte din staff-ul Australiei, care a făcut atunci o figură frumoasă.

Va trebui să ne concentrăm 100 la sută pentru meciul de sâmbătă pentru a câştiga. Am pierdut primul meci din 1991, care a fost foarte strâns, dar sper că mâine rezultatul va fi invers''.
Ella a remarcat că românii se bazează pe un pachet foarte puternic de înaintare, în timp ce Fiji se bazează pe un joc rapid pe linia de trei-sferturi. ''La CM 2007 din Franţa, am jucat foarte bine cu Africa de Sud şi Ţara Galilor, am câştigat respect şi vrem să-l menţinem''.

Fiji nu va conta pe 8 jucători de bază, accidentaţi sau reţinuţi de cluburi, dar antrenorul Ella nu crede că randamentul echipei sale va fi afectat. ''Ne lipsesc câţiva jucători, dar este o şansă pentru ceilalţi din lotul de 30 jucători pentru a juca la cel mai înalt nivel la acest meci test şi pentru a vedea la ce nivel se află''.

Apolosi Satala, căpitanul echipei Fiji:''Mă aştept la un meci echilibrat, în care jucătorii ambelor echipe se vor dărui total. Sper să oferim un spectacol atât suporterilor români cât şi suporterilor noştri. În mentalitatea noastră ne gândim numai la victorie şi nu luăm în calcul o înfrângere''.

Satala a precizat că înaintea fluierului de start jucătorii din Fiji nu vor practica Cibi, sau Haka cum este cunoscut în Noua Zeelandă, un dans ritual al războinicilor mauri. ''Am renunţat la acest ritual. Fiji este o ţară religioasă, iar gândirea noastră s-a schimbat şi vrem să formăm o nouă echipă performantă''.

Biletele, cu un preţ de 10 lei la tribuna a II-a şi de 20 lei la tribuna I, se mai găsesc la vânzare vineri şi sâmbătă la casele de bilete ale stadionului Arcul de Triumf. Meciul va fi transmis în direct de TVR 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite