Recordmenul recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un american de 56 de ani, din New York, deţine cele mai multe recorduri din lume, primul fiind înregistrat în anul 1979. Ashrita Furman apare în Cartea Recordurilor la categoria „cele mai multe recorduri deţinute de o persoană simultan“.

Un american în vârstă de 56 de ani şi-a făcut un scop în viaţă din a stabili şi a doborî recorduri de tot felul. Ashrita Furman, din Brooklyn, New York, a reuşit chiar performanţa de a fi înscris în Cartea Recordurilor la categoria „cele mai multe recorduri deţinute de o persoană simultan", potrivit revistei „Live Science". Ashrita Furman, managerul unui magazin de produse bio, a primit titlul de posesor al celor mai multe recorduri simultan la sfârşitul anului trecut. Dar asta nu l-a făcut să renunţe la pasiunea pentru recorduri, aşa că, între timp, şi-a mai completat lista personală cu alte câteva performanţe. Ultimul succes al lui Furman a fost înregistrat pe 13 mai, când americanul a stabilit recordul pentru cele mai multe lămâi prinse în mâini, într-un minut, fiind legat la ochi.

20 de kilometri făcând tumbe

Primul record personal al lui Furman a fost bifat în 1979, la New York, când avea numai 24 de ani. Atunci, recordmenul a făcut 27.000 de „salturi stelare", sărituri cu braţele şi cu picioarele depărtate. Între realizările sale se numără: recordul pentru că a împins o maşină pe o distanţă mai mare de 27 de kilometri, în 24 de ore; cel pentru tăiatul în aer, cu o sabie de samurai, a 27 de mere, în 60 de secunde; cel pentru parcurgerea a 20 de kilometri, făcând tumbe - despre care spune că a fost şi cel mai dificil de obţinut. „Nu este vorba despre depăşirea cuiva sau despre orgoliul meu.

Citiţi şi:

„Fata-lup“, în Cartea Recordurilor

Record: fetiţa  cu 26 de degete

Încerc să le demonstrez oamenilor că nu există limite în ceea ce putem face", spune Furman. Bărbatul deţine, în prezent, 121 de recorduri. El a stabilit şi a doborât un număr total de 236 de recorduri, în peste 30 de ţări de pe toate continentele. De-a lungul timpului, a pierdut unele dintre titluri în faţa altor competitori, însă are la activ peste 90 de performanţe mondiale deocamdată nerepetate de altcineva.

Cele mai ciudate reuşite

- Recordul pentru par­curgerea a 130 de kilometri purtând pe capo sticlă plină cu lapte.
- Recordul pentru cei mai mulţi struguri prinşi în gură într-un minut, în Malaysia.
- Recordul pentru cel mai mult timp petrecut pe o minge de fitness, la Stonehenge, Marea Britanie.
- Recordul pentru cea mai înaltă prăjină ţinută în echilibru pe bărbie, în Turcia.
- Recordul de ţopăit pe un Pogo Stick, în Cambodgia.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite