Primul pacient din lume vindecat de HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Pacientul din Berlin", aşa cum este supranumit Timothy Ray Brown, este, potrivit medicilor, primul om din lume vindecat de HIV, informează Huffington Post.

foto: chicagobooth.edu

Tratamentul care a dat rezultate în cazul lui a fost un transplant de celule stem pe care bărbatul l-a efectuat în 2007 pentru leucemie.

Doctorii care l-au îngrijit pe Timothy Ray Brown au publicat recent un raport, în revista "Blood", în care subliniază că rezultatele testelor extinse "sugerează clar că vindecarea infecţiei HIV a fost atinsă".

Astfel "Pacientul din Berlin" este prima persoană care a fost declarată vreodată vindecată de HIV, iar cazul său va sta la baza cercetărilor de tratare HIV prin intermediul celulelor stem modificate genetic, scrie Huffington Post.

2003 este anul în care a fost testat primul vaccin, în SUA. Succesul lui a fost relativ - a crescut numărul de anticorpi din sânge. Potrivit unui raport UNAIDS, peste 37,8 milioane de persoane erau infectate cu HIV la sfârşitul lui 2003, din care 17 milioane de femei şi 12,1 milioane de copii sub 15 ani. Raportul mai arată 8.000 de decese pe zi provocate de SIDA în 2003.

Citiţi şi: Vaccinul care protejează de HIV, la un pas de realizare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite