VIDEO Femeia-animal, înapoi în junglă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără care şi-a petrecut peste jumătate din viaţă în sălbăticie s-a întors lângă animale pentru că nu s-a putut adapta. Rochom P’ngieng, cambodgiană de origine, are 29 de ani şi se târăşte în loc să meargă, întocmai ca animalele de la care a învăţat să supravieţuiască.

Tânăra din Cambodgia a dispărut pentru prima dată în jungla deasă şi deluroasă din provincia Ratanakkiri, situată la 640 de kilometri nord-est de capitală, în 1989, pe când avea doar 8 ani.

Mai citeşte şi:


REPORTAJ EXCLUSIV: Viaţă de ţigan ca de taliban: femei bătute cu sălbaticie şi săracie cruntă


EXCLUSIV Satul unde ţiganii trăiesc ca talibanii iar femeile sunt torturate şi degradate

Aproape mort după ce a fost bătut de tiganii-talibani, în timp ce îşi apăra iubita - GALERIE FOTO

VIDEO Cambodgia, 1975: Deţinuţii erau cobai pentru experimente medicale

Rochom a fost găsită abia în 2007, când s-a întors în casa părintească. De atunci şi până acum, toate încercările de a se reintegra în societate au dat greş, scriu jurnaliştii de la „The Daily Telegraph".

Tânăra nu a învăţat niciuna dintre limbile locale: khmer sau phnang, preferă să se târască în loc să meargă, refuză să poarte haine şi a încercat de nenumărate ori să se întoarcă în jungla în care a copilărit.

„Fata jumătate animal"

Cu toate că tatăl femeii, Sal Lou, de profesie poliţist, susţine că în ultima perioadă Rochom a făcut progrese pentru a se integra în comunitate, tânăra a dispărut din nou săptămâna trecută. „Şi-a dat hainele jos şi a fugit din casă fără a spune o vorbă vreunei persoane din familie", spune tatăl.

Sal Lou povesteşte că tocmai cu o zi în urmă Rochom îşi ajutase părinţii la culesul legumelor.  Încercarea dramatică de reintegrare în societate a „fetei junglei" a uimit întreaga Cambodgie, unde Rochom este cunoscută sub denumirea de „fata jumătate animal" din cauză că scoate zgomote atunci când vorbeşte şi se comportă mai degrabă ca fiarele din junglă decât ca oamenii din jur.

Forţele supranaturale, vinovate

Tatăl lui Rochom dă vina pe „spiritele pădurii" pentru cea de-a doua dispariţie a fiicei sale. De altfel, el a rugat un ghicitor să-l ajute să-şi găsească fata.

Pentru ca Rochom să se întoarcă pentru totdeauna în sânul familiei sale, Sal Lou economiseşte acum pentru a-i oferi ghicitorului un bou sălbatic, un porc, un pui de găină şi patru urcioare de vin, daruri ce vor asigura întoarcerea lui Rochom.

O altă explicaţie a venit de la un grup care apără drepturile localnicilor, „Ad hoc", ai căror membri consideră că femeia s-a chinuit să se reintegreze în societate şi suferă acum de stres.

„Trebuie să fi trecut prin experienţe traumatice în junglă, care să-i fi afectat abilitatea de a vorbi", crede Penn Bunna, unul din membrii grupului „Ad hoc".

Acum, vecinii şi ceilalţi localnici îi ajută pe soţii P'ngieng să-şi caute fiica în jungla din Ratanakkiri, unul dintre cele mai sălbatice şi izolate ţinuturi ale Cambodgiei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite