Londra a retras invitaţia ambasadorului sirian la nunta regală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul britanic de externe, William Hague, a anunţat, joi, retragerea invitaţiei ambasadorului Siriei la nunta prinţului William şi a lui Kate Middleton.

Oficialul a explicat aceasta decizie prin prisma reprimării violente a manifestanţilor pro-democraţie de către regimurile din lumea arabă, catalogând prezenţa diplomatului la eveniment drept "inacceptabilă".

"În lumina agresiunilor comise în această săptămână împotriva unor civili de către forţele de ordine siriene, pe care le-am condamnat, ministrul afacerilor externe a decis că prezenţa ambasadorului sirian la nunta regală ar fi inacceptabilă", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe. Din partea Palatului Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeta a II-a, bunica lui William, a fost transmis acelaşi mesaj.

Decizia ca ambasadorul Sami Khiyami să fie exclus de la participarea la ceremonia de vineri, alături de alţi câţiva zeci de emisari din întreaga lume, a fost criticată de grupurile pentru apărarea drepturilor omului.

Miercuri, Casa Regală confirmase că ambasadorul Siriei la Londra urmează să participe la nuntă, iar Ministerul de Externe a apărat iniţial invitaţia trimisului sirian.

Nici ambasadorul Libiei nu a fost invitat, iar prinţul Bahrainului a refuzat invitaţia, potrivit AFP.

Vedeţi şi:

Imagini în exclusivitate cu ultimele pregătiri pentru nunta regală

Gărzile de la nunta regală, sfătuite să leşine cu atenţie şi să se gândească la Anglia când vor să meargă la toaletă

FOTO Concurs de sosii ale mirilor regali. Vezi aici dacă seamănă cu prinţul William şi Kate

VIDEO Ce rochie va purta Kate Middleton la nuntă?

„Nu plec până nu îmi văd prinţul!“

VIDEO Ultimele pregătiri pentru nunta regală. Vezi ce i se pregăteşte lui Kate Middleton în noaptea dinainte de ziua nunţii

Programul nunţii regale

Amalia Enache, la nunta regală

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite