VIDEO „Harry Potter“ face bani ca prin farmec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Radcliffe (stânga), Emma Watson şi Rupert Grint, la avanpremiera  filmului, în Londra
Daniel Radcliffe (stânga), Emma Watson şi Rupert Grint, la avanpremiera filmului, în Londra

Filmul „Harry Potter şi Talismanele Morţii 1“ a avut încasări de 61,2 milioane de dolari în ziua lansării în cinematografele din Statele Unite ale Americii şi din Canada. Prima parte a ultimei producţii din această franciză va ocupa locul cinci într-un top al filmelor care au câştigat cel mai bine în ziua premierei.

Prima parte a producţiei „Harry Potter şi Talismanele Morţii", lansată vineri, 19 noiembrie, în cinematografele din SUA şi din Canada, demonstrează că magicianul şi prietenii săi au tras lozul câştigător. Specialiştii estimează un venit total de 150 de milioane de dolari în primul weekend de difuzare în cele două ţări. Recordul la încasări obţinute în primul weekend este deţinut de un film din franciza Batman, „Cavalerul Negru", cu suma de 158,4 milioane de dolari, în iulie 2008.

Cel mai bine vândut din serie

Filmul „Harry Potter şi Prinţul Semipur", lansat în iulie 2009, a adunat venituri de peste 77 de milioane de dolari în primul weekend şi 302 milioane de dolari din vânzările totale de bilete în America şi Canada. Franciza a obţinut cele mai bune încasări la lansarea filmului din 2005, „Harry Potter şi Pocalul de Foc", când a debutat cu 102,7 milioane de dolari în primul weekend.

Citeşte şi

Cei mai profitabili actori de la Hollywood

J.K. Rowling,  cea mai influentă femeie britanică

Primul film al francizei, „Harry Potter şi Piatra Filosofală", a acumulat cele mai mari venituri totale în Canada şi în Statele Uunite ale Americii, respectiv 317, 6 milioane de dolari, dar se aşteaptă ca cea mai recentă producţie să ajungă la un total de 400 de milioane de dolari şi să depăşească celelalte şase filme.

Fanii ştiu că acesta este penultimul film Warner Bro. în care se mai pot întâlni cu Daniel Radcliffe, Emma Watson şi  Rupert Grint. De altfel, la premiera londoneză de acum o săptămână fanii s-au strâns cu aproape două zile înainte în faţa cinematografului Odeon din Leicester Square.

Isterie în rândul fanilor

Echipaţi cu provizii şi haine groase, şi-au instalat corturile în faţa cinematografului doar pentru a-i putea vedea în carne şi oase pe cei trei actori preferaţi. Majoritatea celor prezenţi s-au deghizat în magicieni şi în personaje din film şi au înfruntat ploaia şi vremea rea pentru a-şi zări idolii.

Nu este pentru prima dată când fanii nu mai au răbdare şi se adună cu mult timp înainte în faţa cinematografului unde urmează să aibă loc proiecţia unei pelicule. La lansarea celei de-a treia părţi a francizei „Saga Amurg" („Eclipsa"), sute de spectatori americani au venit în faţa cinematografului cu două zile înainte, nerăbădători să-şi întâlnească idolii. Filmul „Harry Potter şi Talismanele Morţii 1" va fi lansat vineri, 26 noiembrie, în cinematografele din România. 

Ultimul film apare în 2011

Cea de-a doua parte a producţiei cinematografice „Harry Potter şi Talismanele Morţii" va fi lansată în vara anului viitor, la 15 iulie în SUA, cel mai probabil în variantă 3D. Este al optulea şi ultimul film al seriei. Filmările s-au încheiat în vara acestui acestui an. Franciza este adaptată după romanele cu aceleaşi nume, scrise de J.K Rowling.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite